CS’er Ann Schoot Uiterkamp wint Powerman Portugal!

Lange afstands duatlete Ann Schoot Uiterkamp pakte op 9 mei een geweldige overwinning tijdens de Powerman Portugal duathlon, die plaatsvond in Mafra. Over een afstand van tien kilometer lopen, zestig kilometer fietsen en nog eens tien kilometer lopen, liet ze de concurrentie achter zich om vervolgens als winnaar over de finish te komen. Lees in dit interview over haar ervaring in Portugal en plannen voor dit seizoen.
Ann, het kwam ons ter ore dat je een prestigieus duatlon kampioenschap hebt gewonnen. Gefeliciteerd! En: Hoe zit dat precies?
Haha, nou geen kampioenschap hoor! Kampioenschappen komen nog. Vorig weekend Powerman Portugal gewonnen. Dat is een lange afstandsrace die onderdeel uitmaakt van de Powerman wereldseries. Vergelijkbaar met de Ironman races binnen de triathlon. Afstanden waren: 10 km rennen, 60 km fietsen en weer 10 km rennen. Was een heel gave race! Alles klopte, ging volgens plan.

Mooi! Hoe pak je zoiets aan dan?
Laatste check weerbericht bij inpakken fietstas voorspelde veel regen en wind op de racedag. Ook echt alleen op die dag. Na topberaad besloten om m’n alu-wielen in te pakken. In plaats van de perfect door Rinus voor de race geprepareerde carbon set. CS buddies Corien en Niek vonden het toch wat vervelend voor me. Op één van hun dagelijkse ‘zoveel mogelijk stappen op een dag zetten rondje’ liepen ze nog even bij me langs.  Bij vertrek vond ik ook hun bemoedigende kaartje op de deurmat. Dat kaartje is met me mee gereisd en hangt nu bij me aan de muur. Vertrouwen uit geput. Dit, en de support van andere topvrienden, vormden een super waardevolle bijdrage in de voorbereiding op de race. Alles kwam soort van op de juiste manier samen. Alles klopte, alles lukte. Gaaf gevoel! Dankbaar voor alle lieve support en het vertrouwen!

En ik heb gehoord dat het met de vorm ook wel goed zat, ook afgelopen weekend.
Jazeker! Afgelopen weekend kwalificatiewedstrijd voor EK en WK korte afstandsduathlon gewonnen en me daarmee geplaatst voor beide kampioenschappen. Was ook leuk, lekker gespeeld op het Tom Dumoulin park in Sittard!  Voor velen vast bekend. Was er zelf nog niet eerder geweest en leuk om daar te racen. Moet zeggen dat ik niet extreem onder de indruk was van de bult in het parcours. M’n coach had het vooraf over een fikse bult. Toen ik hem zag dacht ik, is dit het?! Goed, wel een bult in m’n voordeel gezien m’n medespelers er duidelijk meer van onder de indruk waren.

We lazen al eerder een inspirerend stuk over jouw liefde voor de fiets en het hardlopen. Zeg eens eerlijk: Welke van de twee doe je het liefst?
Oef!! Moeilijke keuze!! Fietsen! Dat zou ik tot voor kort meteen gezegd hebben. En denk dat ik dat nog steeds het leukste vind toch wel. Hoewel ik ook echt niet zonder lopen zou kunnen! Lopen gaat ook steeds harder, dat is natuurlijk ook leuk. De combi en afwisseling vind ik gewoon heel gaaf!

Hoe ziet de rest van jouw seizoen eruit? 
In juli heb ik wedstrijden in Frankrijk. Augustus het NK lang in Duitsland en september het WK lang in Zwitserland. Oktober en november waarschijnlijk racen op Mallorca en in Turkije. Dit jaar meer races in het najaar ook door verschuiving. Dat in hoofdlijnen. Puzzelen ook nog wel een beetje ook door alle verschuivingen. Als inpasbaar nog EK en/of WK korte afstand. Focus ligt echter op de lange afstand. Ook lijkt het me gaaf om wat mooie cyclo’s met CS mee te pakken. Daaromheen zoveel mogelijk fietsen met CS (CS gezelligheid!). Ow, en crossen natuurlijk in de winter op de Nedereindseberg!!

Zet h’m op Ann en houdt ons op de hoogte!

Check ook de Instagram van Ann en volg haar uitdagingen en uitslagen!

 

 

Nog geen opmerking, plaats je opmerking hieronder!


Voeg een reactie toe