Demissionair bestuur of actief bestuur in 2021?

Zoals je weet is CS030 op zoek naar een nieuw bestuur. Sinds afgelopen zomer zijn we actief op zoek naar opvolging. Naast oproepen en aandacht in meerdere nieuwsbrieven, een omvangrijke persoonlijke ledenbenadering en twee info-bestuursavonden heeft dit nog niet mogen leiden tot een volwaardig, nieuw bestuur. Conform statuten bestaat het bestuur uit minimaal 3 leden, maar momenteel kunnen we nog niet alle posities invullen. Hierbij nogmaals de dringende oproep, om je gedachten te laten gaan over bestuursdeelname. Overweeg je dit of wil je meer weten, stuur dan een bericht via whatsapp naar een van de huidige bestuursleden of mail naar bestuur@cs030.nl.

Het zou natuurlijk heel jammer zijn als CS030 volgend jaar geen actief bestuur heeft, terwijl bestuurswerk ontzettend leuk is. In de eerdere nieuwsbrieven hebben we hier meerdere malen aandacht aan besteed. Lees deze gerust nog eens na.

Het is een voldongen feit dat het huidige bestuur reeds heeft opgezegd. Indien er geen volwaardige opvolging wordt gevonden, zal er – na de ALV van februari 2021 – sprake zijn van een ‘demissionair bestuur’. Een demissionaire invulling zal weliswaar voorkomen dat we te maken krijgen met een volledig slapende vereniging, maar dit zal tegelijkertijd leiden tot organisatorische problemen. Er is immers geen actief bestuur.

Demissionair bestuur betekent minimale invulling van de bestuursverplichtingen. Er wordt uitvoering gegeven aan de ledenadministratie, de boekhouding en de organisatie van de volgende ALV. Andere (urgente) zaken die gedurende het jaar op het pad van CS030 komen, zullen helaas blijven liggen of onbeantwoord blijven. Dit scenario is uiteraard niet wenselijk voor de club, vrijwilligers en leden.

Kortom, hierbij nogmaals de dringende oproep, om je gedachten te laten gaan over bestuursdeelname. Als nieuw bestuurslid kun je de club op een geweldige manier verder helpen. Neem gerust telefonisch contact op, stuur een bericht via whatsapp of mail naar bestuur@cs030.nl.

Nog geen opmerking, plaats je opmerking hieronder!


Voeg een reactie toe