Mountainbiken

Trainingen

In de herfst & winter trainen wordt er op zondagochtend getraind op de mooi uitgezette en onderhouden routes van de Utrechtse Heuvelrug. Voor deze routes geldt een vignetplicht, dus zorg dat je er eentje bij je hebt. De verkooplocaties voor de vignetten zijn terug te vinden op de website van MTB-URH  Naast de routes van de UHR rijden we ook een aantal van de mooiste MTB-routes in de rest van het land, dus houd de kalender en de nieuwsbrief in de gaten voor het programma van de komende weken.

In de zomermaanden bieden we een aantal trainingsmodules aan op woensdagavond. Deze modules bestaan uit 4 tot 6 trainingen en bereiden je gericht voor op een bepaalde wedstrijd (clubkampioenschappen) of het rijden van een marathon. Ook als je niet deze ambitie hebt, zijn de zomertrainingen een goede gelegenheid om te werken aan je MTB-skills.

Vertrek is altijd vanaf een startpunt nabij de route. De trainingen zijn geschikt voor alle niveaus, van beginnend tot en met gevorderd, en zowel technisch (gericht op het aanleren of bijschaven van de fietstechniek) als fysiek uitdagend. We bieden de optie om in twee niveaus te fietsen. Verder is plezier een heel belangrijke factor! Wil je een keer op proef meetrainen, stuur dan een mailtje naar starters@cs030.nl.

Back-on-the-Rock

Twee keer per jaar vindt een Back on the Rock-clinic plaats, een laagdrempelige MTB-starterstraining waarbij iedereen welkom is om (weer) te wennen aan de mountainbike of het voor het eerst te proberen met een gehuurde fiets!

Trainingsweekend
In het voorjaar organiseert de Trainingsreiscommissie een trainingsweekend in het buitenland voor zowel wielrenners als mountainbikers. Daarnaast wordt er nog een apart MTB-weekend georganiseerd in bijvoorbeeld de Ardennen of de Eifel.

Clubkampioenschap
Jaarlijks organiseert de MTB-commissie een clubkampioenschap waarbij mannen en vrouwen op hun eigen niveau om de titel kunnen strijden.

Verder kiezen we regelmatig een leuk bikepark, een mooie tocht of een wedstrijd uit om samen met leden te rijden. Join us!