Cyclo 2021: Granfondo La Fausto Coppi

De afgelopen weken heeft de TRC teleurstellende berichten moeten versturen over het verplaatsen of annuleren van trainingsreizen, zo ook wat betreft de Fausto Coppi. De Fausto Coppi zal niet plaatsvinden in 2020. Alle deelnemers die staan ingeschreven, zijn op de hoogte gebracht van de mogelijkheden en consequenties. Een mogelijkheid was om de inschrijving te verplaatsen naar de 2021. De TRC zal daarom de Fausto Coppi 2021 organiseren. In het voorjaar wordt een besluit genomen of extra plekken beschikbaar gesteld kunnen worden.

La Fausto Coppi
Ben je van plan om volgend jaar een mooie cyclo te rijden? Of ben je nog op zoek naar een mooi fietsdoel in 2021? Ga dan samen met je CS030-clubgenoten de uitdaging van La Fausto Coppi aan, één van de grote Granfondo’s in Italië. De route voert door de Cottische Alpen in Piemonte, een minder bekend fietsgebied met bijzonder rustige wegen en schilderachtige dorpjes. Je kunt kiezen uit de volledige Granfondo van 177km en 4,125hm of de Mediofondo van 111km en 2,550hm. Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van beide routes is de reusachtige Colle delle Fauniera. De start en finish van de cyclo is in Cuneo.

De trainingsreiscommissie faciliteert aankomend jaar de deelname aan deze cyclo. Op de dagen voorafgaand aan de cyclo heb je natuurlijk de mogelijkheid om alvast wat te fietsen en de route te verkennen, maar ook om te relaxen bij het zwembad van het hotel of om de omgeving te verkennen en te genieten van Italiaans eten.

Wat: Cyclo-reis La Fausto Coppi
Waar: start cyclo is in Cuneo (Italië) en hotel is in Pianfei (15km van Cuneo)
Wanneer: 23 juni t/m 28 juni 2021
Wie: voor alle CS030-leden, max. 50 personen
Kosten: € 525,00 (voor 2021 onder voorbehoud)
Inbegrepen: verblijf (halfpension), startbewijs (medio- of granfondo)
Niet inbegrepen: vervoer, lunches

Verblijf
4**** – hotel La Ruota
Verblijf op basis van Halfpension (ontbijt + diner). Noemenswaardige voorzieningen zijn het buitenzwembad, een wellness, een afsluitbare fietsenberging, maaltijden gericht op sporters en een minibar om bijvoorbeeld kwark te bewaren. Het hotel wordt regelmatig gebruikt door profploegen tijdens de Giro d’Italia, o.a. de ploegen Sky, Astana en QuickStep hebben hier al overnacht!

Organisatie
Het hotel en de inschrijving voor de cyclo wordt geregeld via fietsreisorganisatie Velotours. Je boekt de reis dus bij hen en ontvangt een factuur van Velotours. Velotours is aangesloten bij STO Garant, dat houdt in dat de deelnemers hun geld terugkrijgen mocht VeloTours failliet gaan.

Vervoer en fiets
Vervoer naar Italië is op eigen gelegenheid en fietsen is met je eigen fiets (geen fietshuur ter plaatse dus). We zullen een excelbestand en appgroep aanmaken om samen reizen te faciliteren.

Annuleren/naamswijziging
Na inschrijving en bevestiging ben je de pakketprijs verschuldigd aan Velotours. De algemene voorwaarden van Velotours zijn van toepassing.. Mocht je niet meekunnen dan kijken we samen met Velotours of het mogelijk is om je startbewijs om te zetten naar een vervanger. Neem in dat geval eerst contact op met de TRC om te kijken of er iemand op de wachtlijst staat. Als dat niet het geval is, kun je zelf een vervanger aandragen.

Andere noemenswaardigheden
– Je hebt een wedstrijdlicentie of een Sport Medical Certificate + daglicentie á € 10,- nodig om te mogen starten in de cyclo.
– Je ontvangt een wielershirt van de organisatie van de cyclo, waarin je geacht wordt te rijden om een gevoel van saamhorigheid tijdens de cyclo te creëren.

Vragen?
Stuur een mailtje naar trc@cs030.nl of spreek ons aan op de training!
Jasper van der Kroft of Paul te Molder