De Utrechtse
Wielervereniging

Harder, better, faster!

Steeds meer mensen ontdekken de pracht van de racefiets. Het bewijs hiervoor vinden we terug in het toenemende aantal Stravagebruikers, de lotingen voor menig toertocht en onze vertraagde instroom van nieuwe leden bij CS030. De algemene basisconditie en wensen voor grotere sportieve uitdagingen van ons wielerrecreanten groeit hierdoor ook. Gelukkig is er tegenwoordig overvloed in het aanbod voor ons wielerrecreanten en is de fietswereld toegankelijker dan ooit.

Lees meer: Harder, better, faster!

In de groene hel

Spanje is een onderschat wielerland. Raar, maar waar. Het land wordt door zowel Nederlandse profrenners als amateurrenners vooral gebruikt als trainingslocatie in de wintermaanden. Bekende locaties zijn Girona , Calpe, Mallorca en de “Kanaries”. Maar daar waar de profrenners in het hoofdseizoen ook belangrijke wedstrijden in Spanje rijden, wordt Spanje door amateurrenners grotendeels gemeden. Daarentegen is bijvoorbeeld niet-wielerland Oostenrijk mateloos populair voor zijn zware cyclo’s in de zomer. Ik kende het land vooral van de zon, de zee en het strand. Maar er is ook een andere kant. Als liefhebber van avontuur en prachtige natuur wilde ik dolgraag fietsen in dit land. Sterker nog, de Vuelta a España vind ik zelfs de mooiste meerdaagse wielerronde.

Lees meer: In de groene hel

Pipi Langkous krijgt gelijk!

Het is zondag 2 juli, 5.30 uur. Ik sta aan de start; vandaag moet het gebeuren. Nog een uurtje en dan mag ik eindelijk starten. Mijn fiets is in orde en met mijn voorraad eten en drinken kan ik de Maratona twee keer fietsen. De route en de tussentijden ken ik uit mijn hoofd. Ik ben er klaar voor!

Lees meer: Pipi Langkous krijgt gelijk!

Wat een epische verjaardagsrit had moeten worden...

Het was 20 augustus 2016, mijn 27e verjaardag. Een ander zou misschien ’s avonds een paar vrienden uitnodigen voor een borrel, maar een echte wielrenner pakt dat anders aan. Met drie vrienden had ik een huisje gehuurd in het Italiaanse Bormio. En op mijn verjaardag hadden we een epische tocht gepland: de Mortirolo, de Gavia en de Stelvio op één dag. Maar verder dan de afdaling van de Mortirolo zou ik niet komen.

Lees meer: Wat een epische verjaardagsrit had moeten worden...

De lustrumreis – vanuit de auto van de reisleider (deel 2/2)

We worden wakker op zaterdag. De op-één-na-laatste dag alweer. Het gaat snel, net zoals met de kilometers en de hoogtemeters. Het wordt de Limburg dag. Nee, niet een extra land, maar als het wormvormig aanhangsel van Nederland. Een mini-AGR wordt het. Voor een ieder het Drielandenpunt, met België wordt het derde land afgestreept. Daarna nog de Kruisberg, Eyserbosweg, Fromberg en Cauberg. Voor de meesten ook nog de Gulpenerberg en Keutenberg. Voor sommigen nog meer van dat soort ‘klote’ hellingen. Het wordt een warme dag. Te warm eigenlijk. We richten waterpunten in. Supermarkten in Limburg raken hun hele voorraad spa blauw kwijt.

Lees meer: De lustrumreis – vanuit de auto van de reisleider (deel 2/2)

Leden Login