Even voorstellen: Belle de Gast

Redelijk stilzwijgend is Belle de MTB commissie komen versterken afgelopen jaar. Hoe komt een prof wielrenner in deze commissie terecht? Daarom stelt Belle zich aan jullie voor en hopen we meer wielrenners te inspireren om ook eens op de MTB te stappen.

Mijn fiets carrière begon op een racefiets, maar vorig jaar heb ik een mountainbike aangeschaft voor in de winterperiode, zoals veel wielrenners doen. Al snel heb ik gemerkt dat de MTB niet alleen voor de winter periode is en momenteel pak ik ook graag de MTB in plaats van een rondje op de weg. Daarmee zeg ik niet dat ik de MTB leuker vind dan op de weg fietsen, het is anders! Juist de combinatie van de disciplines maakt het leven op de fiets nog mooier. Ik ben nu regelmatig op de tracks van de Utrechtse Heuvelrug te vinden! De natuur in en even helemaal weg uit de maatschappij! Een gevoel van ultieme vrijheid en even ‘spelen’ in het bos. Focussen op de technische trails, boomwortels en steile klimmetjes en ondertussen genieten! Het mountainbiken vergt meer/andere behendigheid dan op een racefiets.

Tijdens mijn relatief korte mountainbike ”carrière’, werd ik al snel geconfronteerd met het feit dat het niet eenvoudig is. Het technische aspect had ik toch wat onderschat en brak dan ook na enkele weken mijn sleutelbeen. Goed naar voren kijken, anticiperen, de juiste lijnen rijden, gewicht verplaatsen, klimmen, dalen het zijn allemaal belangrijke aspecten. Ook het materiaal en materiaalkennis is belangrijk, zo reed ik de eerste maanden met meer dan 2 bar in mijn banden en bleek dat toch wat te veel te zijn ;-). Ondanks enkele tegenslagen in het begin is het enthousiasme voor het mountainbiken gebleven en sloot ik me aan bij de MTB commissie van CS030. We hadden mooie plannen; het aanbod van het mountainbiken binnen CS030 vergroten en de trainingen professionaliseren. Zo hebben we via de NTFU een officiële training opleiding gedaan en stonden er clinics, een dagje bikepark, mountainbikeweekjes/ marathons in de planning. Helaas maakte corona dit alles niet mogelijk, al hebben we wel hele toffe mountainbike kleding!

Tijdens de (zoom)vergadering vorige week, waarin er de nodige discussie ontstond wat wel en niet georganiseerd kon worden, realiseerde ik me hoe beperkt de mogelijkheden zijn en hoe lastig het is om de activiteiten ‘coronaproof ‘ te organiseren! Zelf rij ik als parttime prof wegwedstrijden. Ik mag op dit moment koersen, naar het buitenland en binnen ‘de bubbel’ is er voor ‘ons’ redelijk veel mogelijk. Toen ik een dag na de vergadering in een peloton van 140 vrouwen over de Belgische wegen koerste besefte ik de bevoorrechte positie waar ik in zit, maar ook dat we binnen de mogelijkheden moeten kijken naar de opties om toch activiteiten te organiseren. We gaan proberen voor komende maanden een kalender te maken met verschillende MTB activiteiten! En de eerste activiteit is gepland op 9 mei: de solo/duo MTB ride waarbij ik samen met de MTB commissie koffie en appeltaart zal verzorgen onderweg.

Nog geen opmerking, plaats je opmerking hieronder!


Voeg een reactie toe