Oeps. Helaas is de normale website tijdelijk niet bereikbaar.

Via deze tijdelijke Webpagina worden de belangrijkste gegevens getoond.

AllUnited probeert het probleem z.s.m. op te lossen!

Inloggen

Wedstrijdschema

Er zijn geen wedstrijden

Wielerliefhebbers opgelet: Unieke zondagse "Ronde beleving"

Op de zondag van de legendarische Ronde van Vlaanderen biedt wielerclub CS030 i.s.m. Camping Ganspoort een unieke fietservaring voor wielerliefhebbers. In de geest van Vlaanderens Mooiste organiseert de club een speciale "Ronde", compleet met klinkers en kasseien, waarna de deelnemers zich kunnen verzamelen bij Camping Ganspoort voor een middag vol wielerspektakel.

De rit, die plaatsvindt op de dag van de officiële Ronde van Vlaanderen (31 maart), belooft een uitdagende route die het gevoel van de beroemde kasseienklassieker nabootst. De route is zorgvuldig uitgestippeld zodat deelnemers zich kunnen meten met de hobbelige klinkers en de beruchte kasseistroken die kenmerkend zijn voor de Vlaamse koers. Na de inspanning is het tijd voor ontspanning. Bij Camping Ganspoort kunnen de deelnemers gezamenlijk De Ronde kijken. Dit alles onder het genot van een fris glas Kwaremont, het bier dat vernoemd is naar de iconische helling uit de race, en natuurlijk een portie authentieke Belgische friet. Inschrijving voor de Ronde-beleving op 31 maart volgt binnenkort. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt. Mis deze kans niet om samen met mede-wielerliefhebbers deze bijzondere dag te ervaren!


Klim- en daaltrainingen

Op zaterdag 20 april en zaterdag 25 mei wordt er een klim- en daaltraining georganiseerd. Op 20 april zal deze op de Posbank te Rheden plaatsvinden en op 25 mei in de Voerstreek van Limburg (NL/BE).

Ga je voor het eerst in de bergen fietsen en wil je weten hoe je het beste je klim kunt indelen, wat de beste houding is en hoe je een volgende klim ook overkomt? Wil je beter en veiliger leren dalen en met een glimlach beneden komen, klaar voor een volgende klim? En hoe rij je nu het beste een haarspeldbocht? Schrijf je dan in voor de klim- en daaltraining! Op zondag 24 maart, om 20:00 uur gaat de inschrijving open voor de training op de Posbank en op zondag om 20:00 uur opent, datum wordt nader bepaald, de inschrijving voor de training in Limburg. Schrijf je ook in als het vol is, dan gaan we kijken of we een extra trainingsgroep toe kunnen voegen.  Beide locaties zijn met de trein bereikbaar, maar er wordt ook een carpoolschema opgezet. (ps.  we weten dat op 25 mei Limburgs Mooiste is en daar plannen we natuurlijk mooi omheen 😉 en ja, je mag je ook voor beide dagen inschrijven)


Vrijwilligersbedankprijzen 2023

Het is weer zover: de uitreiking van de jaarlijkse vrijwilligersbedankprijzen! Onze vrijwilligers hebben op de bedankborrel eind vorig jaar weer hun hersenen gebroken op wie er in aanmerking zou kunnen komen voor respectievelijke Trainer van het Jaar, Schakel van het Jaar en Versnelling van het Jaar. De Vrijwilligerscommissie heeft onder het genot van de laatste Tony Chocolonely alle briefjes verwerkt in een lijstje en dat leverde voor het afgelopen jaar de volgende 9 genomineerden op:

Trainer van het jaar: Bob van Rooijen, Janneke Tax, Dick Houtzager Schakel van het jaar: Annemarieke Verbout, Dennis Evers, Peter Kunkeler Versnelling van het jaar: Wies de Jong, Nine Ngoumout, Mareille Meijering Allen van harte gefeliciteerd met jullie nominatie! Het beteken dat jullie inzet voor onze club opvalt en gewaardeerd wordt, dat alleen al is een felicitatie én een BEDANKT waard. De prijzen worden uitgereikt op de ALV volgende week dinsdag (19 maart). Zijn jullie er allemaal bij?


ALV op 19 maart 2024


Welkom bij Camping Ganspoort!

Start en finish jouw rit bij Camping Ganspoort, ook dit seizoen de thuishaven van CS030! Trakteer jezelf na afloop op een verkoelend drankje en smul van een stuk taart tegen clubtarieven. De koffie en thee? Die zijn van ons, voor een warm welkom terug. Lekker op het terras nagenieten van een fietstraining, mede mogelijk gemaakt door de mooie samenwerking tussen CS030 en Camping Ganspoort. Let op: dit seizoen tweaken we het muntensysteem een beetje, dus lees gauw verder voor de updates.

Dit seizoen worden er een paar kleine wijzigingen doorgevoerd in het muntensysteem. Een muntje kost €3,00. Hiervoor kun je uit het volgende assortiment kiezen: Frisdrank: Aantal muntjes: Cola (regular/zero)    1    Sprite    1    Orangina    1    Chocomel/Fristi    1    Appelsap    1  Roze bunker 1   Warme dranken: Aantal muntjes: Koffie/thee gratis    Espresso 1   (Laag) Alcoholische dranken: Aantal muntjes: Gulpener pils 1    Vandestreek Playground IPA 1   Gebak: Aantal muntjes: Appeltaart 1    Wisseltaart 1 Let op: alleen het bovenstaande assortiment kan met munten worden betaald, andere artikelen kun je uitsluitend bij de kassa bestellen en aldaar pinnen of met een cadeaubon betalen. Haal dus je munten bij de kassa, lever ze in bij het buffet, en je bent vrij om te gaan. Staat jouw (munten)drankje niet op het buffet? Lever je muntje in bij de bar in ruil voor je keuze.


A1 / Back on the Road trainingen starten weer!

Morgen, zaterdag 2 maart starten de A1 / Back on the road trainingen weer.

Begin je weer met trainen, keer je terug na een blessure, zwangerschap enz wees welkom om op een laagdrempelig niveau met deze training mee te doen. Geen moeilijke, zware oefeningen maar een rit van ong 50km waarbij we, onder andere aandacht besteden aan het groepsrijden, signaleren en veilig rijden. 

Inschrijven gaat weer via Supersaas trainingsgroep A1


SAVE THE DATE: de CS Seizoensopener – 6 april

Met Omloop Het Nieuwsblad is afgelopen zaterdag het wielerseizoen van 2024 officieel van start gegaan!

Vanzelfsprekend willen we ook vanuit CS het seizoen gezamenlijk inluiden. Daarom organiseren we aan het begin van de lente een gezellige en informele fietsactiviteit. Terwijl we de beentjes lostrappen zullen we een interactief spel spelen waarbij een gezond vleugje competitiviteit niet ontbreekt maar er zeker ook tijd is om gezellig bij te praten. 

Wat we precies gaan doen, houden we nog even geheim. Je wordt in ieder geval op zaterdag 6 april om 9.30 verwacht op de parkeerplaats achter Camping Ganzenpoort. Dus, blaas het stof van je stalen (carbon?) ros en hang je CS shirt uit – het belooft een gezellige dag te worden! De inschrijving wordt op 23 maart via Supersaas opengezet, dus wees er tijdig bij.


Tip van de veiligheidscommissie!

Vanuit de veiligheidscommissie proberen we iedereen zo goed mogelijk voorbereid op de fiets te krijgen. Vandaag 2 tips waar je niet voor hoeft te trainen om er meteen profijt van te hebben!

 

We hebben namelijk 2 apps voor je telefoon die je onderweg bij de hand wil hebben. Installeer ze nu meteen, dan ben je meteen een stuk veiliger onderweg.  De eerste is de 112NL app (link voor Android) (link voor IOS). Via deze app kun je de nooddiensten niet alleen bellen; je locatie wordt meteen meegestuurd en je kunt eventueel ook chatten. Scheelt de centrale weer tijd om je locatie te bepalen of door te geven. De tweede app is de EHBO app van het Rode Kruis (link voor Android) (link voor IOS). Hierin vind je informatie over hoe je kunt helpen bij ongevallen onderweg, zoals hoofdpijn na een val of een snijwond. Zet deze apps op je telefoon en benoem daarnaast ook een contactpersoon als emergency contact (of check of deze gegevens nog up to date zijn!). Op die manier kunnen we ook je naasten onderweg informeren als dat nodig is. Groeten van de veiligheidscommissie!


Vrijwilligers gezocht!

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Dit geldt ook voor de ComCom. Met het vertrek van drie gewaardeerde commissieleden eind vorig jaar zijn wij op zoek naar versterking. Wie komt ons helpen om ook in 2024 alle CS030-leden van nieuws te voorzien? Bekijk de vacature op de Missing Link pagina voor meer informatie.

Naast leden voor de Communicatiecommissie is CS030 ook op zoek naar een nieuw lid voor de Veiligheidscommissie en een vertrouwenspersoon. Zie de Missing Link pagina voor het actuele overzicht.


Gebruik de CS030 App!


De CS030 App is al een paar maanden live! Met deze app voor je telefoon (iOS of Android) kun je de laatste nieuwsberichten lezen, de aankomende evenementen bekijken én communiceren met je mede-CS030’ers.
 Ook kun je zelf op aanvraag een groep aanmaken!

Hoe werkt dat? Er zijn verschillende groepen aangemaakt waarin jij bijvoorbeeld vragen, (fiets)oproepjes of foto’s kan plaatsen, en kan reageren op anderen. Zo is er per trainingsgroep een groep aangemaakt (A1 t/m A3+), en zijn er groepen voor MTB, Zwift en Gravel. Bij evenementen kan er standaard een groep aangemaakt worden, zodat de organisatoren van het evenement extra informatie kunnen geven aan de deelnemers. Komt er bijvoorbeeld en trainingsreis aan? Dan kan de Trainingsreiscommissie een groep aanmaken waarin de voorpret gedeeld kan worden! Een nieuwe groep aanmaken (ook zonder evenement) kan gemakkelijk op aanvraag, neem hiervoor contact op met de communicatiecommissie. Goed om te weten: de CS030 website blijft dé plek waar alle informatie altijd (ook) gedeeld wordt; het gebruik van de CS030 App is dan ook niet vereist om volwaardig lid te zijn en blijven van CS030. Hoe kan kan ik de app gaan gebruiken? Op 6 oktober heb je per e-mail een uitnodiging gekregen om de club app te gaan gebruiken. Vanuit daar volgt het zich eigenlijk vanzelf. Heb je toch hulp nodig, of heb je de e-mail niet ontvangen? Neem dan contact op met de communicatiecommissie.  Goed om te weten: Voor het gebruik van de CS030 App gelden algemene voorwaarden. Je kunt ze hier lezen, maar ze zijn ook beschikbaar in de CS030 App.  Wat gebeurt er met Facebook? Het Facebook-account van CS030 wordt niet meer actief beheerd en wordt al langer niet meer gebruikt als communicatiemiddel. Lid worden van de CS030 Facebookpagina kan al een tijdje niet meer. Daarom is besloten deze te verwijderen. Als je nog foto's of ander beeldmateriaal op Facebook hebt staan, zorg er dan voor dat je die tijdig veiligstelt. Net zoals bij de website, zal het opzetten van de CS030 App niet direct vlekkeloos verlopen. Een niet-werkende link, een bug, tikfout of juist een compliment? 😊 We horen dit graag! Laat het ons weten via communicatie@cs030.nl  Heel veel plezier met het gebruik van de CS030 App!  De Communicatiecommissie 


Wachtlijst van inschrijfmodule niet zichtbaar, maar werkt wel!

Sinds CS030 een nieuwe website heeft, maken we ook gebruik van het inschrijven voor evenementen via deze nieuwe site (bijv. voor de TRC-reizen). Dat werkt op veel fronten goed, maar het heeft nog een paar aandachtspuntjes. Eén daarvan is de wachtlijst en dit lichten we graag verder toe.

 

Bij het inschrijven voor een evenement is de wachtlijst nu niet zichtbaar op de website en dat leidt tot verwarring. Daarnaast klopt de nummering niet altijd, waardoor het lijkt dat er nog plaats is om je in te schrijven, maar dat je toch op de wachtlijst komt nadat je betaald hebt. En aangezien de wachtlijst niet wordt getoond en/of er geen bevestigingsmail wordt verstuurd, is dat al helemaal verwarrend. Voor de organisatie van de activiteit is de wachtlijst (inclusief het precieze tijdstip van elke inschrijving) echter wel goed zichtbaar aan de "achterkant" van de website en alle inschrijvingen zullen dus in de goede (chronologische) volgorde worden afgehandeld. We hopen dat dit binnenkort aangepast wordt door de leverancier van de website, zodat iedereen direct weet waar hij/zij aan toe is. Tot die tijd kun je erop vertrouwen dat het goed gaat: als je betaald hebt voor een activiteit, dan is je inschrijving ook goed doorgekomen en wordt deze meegenomen door de organisatie. De organisatie zal dan vanzelf contact met je opnemen om je plek op de wachtlijst te bevestigen en het verdere verloop toe te lichten.  


Doe de winter-materiaal-check

Om veilig samen te kunnen fietsen is het belangrijk dat je materiaal in orde is. De Veiligheidscommissie hoort de laatste tijd wat vaker over materiaal dat niet volledig in orde was tijdens de training en daardoor voor onveilige situaties zorgde. Daarom hierbij extra informatie waarmee we allemaal weer veilig de weg op kunnen, want zeker in de winter moet je je fiets regelmatig checken.

Modder, regen en strooizout zijn namelijk dé ingrediënten voor snel slijtende onderdelen. De twee aspecten die in deze tijd van het jaar om extra aandacht vragen zijn je remmen en banden. Waarom?  Remblokjes slijten sneller wanneer ze moeten werken op een vuil oppervlak. Dus of je nou met remblokjes of met schijfremmen rijdt, bekijk regelmatig of ze nog goed genoeg zijn om snel stil te kunnen staan.  Aan je banden blijven met name bij nattigheid graag steentjes of stukjes glas plakken. Kijk dus voor de training of je banden nog voldoende profiel hebben en of er niets is blijven plakken na je vorige rit. Zo voorkom je dat de hele groep bij koud winterweer moet wachten na (weer) een lekke band. Twijfel je of jouw remblokjes nog goed zijn en of je nog veilig km’s kun maken met je banden? Vaak kun je dit zien aan slijtindicatoren, maar je kunt ook een van je medefietsers om hulp vragen of kiezen voor een ommetje langs de fietsenmaker. Is je materiaal niet in orde, dan kan een trainer je weer naar huis sturen. Goed werkend materiaal is namelijk essentieel voor je eigen veiligheid en die van de groep.   Sta je onverhoopt toch stil vanwege pech? Dan is het handig om een extra laagje kleding bij je te hebben. Zo voorkom je onderkoeling en kun je na een korte onderbreking weer veilig samen op weg!  


Race mee met de CS030 Kartavond op 13 februari!

Vind je het leuk om bochten goed aan te snijden? Maar wil je dit graag een keer doen op vier wielen in plaats van 2? Ga dan dinsdag 13 februari mee karten!

We gaan de strijd met elkaar aan tijdens een spannende kwalificatie, waarbij iedereen zijn snelheid en behendigheid kan laten zien. Na de kwalificatie starten we de motoren voor een opwindende race vol bochten, snelheid en natuurlijk de nodige dosis competitiviteit. Na afloop kunnen we met zijn alle napraten onder het genot van een drankje.  Zorg dat je erbij bent op dinsdag 13 februari, bij de Kartfabrique, Westkanaaldijk 7, 3542 DA Utrecht. Starttijd is tussen 19.30 en 20.00 afhankelijk van de beschikbaarheid van de baan.  Laat via de inschrijflink weten of je erbij bent, zodat we genoeg karts kunnen reserveren voor onze raceavond. Kosten voor deze avond zijn €42,50 exclusief eventuele drankjes.  Heb je opmerkingen of alvast vragen? Mail dan naar ac@cs030.nl Tot aan de startlijn!  


Dit weekend proosten op het nieuwe jaar!

Onder het genot van een glas champagne proosten we zaterdagavond 13 januari op een nieuw jaar vol uitdagende fietsavonturen! Wil jij hierbij aanwezig zijn? Meld je dan aan via onderstaande button.  

 

Wat: Nieuwjaarsborrel CS030 Waar: Ubica, Ganzenmarkt 24, 3512 GE Utrecht Wanneer: Zaterdag 13 januari 2023, 19:00 – geen eindtijd Wie: Alle leden Kosten: Drank is deels vanuit club en deels op eigen kosten. Snacks zijn op eigen kosten. Vragen: ac@cs030.nl   


Passen en bestellen sprintpak/snelpak

In de week van 15-21 januari kunnen er bij De Fietsenmaker snelpakken gepast en besteld  worden.

Deze super-aero onesie is leverbaar met zakken (sprintpak) of zonder zakken (snelpak) achterop. De prijs voor dit pak is 140,- euro. Zie de afbeelding voor een indicatie van het ontwerp. Dit komt dus overeen met de reguliere kledingset van CS030. Na 21 januari gaat DFM de bestelde items bestellen bij de de leverancier Tactic. Omdat de pakken speciaal worden gemaakt op bestelling is het niet mogelijk om later in het jaar deze kleding nog te kopen. Het volgende bestelmoment is volgende winter.   


CSNL Zwift competitie

Het eerste deel van de CSNL Zwift competitie zit er op en er start een nieuwe serie van 9 races op 8 januari 2024.

Aan het eerste deel van de competitie hebben maar liefst 87 leden één of meerdere keren meegedaan in de periode van de acht weken. Wij zijn trots op zo'n prachtige opkomst! Er zijn verschillende heuvel, berg en vlakke ritten gereden. Maar daarnaast stonden ook weer de bekende 3x kort race en een time-trial op het programma. In samenwerking met Zwift was het dit jaar profesioneler dan voorheen. Zo kon iedereen in de events duidelijk in zijn eigen categorie racen, maar toch gezamenlijk starten met de hele groep. Uiteraard zijn er ook winnaars: Heren: Categorie A: Michiel van Sluijs (CS010) Categorie B: Koen Edlinger (CS030) Categorie C: Peter Kunkeler (CS030) Dames: Categorie C: Mariecke Nooy (CS030) Categorie D: Leonoor Moerman (CS010) Voor wie onbekend is met de Zwift categorieën: A komt ongeveer overeen met A3+, B is vergelijkbaar met A2+/A3, C met A2/A2+ en D met A1/A1+ De nieuwe serie start op 8 januari 2024 en bevat 9 races. Na deze 9 races volgt nog het CSNL Zwift club kampioenschap op 1 maart 2024. We proberen uiteraard altijd het programma te verbeteren. Zo zullen er een paar kleine veranderingen worden doorgevoerd voor bijvoorbeeld de puntentelling. Communicatie hiervoor volgt in de CSNL Zwift club. Maar reken in ieder geval weer op een aantal nieuw type races zoals een puntenrace en een chase-race. Mocht je ook enthousiast zijn geworden: Elke maandagavond om 20:00u kan je in wedstrijdvorm tegen elkaar strijden. Iedereen kan meedoen; Tijdens de wedstrijden neem je het namelijk op tegen mensen met hetzelfde niveau (in Zwift is dit dus A/B/C/D). Wil je meedoen en op de hoogte blijven van deze Zwift-activiteiten, meld je dan aan bij de CSNL-Whatsapp groep en de CSNL club in de Zwift companion app. De WhatsApp-link is: https://chat.whatsapp.com/Kr739kqd59OCGRL2TjgHjA. Lid worden in Zwift: Zoek CSNL op onder clubs, zet CS030 achter je naam en druk op join. Een beheerder zal je daarna toevoegen. Mocht je nog niet zeker weten of dit wat voor jou is, of heb je vragen over aanschaf van een indoor fietstrainer of abonnement op Zwift, neem dan vooral contact op met zwift@cs030.nl of benader één van de Zwift trainers.


Gravelspecial 14 januari 2024

Begin het nieuwe jaar goed met een gave gravelrit op zondag 14 januari 2024. Deze gravelspecial rijden we door het Gooi, lekker makkelijk met start en finish in Utrecht.

De rit voert langs bekende en minder bekende paden over winterse heidevelden en door Gooise bossen.   Routes  De start is op de parkeerplaats tegenover Fort Blauwkapel. Er zijn twee routes, één van ruim 80 km en één van 65 km. Die laatste is zeer geschikt voor beginnende gravelaars. Om ongeveer tegelijk terug te zijn start de 80 km om 09.30 uur en de 65 km om 10.00 uur. Je kunt de routes downloaden via links die hier begin januari worden opgenomen.  Onderweg De routes komen na zo’n 22 km langs Theehuis Bluk op de Zuiderheide, een perfecte plek voor koffie en taart.   Finish De finish ligt bij Mevrouw Peer aan de Eykmanlaan, waar je iets warms kunt drinken en eventueel iets eten. Rijd je mee? Meld je aan via deze link.


Nieuwjaarsborrel CS030, Ubica

Om met z’n allen een nieuw fietsjaar in te luiden, organiseert de AC op zaterdag 13 januari 2024 vanaf 19:00 uur de CS030 nieuwjaarsborrel bij Ubica.

We zullen die avond onder het genot van een glas champagne proosten op een nieuw jaar vol uitdagende fietsavonturen! Wil jij hierbij aanwezig zijn? Meld je dan aan via onderstaande button.   Wat: Nieuwjaarsborrel CS030 Waar: Ubica, Ganzenmarkt 24, 3512 GE Utrecht Wanneer: Zaterdag 13 januari 2023, 19:00 – geen eindtijd Wie: Alle leden Kosten: Drank is deels vanuit club en deels op eigen kosten. Snacks zijn op eigen kosten. Vragen: ac@cs030.nl


Trainingsweekend race & mountainbike

Dit paasweekend staat er weer een trainingsweekend op het programma! Het vindt plaats in de wonderschone en klimrijke omgeving van de Belgische Ardennen die zich prachtig leent voor zowel de racefiets als de moutainbike. Op zondag 17 december om 19:00 gaat de inschrijving open.

De accommodatie is dit keer een heus landgoed, landgoed Le Herou. In de omgeving vinden we: Panorama van le Hérou behoort tot de mooiste plekken in de Ardennen. Le Hérou is een tientallen meters hoge rotswand die uittorent boven de rivier de Ourthe; Bastonge; Brouwerij van La Chouffe in Achouffe; La Roche-en-Ardenne (een oude bekende). We trainen op zaterdag, zondag en maandag. Er zijn trainingen op verschillende niveaus, van beginner tot gevorderd dus voor ieder wat wils. Het is mogelijk om race en moutainbike te combineren. De kosten voor het paasweekend zijn:  €284,36. Dit is inclusief: 3 nachten in het landgoed 3x ontbijt en 3x avond eten Kwark na het sporten Snacks Dit is exclusief: Lunch Drankjes Kosten energieverbruik Landgoed Gebruik van de hottub Vervoer naar de Belgische Ardennen, carpoolschema volgt t.z.t. Iedereen (ook de trainers) schrijven zich in eerste instantie gewoon voor het weekend in. Wanneer deze inschrijving vol is (er zijn maximaal 50 plekken), dan pas schrijf je je in voor de tweede optie, de wachtlijst. In plaats van een aanbetaling bedraagt deze optie 10 cent. Wij gaan dan ons best doen om alsnog een plekje voor je te regelen.  Inschrijven kan hier


Save the date: Glampingweekend Jean Nelissen Classic

Save the date voor het Glampingweekend Jean Nelissen Classic in Luxemburg! 

Het weekend vindt plaats van vrijdag 31 mei tot zondag 2 juni 2024. Meer informatie over het glampingweekend volgt in de nieuwsbrief eind december en de inschrijving gaat in de 2e week januari open.    


Save the date: trainingsweekend race & MTB

In het paasweekend van vrijdag 29 maart t/m maandag 1 april 2024 staat er weer een trainingsweekend op het programma! Dit vindt plaats in de wonderschone en klimrijke omgeving van de Belgische Ardennen, die zich prachtig leent voor race en mountainbike.

De accommodatie is dit keer een heus landgoed, landgoed Le Herou. In de omgeving vinden we: Het panorama van le Hérou. Behoort tot de mooiste plekken in de Ardennen! Le Hérou is een tientallen meters hoge rotswand die uittorent boven de rivier de Ourthe. Bastogne. De brouwerij van La Chouffe in Achouffe. La Roche-en-Ardenne (een oude bekende). We trainen op zaterdag, zondag en maandag. Er zijn trainingen op verschillende niveaus, van beginner tot gevorderd, dus voor ieder wat wils. Het is mogelijk om race en mountainbike te combineren. Aanmelden kan vanaf zondag 17 december om 19:00 uur (link volgt).  


Gravel Transalp '24 Salzburg-Adriatische Zee

Recent kondigden we de allereerste CS030 gravelreis aan en deze week is ook de inschrijving voor deze nu al legendarische reis geopend!

Als gravelcommissie zijn wij er trots op dat we jullie de mogelijkheid kunnen presenteren om deel te nemen aan de eerste CS030 Gravel Buitenland vakantie! Deze reis zal plaatsvinden in 2024 van 31 Augustus t/m 7 September. We gaan een Transalp op de gravelbike fietsen met als startplaats Salzburg in Oostenrijk. In 6 fietsdagen fietsen we via Oostenrijk en Slovenië naar de Adriatische Zee in Italië. Vanuit daar wordt iedereen vervolgens weer terug naar de startplek in Salzburg vervoerd, inclusief fietsen en bagage. De Gravelcommissie organiseert deze reis in samenwerking met Vasa Sport. Dit is een professionele fietsreisorganisatie die ons de gehele vakantie zal begeleiden. De prijs voor de reis is 1250 euro per persoon, waarvan een aanbetaling van 200 euro. Hieronder is een samenvatting van de trip te vinden en een overzicht van wat er inclusief en exclusief is. Informatie over de reis: Route: van Salzburg naar de Adriatische zee door 3 landen (Oostenrijk, Slovenië, Italië) Per dag zijn er 3 routes mogelijk; elke route heeft zijn eigen niveau. Zie de onderstaande tabel voor de dagetappes met hoogtemeters De gemiddelde minimale afstand per dag is (grofweg geschat) 80km met minimaal 1500 hoogtemeters. Op dag 1, 5, 6 is de kortste afstand 55-65 km en op dag 3 wordt de koninginnenrit gereden met minimaal 110 km en 2130 hoogtemeters. De minimale route komt neer op tochten op de racefiets van ca. 120km en 2000 hoogtemeters en dat een aantal dagen achter elkaar. Dit moet je dus kunnen fietsen om de tocht af te kunnen leggen. De middelste route is circa 90-100km met 2000-2400hm per dag.  De zwaarste route is per dag max 130km lang en 2500-3000 hoogtemeters. Technisch is de reis niet moeilijk, vooral gravelwegen geschikt voor een gravelbike, afgewisseld met stukken asfalt en een enkele fietsbare singletrail.  Routes zijn voor deze reis volledig voorgefietst en uitgangspunt is dat de route 95% fietsbaar is op een gravelbike. De route wordt zelfstandig met GPS gereden in kleine groepjes met wegkapiteins per groep.  De reis is ook te doen op een MTB met smalle bandjes. Op een racefiets is dit niet te doen. Na de laatste etappe rijden we met touringcar en fietsaanhanger terug van de Adriatische Zee naar Salzburg waar we nog een nacht overnachten. De volgende dag is dan de terugreis voor iedereen. Datum Dag Aantal kilometers    Aantal hoogtemeters 31-aug Heenreis naar Salzburg (op eigen gelegenheid) -    - 01-sep Fietsdag 1 65-100 1100-2800 02-sep Fietsdag 2 85-100    2200-2900    03-sep Fietsdag 3 110-130    2130-2800 04-sep Fietsdag 4    80-102    1430-2900    05-sep Fietsdag 5    60-75    1000-2200 06-sep Fietsdag 6  (en terugreis Adriatische Zee naar Salzburg)    55-85    700-1400    07-sep Terugreis vanuit Salzburg (op eigen gelegenheid) -    -    Bij de reissom inbegrepen: Verzorging: halfpension (ontbijt en avondeten inclusief). Uitzondering is laatste middag-avond bij aankomst Adriatische Zee dan is het restaurant voor eigen rekening voordat we de bus instappen. Gedurende de fietsdagen wordt je bagage vervoerd van het ene naar het andere hotel/berghut. Hotels en berghutten: Er wordt 5x overnacht in hotels en 2x in berghutten. De hotelovernachting is op voornamelijk 2-3 persoonskamers. In de berghutten  wordt er op meer-persoonskamers overnacht en zijn douches en toiletten op de gang. Fulltime begeleiding door 2 Vasa-begeleiders: een chauffeur die de bagage vervoert en de verzorgingspost onderweg regelt en een begeleider (reisleider) die op de fiets mee rijdt. De reisleider kent het gebied op zijn duimpje en verzorgt iedere avond een infobriefing met details over de routes middels beamer en presentatiescherm en indien gewenst fotoshow van de gemaakte foto’s van de dag. 1x verzorgingspost per dag waarbij er wordt gezorgd voor water, sportdrank, bananen, appels, sinaasappels, chocolade, koekjes etc. Vasa busje met aanhanger met  kleine shop aan reserveonderdelen, gereedschap, fietspompen, reservefiets, kettingolie etc. Dit busje is ook voor pech-calamiteiten beschikbaar. Afgesloten fietsenstalling bij ieder onderkomen en de mogelijkheid om fiets schoon te maken. GPS tracks incl. waypoints worden 2 weken van tevoren toegestuurd. Etappekaarten met details, eetplekken en gevaarlijke punten stuurt de reisleider digitaal aan iedereen na iedere briefing voor onderweg. Bij aankomst bij de finishplaats aan de Adriatische Zee wordt gezorgd voor douchegelegenheid. Vervoer per touringcar en fietsaanhanger vanaf de finishplaats aan de Adriatische Zee terug naar de startplaats in Salzburg. Dit transport wordt verzorgd door een professionele busfirma en fietsaanhanger. Digitaal fotoalbum na de reis beschikbaar. Het volgende is niet inbegrepen: Reiskosten heen en terugreis naar het start- en finishhotel in Salzburg: De deelnemers reizen allemaal zelfstandig naar Salzburg en zorgen ook weer zelf dat ze vanaf Salzburg (incl. fiets) terug reizen naar Nederland. Bij registratie vragen we je  voorkeur aan te geven qua vervoer (vliegtuig, trein of auto). Als veel deelnemers het reismiddel trein en/of vliegtuig aangeven, dan zullen we de mogelijkheid van betaald fietstransport onderzoeken. Indien mensen geen eigen GPS hebben kunnen die bij Vasa Sport worden gehuurd. De lunches onderweg in een restaurant of berghut. De drankjes. Uitzondering op de verzorging op basis van halfpension is de laatste middag/avond bij aankomst aan de Adriatische Zee, dan is het restaurant voor eigen rekening voordat we de bus instappen. We zetten in op een deelnemers aantal van 20. Let op: deelname is op individuele verantwoordelijkheid. Schrijf je hier in voor de Gravel Transalp '24 Salzburg-Adriatische Zee.  


Save the date: Gravel goes Transalp

Voor deze Transalp gravel buitenland reis naar Oostenrijk, Slovenië, Italië wil jij jouw agenda vrij houden! In 2024 van 31 augustus t/m 7 september gaat de Gravelcommissie los met het organiseren van onze eerste buitenland Gravel Reis. En wat voor een reis! Binnenkort start de inschrijving via de website, dus houd daar de agenda van augustus 2024 in de gaten.

Ondersteunt door een professionele fietsreis organisatie gravelen we in 6 fietsdagen door de prachtige natuur en fabelachtige bergen. Via Oostenrijk en Slovenië zullen we finishen aan de Adriatische zee in Italië. We rijden offroad, over een vooraf haarfijn verkende gravelwaardige route, we bieden je elke dag keuzes voor wat betreft de route. Je bagage wordt vervoerd, overnachten doen we onder andere in idyllische berghutten en al je eten is georganiseerd. Kortom, daar wil je bij zijn! Deelname is op individuele verantwoordelijkheid. 


Trainingsreis 2-9 maart 2024: Algarve

De regen ook helemaal zat en toe aan een mooi en zonnig vooruitzicht? Geef je dan snel op voor de trainingsreis naar de Algarve. Er zijn nog een paar plekken over, dus schrijf je in voordat de trainingsreis is volgeboekt! De inschrijving sluit op 1 december.

Voor meer informatie zie de aankondiging in de nieuwsbrief van 3 november. Schrijf je hier in voor de trainingsreis.


Opzeggen tot eind deze maand

Het herfstweer heeft verder doorgezet en daarmee houdt voor velen het fietsseizoen op. Het liefst zien we iedereen natuurlijk gauw weer terug op de fiets, maar wellicht wil jij jouw CS030 lidmaatschap opzeggen? Doe dit dan uiterlijk op 30 november 2023.

De herfst is nu echt begonnen en daarmee loopt voor velen het fietsseizoen ook af. Het is ook een goed moment om jouw lidmaatschap bij CS030 te heroverwegen, omdat wij een opzegtermijn hebben die tot uiterlijk één maand voor het einde van het lidmaatschap loopt. Dat betekent dat je opzegging voor 2024 uiterlijk op 30 november 2023 bij de secretaris ingediend moet zijn via secretaris@cs030.nl . Ben je te laat, dan moet je weer een jaar wachten voordat je kunt opzeggen.


Vacature Veiligheidscommissie (VC)

Is veilig samen beter worden jouw motto? En vind jij dat iedereen bij CS030 op een veilige manier moet kunnen fietsen? Mooi, dan zoekt de veiligheidscommissie jou!

Dit doet de VCBij CS030 doen we er alles aan om onze trainingen en activiteiten veilig te laten verlopen. De Veiligheidscommissie (VC) geeft hier advies over aan het bestuur en aan verschillende commissies. En gaat het dan toch een keer mis, dan registreren zij het incident en maken een analyse om hiervan te leren en adviseren hoe de club in de toekomst een dergelijk incident kan voorkomen. Daarnaast beslist de VC over afgelastingen, als de weersomstandigheden voor onveilige situaties (kunnen) zorgen. De huidige leden van de VCBinnen CS030 wordt in de VC door een aantal leden en een 'kopvrouw' enthousiast gewerkt aan het volgen en ontwikkelen van het veiligheidsbeleid. Op dit moment bestaat de commissie uit 4 leden: Annemarieke Verbout, Jan-Joost van Eeuwijk, Dide Toonen en Rianne Schlepers De vacatureWe zoeken twee leden die zich willen inzetten voor onze kerntaken: Meedenken en adviseren over het veiligheidsbeleid van CS030. Beoordelen of wegtrainingen door weersomstandigheden door kunnen gaan, en indien nodig trainingen afgelasten. Incidentmeldingen registreren en afhandelen om herhaling te voorkomen. Samenwerken met andere commissies, zoals de TRC, om bij alle activiteiten dezelfde veiligheidsstandaard te hanteren. Dit kost het je aan tijdGemiddeld kost het je 1 à 2 uur per maand. Met name in de winter is het fijn als je op vrijdag en/of zaterdagochtend een kwartiertje over hebt om met ons mee na te denken over de weersomstandigheden voor de training.We vergaderen ongeveer eens per 2 maanden. Het behandelen van mails en incidentafhandeling doen we op roulatiebasis en stemmen we op onze gezamenlijke agenda’s af. Ben jij de Missing Link?Ben jij enthousiast over deze vacature en/of heb je vragen? Laat het ons weten via vrijwilligers@cs030.nl, dan linken we jou met de juiste contactpersoon of neem direct contact op met de commissie via veiligheid@cs030.nl.


Trainingsreis 2-9 maart 2024: Algarve

Aankomend voorjaar organiseert de Trainingsreiscommissie weer een fietsweek om samen met je clubgenoten te trainen op een prachtige plek met fijne temperaturen! De keuze voor 2024 is gevallen op het zuiden van Portugal, de Algarve. Het is de ideale manier om vroeg in het seizoen aan je vorm te werken voor de voorjaarsklassiekers, de cyclo's in de bergen of andere doelen die je hebt voor 2024.

Voor de organisatie ter plekke maken we gebruik van de diensten van Sunhillcycling. Zij organiseren sportieve fietsvakanties in de Algarve en kennen het gebied goed. De TRC zal samen met onze trainers en Sunhillcycling op 6 dagen mooie trainingsroutes uitzetten. In het midden van de week is er een rustdag die je naar eigen wens, dus met of zonder fiets, kunt invullen. De trainingen zijn geschikt voor alle niveaus: van beginner tot de gevorderde fietser! FietsomgevingDe Algarve is een geweldig gebied voor een trainingsreis vroeg in het seizoen. Ideaal vanwege de goede wegen, fijne afwisseling tussen pittige beklimmingen en glooiende & vlakke gebieden. Daarbij heeft de Algarve een gemiddelde van 3000 zonuren per jaar, één van de hoogste gemiddeldes van Europa.Hotel en maaltijdenWe zullen verblijven in 2-persoonskamer in hotel Jupiter Algarve in Portimão. Ons hotel ligt op loopafstand van het centrum en de boulevard.  Er is o.a. een binnen- en buitenzwembad, een spa, gratis wifi en een bewaakte fietsenstalling. Ontbijt is dagelijks in het hotel. De 3-gangen diners zijn in nabij gelegen restaurants.  Voor meer informatie zie de website van het hotel. https://www.jupiteralgarvehotel.com/en/PrijsDe kosten van de reis bedragen € 715 p.p. (waarvan €555 pakketprijs Sunhillcycling).Toeslag eenpersoonskamer is € 140 Inbegrepen Retourvlucht Eindhoven – Faro Handbagage (10 kg) Transfer luchthaven – hotel v.v. per touringcar; Accommodatie in 2-persoonskamer (8d/7n); 7 maal ontbijt en diner; Training CS-030 trainers  op 6 dagen; Hulp bij pech en ongeval.  Niet inbegrepen Fietshuur; Fietsverzekering (bij te boeken voor € 35 per huurfiets); Reisverzekering; Lunches; Ruimbagage Transavia (max € 90 voor koffer van 15 kg per retourreis). VluchtenWe hebben stoelen op de volgende rechtstreekse vluchten van Transavia gereserveerd:Eindhoven – Faro zaterdag 2 maart 2024 07:30 – 09-30Faro – Eindhoven zaterdag 9 maart 2024 18:00 – 22:05 Als je ruimbagage wilt kun je dit bij de boeking aangeven. De kosten hiervoor zijn € 90 voor koffer van 15 kg per retourreis. De TRC faciliteert een carpoule schema voor het vervoer naar Eindhoven airport.Huur racefietsJe kunt via Sunhillcycling een racefiets huren. Kosten voor de gehele week zijn: Huurfiets Trek alu 2.1, Alu, Shimano 105: € 135 Huurfiets Carbon Ultegra of Shimano 105: € 240 Verzekering huurfietsSchade en diefstal aan de fietsen is voor rekening van de gebruiker. Je kunt het risico op schade verzekeren voor € 35 per fiets*. Als je dit wenst kun je het bij de boeking aangeven.* Diefstal van de fiets is niet gedekt.Eigen fiets meenemenEr is een optie om je eigen fiets mee te nemen, ook dit geef je bij je boeking aan. Er kunnen een beperkt aantal fietsen mee in het vliegtuig, naar schatting 7-8 fietsen. Je dient zelf een fietskoffer te regelen. De kosten voor het vervoer van je eigen fiets (retour) bedragen €117 euro: €102 Transavia € 15 voor het vervoer in de touringcar vliegveld naar hotel (en weer terug) Zodra het bekend is om hoeveel fietsen het gaat, kan de TRC het aantal plekken reserveren in  het vliegtuig. Wanneer dit definitief is koppelt de commissie dit zo snel mogelijk terug naar de desbetreffende leden Wat als na inschrijving blijkt dat je niet meekunt?Na inschrijving en bevestiging door Sunhillcycling/TRC is je boeking definitief en ben je verplicht om de kosten voor de reis te voldoen. De eerste aanbetaling is €250. Mocht er nog iemand op de wachtlijst staan die meewil, dan kunnen we tot 30 dagen voor begin van de reis jouw inschrijving omzetten naar deze persoon. Mocht er niemand meer op de wachtlijst staan, dan dien je zelf een vervanger aan te dragen. Vragen?Mocht je nog vragen hebben, laat het ons dan weten via een mailtje naar trc@cs030.nl of spreek ons aan op de training! InschrijvenDe inschrijving start op zondag 5 november om 20:00 uur en sluit op 1 december.Houdt de site in de gaten of volg deze link.Let op, na inschrijving ontvang je een e-mail met een uitnodiging het Google formulier in te vullen voor extra informatie.


WK gravel 2023: een verslag van Roland Blommestein

Roland deed mee en schreef een gaaf stuk over zijn aanloop naar en ervaringen van het WK gravel 2023!

Voor me: een lege weg. Achter me: niemand te zien. Hmmm. 15 minuten eerder was ik nog aan ’t overleven. In een gi-gan-ti-sche stofwolk, kilometerslang. Ik zag niet verder dan twee rijen voor me. Zwoegende silhouetten, stenen, gepuf, rondstuiterende bidons, meer stenen, geschreeuw, C-H-A-O-S! Ik reed lek en moest een bandje wisselen. Volgens de teller heb ik 28 kilometer afgelegd. Er resteren er nog 134. Huidige snelheid? 0 km/h. En het peloton? Foetsie. Ik stap op, laat de serene rust over me heen komen en schakel naar een fatsoenlijk verzet. De koers is voorbij én herbegint. Dit is mijn WK Gravel 2023.DAG -221Februari, Gran CanariaSamen met Wies zit ik op een berg in het binnenland van dit fijne eiland. Na een week met z’n drieën schitterende rondjes te hebben gefietst - Hetty was daar ook van de partij 😊 – gaan we nu nog een dag of 5 hiken. We zitten in een relaxt hostel, uitgebaat door Italianen. Het is er heerlijk rustig, er wordt voor ons gekookt (chill!) en vanaf hier kun je fantastisch hiken. Om te hiken heb je volgens mij niet zoveel nodig. Ik heb vrij minimaal gepakt voor dít gedeelte van de vakantie, dus koop op de valreep in Las Palmas voor een paar tientjes een jasje en een prachtige, wijnrode paraplu. Een paraplu om te hiken?! Ja man! En oh ja, ook nog twee paar sokken die vies mogen worden (m’n hagelwitte fietssokken moeten natuurlijk wit blijven, dat begrijp je). Ok, ik ben er klaar voor. Het enige wat we hoeven te doen is elke dag 20 tot 24 kilometer afleggen. Dat kan ik wel. Of nou ja, dat hoop ik dan maar. ’s Avonds hangen we bij de houtkachel, lezen een boek. Wies staart van een afstandje naar een zojuist binnengestapt heerschap. Deze meneer komt haar ergens bekend voor, maar waarvan dan? Eureka, het blijkt een kerel van een vakantie ooit in Peru, 100 miljoen miljard jaar geleden. Haha, kleine wereld! We raken aan de praat en op een gegeven moment draait het onderwerp richting ‘eten’. Vorige week had ik toetjesgoesting en bedacht ik dat ik met de in de keuken aanwezige halfgare garde en kom wel tiramisu kon maken. Nou, zéker weten, het duurt alleen gewoon wat langer. Enfin, díe tiramisu is nu dus onderwerp van gesprek geworden. Komt Peru-meneer ineens op de proppen met dat er een WK Tiramisu is. In Italië. Wát, een WK Tiramisu eten?! Nou, dat is er misschien ook wel, maar dit betreft het WK Tiramisu máken. En het mooie? Iedereen kan meedoen! Kun je dus gewoon wereldkampioen tiramisu maken worden, geniaal! Dit klinkt briljant! Ik zoek op wanneer het is. Begin oktober, Treviso, Italië. Plannen voor dit jaar had ik nog niet, nu wel. Althans, het begin is er.DAG -81Een tijdje terug wijst een vriend me op een WK-Gravel-kwalificatiewedstrijd: de Gravel One Fifty in Drenthe, op 15 juli. Of dat niet iets voor mij is?! Ja, eigenlijk wel! Zonder al teveel verwachtingen rijd ik in de vroege ochtenduren naar Drenthe. Het wordt m’n eerste koers in 5 jaar. Uiteraard sta ik weer helemaal achteraan in ‘t startvak. Sommige dingen veranderen nou eenmaal niet. Het doel vandaag? Een leuke dag hebben, lekker boren, mezelf vermaken. Kwalificatie zou mooi meegenomen zijn, maar is geen must. Support heb ik niet, dus bidons moet ik zelf onderweg bijvullen. Tijdens de koers blijk ik daarin ongeveer de enige te zijn, maar de benen kunnen ’t hebben en het gaat eigenlijk wel prima. Zelfs zo prima dat ik gekwalificeerd ben voor het WK Gravel! En dat WK Gravel blijkt in dezelfde omgeving als het WK Tiramisu te zijn. En óók nog in hetzelfde weekend! Wat zullen we nou beleven?! Kan ik voor een nog nooit vertoonde dubbel gaan?! Snode plannen ontvouwen zich.DAG 0Utrecht → San Zenone degli Ezzelini, TrevisoWe zijn op weg naar Treviso, Italië. Hier heb ik máánden naar uitgekeken. Het gaat gebeuren!Ik zit met Gravelgangster G in de auto. De rolverdeling is eenvoudig: ik stuur, hij draait als een volleerd DJ de hele rit fijne houseplaatjes/sets en obscure rap. Goeie shit! Achterin de auto: gravelbikes en alle toebehoren. Oók achterin de auto: een koelbox met een proefbatch tiramisu. In wijnglazen. Het oog wil tenslotte ook wat.’s Avonds laat rollen we de oprit van de geboekte agriturismo op. Een paar minuten eerder is de andere auto gearriveerd met daarin Wies, Daan (oud-CS) en Sjoerd (niet-CS). Ciao!DAG 1Veneto, ItaliëMorgen zijn de voorronden van het WK Tiramisu. Als je die overleeft, mag je zondag terugkomen voor de halve finale en eventueel de finale. Dit alles vindt plaats op krap 45 minuten rijden van ons huis. Pohhh, het kriebelt!! Ondertussen zoeken we de nodige fietsspullen bij elkaar, want we gaan de tweede lus van het WK Gravel verkennen. Dat rondje is zo’n 70 kilometer, met eerst vooral vlak en aan ’t eind een aantal klimmetjes. M’n lijf is de 27 fietsuren van vorige week in Frankrijk en alle autokilometers nog aan het verteren en heeft er vandaag weinig zin in. Had ik ook wel verwacht. Gravelgangster G - sommigen zullen ‘m kennen als Goswinus - en Daan fietsen hun tempo, ik het mijne: piano piano. Wies rijdt een gedéelte van de lus, inclusief de finale. Sjoerd op zijn beurt bewaakt het fort (lees: hij moet vandaag nog werken). Vóór de fietsrit verkennen we een deel van de aanloop, met de auto. De finishplek – Pieve di Soligo – is namelijk ergens anders dan waar we starten: Lago De Bandie in Spresiano (precíes op die plek won Lars Boom in 2008 trouwens het WK Cyclocross). De eerste gravelstrook is nog vrij lieflijk, maar de tweede is knap heftig: stenen, stenen, stenen. En stof. Héél veel wit, opwaaiend stof. Na tig kilometer van dit wordt de weg geblokkeerd door een vrachtauto. De chauffeur maakt duidelijk dat we verderop niet verder kunnen. Althans, niet met de auto. “Ok Mateo, grazie mille!” Gelukkig zijn we eigenwijs, rijden een stukje terug om via een c-‘weggetje’ vervolgens … inderdaad niet verder te kunnen. Mateo had (uiteraard) gelijk, magnificamente! Wat ondertussen al meer dan duidelijk is geworden: dit parkoers kan ab-so-luut niet op de racefiets worden verreden. Ook niet met brede(re) banden. Voorafgaand hieraan hebben we nog gefilosofeerd over starten op de wegfiets, maar in tegenstelling tot vorig jaar is er nu een écht gravelparkoers. ❤ ’s Avonds komt de tiramisu op tafel. Met een zeefje breng ik het laagje cacaopoeder aan. Wat vindt de plaatselijke jury ervan? Ik vind het spannend. Verder smeden we plannen voor morgen.DAG 2Het is ietwat overdreven om te stellen dat de teleurstelling niet groter kon zijn, maar toen me duidelijk werd dat de mannenwedstrijd van ’t WK Gravel op 8 oktober was en dus op dezelfde dag als de halve finale en finale van het WK Tiramisu was ik toch een beetje sip. Natuurlijk, ik zou alsnog de voorronde kunnen doen, want het is vast geen sinecure die überhaupt te overleven als je uitkomt tegen een leger Italiaanse nonna’s 🙂 Maar stel nou dat ik de voorronde overleef, dan kán ik niet eens meedoen op de zondag. Hoe spijtig ook, er gaat een streep door het WK waar m’n winkans groter dan nul is. Want laten we wel zijn, het WK Gravel ga ik natuurlijk nóóit winnen. Geen tiramisu-voorrondes dus, zodoende genoeg tijd voor het verkennen van de eerste lus. Deze is zo’n 50 kilometer en kent ook een aantal klimmetjes. En op de een of andere manier lijken ze hier alleen maar steile klimmetjes te hebben. Kanonne zeg! #@*&! Zoals ik had verwacht (en gehoopt) werkt het lijf vandaag beter, maar de conclusie voor zondag is duidelijk: het wordt taai! Het rondje zit erop, we zijn weer terug in Pieve di Soligo. Heb me net even omgekleed bij de auto en sta nu in de rij voor het startpakket. Of de startbescheiden zoals je wil (waarom heet dat eigenlijk zo?). Het begrip piano piano hebben ze hier uitgevonden lijkt wel, het duurt echt bokkelang. Waar zeker niet over geklaagd hoeft te worden is ’t weer. Wederom een zonovergoten dag, heer-lijk! En morgen en zondag wordt ‘t nóg warmer. Had van Wies – zij reed vandaag een korter rondje en heeft haar startnummer reeds opgehaald – al begrepen dat het wachten vrij lang zou kunnen duren. Daarom sta ik hier nu onder m’n uitgeklapte paraplu. Scheelt enorm! Ook wel een vereiste trouwens, want besta tenslotte voor tenminste 50% uit suiker. Bij regen smelt ik, bij teveel warmte start het karameliseringsproces. Best onhandig, dus lang leve de paraplu. ❤DAG 3Vandaag rijden de vrouwen. Wies-tijd dus! De avond van tevoren wordt met behulp van legio wiskundige formules én het meegebrachte Binas de ideale voedingsstrategie uitgedokterd. Er zijn bidons (Maurten en Iso) en reservebidons, allemaal genummerd. Daarnaast nemen we een pomp mee en zijn er ingevlogen wielsets. Dat laatste puur voor calamiteiten. Mijn rol? Ik sta vooraan in de eerste bevoorradingszone in Pieve di Soligo, gewapend met een Maurten-bidon en m’n wijnrode lievelingsplu uit Gran Canaria. Die paraplu is ideaal als herkenbaar iets als je aan komt racen, want er staan dus écht superveel mensen eten en drinken aan te geven. Iets verderop staat Goswinus met een Iso-bidon. Daan en Sjoerd hebben Wies ondersteund bij de start en zijn op weg hier naartoe, maar het is nogal druk op de weg. Het is de vraag of ze op tijd arriveren voor de eerste bevoorrading. Het masterplan omvat namelijk dat Daan en Sjoerd ná Goswinus met reservebidons in beide bevoorradingszones staan, mocht Wies onverhoopt een bidon bij mij of Goswinus missen.  Over Wies gesproken: zij kan als regerend Wereldkampioen Gran Fondo dus gewoon voor de dubbel gaan. En dat is ook het doel. Florian Vermeersch zou zeggen “Dat is de doel”. De eerste bevoorrading: als een geoliede machine. Wies zit in de goede groep en heeft beide bidons aangepakt. Top! Iets later een bericht in de WhatsApp-groep: “Twee keer lek. Ik heb patronen, pluggen en een fietspomp nodig zo. Ga ik m’n inhaalrace doen nu. Doei!”. Shiiiiiiiiii', iets minder top. We staan in de tweede bevoorradingszone in Pieve di Soligo, in afwachting van Wies. Als gevolg van Wies’ geluidsbericht hebben we de mogelijke taken als een heus F1-pitteam verdeeld. Hoe sneller, hoe beter tenslotte. Een aantal concurrenten - duidelijk herkenbaar aan de roze nummers - zwoegt voorbij. Dan verschijnt Wies. Nieuwe bidons, band bijpompen, gaan! Ik heb de stop niet geklokt, maar het was snel! Wat later blijkt is dat de gebruikte plugs niet afdoende zijn; er ontsnapt constant lucht langs de velgrand. Dat betekent stoppen (en ingehaald worden) - bijpompen - mensen inhalen - repeat. Kun je nog 10 x de benen van Demi Vollering hebben en de technische skills van Niewiadoma, met dit gedoe win je de koers niet. Maar ja, ook dat is gravel. Uiteindelijk alsnog P9 voor Wiesje, bravi!DAG 4In het startvak staan Goswinus, Sjoerd en ik naast de enige echte Johnny Hoogerland. Volgens mij is Johnny misschien wel dé favoriet in onze age group, maar hij staat helemaal achteraan een beetje te ouwehoeren met een of andere Italiaan en lijkt zich totaal niet druk te maken over wat komen gaat. Kort voor de start klinkt het Il Canto degli Italiani, het Italiaanse volkslied. We staan wat ver weg om ’t écht goed mee te krijgen, maar er staat daar dus pal voor het elite-startvak een heuse tenor dit schit-te-ren-de lied voor te dragen. Als ik later de live-registratie terugkijk, krijg ik alsnog kippenvel. Geen land ter wereld kan dit soort dingen beter dan Italië, bellissimo! Pang. Of nou ja, pang? De meute komt op gang, de koers start. En het is ook meteen koers. Na 50 meter ligt er al iemand op de grond! Ik stuur er omheen. En doorrrr. Het devies in het begin van een koers: opschuiven naar voren. Opschuiven, opschuiven, opschuiven. Ik schúif op, maar vooral naar achter. We rijden over stroken die we op dag 1 met de auto hebben verkend, maar het gaat nu veel harder. We arriveren op de eerste échte gravelstrook en ik word werkelijk aan alle kanten voorbij gereden. Bij de droge rivierbedding - een serieuze kuil - proberen lui van de age group die na ons is gestart haast door me heen te fietsen. Dit is niet chill. Vervolgens rijd ik me ook nog vast en kom niet in m’n pedaal. Ik probeer de rust te bewaren en denk ‘Ach, het is nog heul ver’. Ondertussen zie ik links en rechts renners langs de kant van de weg staan. Het is een lekkebandenfestival, ik ga wat dat betreft nog goed. “Bravi!”, “Dai, dai!” en applaus klinkt vanaf de kanten. Er staat echt súperveel volk te kijken, vet gaaf! Dit is de eerste klim van het WK Gravel 2023. De gravelstrook van zojuist? Overleefd. Of nou ja, gravel? Het waren héél veel stenen, je had dus die gekke rivierbedding en zóveel opwaaiend wit stof dat je niet verder dan twee rijen voor je kon zien. Eerlijk gezegd vond ik ’t een beetje eng en hield zodoende wat ruimte voor me, ook in een poging nog wat stenen te kunnen ontwijken. Enfin, ik rijd ergens omhoog en voel ineens m’n voorvelg op een scherp randje. Oei! Tegelijkertijd maak ik ervan ‘Misschien is er gewoon 1 bar uit m’n band en kan ik met wat bijpompen gewoon verder’. Langs de kant speur ik naar iemand met een vloerpomp. Maar waar ik ook kijk, geen pomp te bekennen. Ik besluit het over een andere boeg te gooien: waar mensen staan, roep ik “Pump! Pump!”. Het sorteert effect, maar niet helemaal wat ik voor ogen heb. Ze beginnen namelijk te klappen en me aan te moedigen. Hahaha. Zit hier grijnzend op de fiets, maar ondertussen loopt m’n band langzaam verder leeg. Mijn hoopgevende gedachte van zojuist klopt deels. Er zat inderdaad wel een bar minder in m’n band, maar nu is zo ongeveer álle lucht er wel uit. Shit! We zijn 50 minuten onderweg, ik fiets bijna op de velg en er hangen wat mannen in m’n wiel. Dit stuk heb ik niet verkend, maar het begint naar beneden te lopen. Op de velg afdalen klinkt op zich wel episch maar is tegelijkertijd vragen om problemen. Ik stop maar om het bandje te wisselen. Een vriendelijke Italiaan helpt me waar mogelijk. Ik jas 1,5 patroontje erin ‘want dan gaat ‘ie vast niet meer lek’. De Italiaan, Paolo heet ‘ie, geef ik als souvenir m’n lekke binnenband. “Grazie e arrivederci, Paolo!” en stap op. Voor me: een lege weg. Achter me: niemand te zien. Ik laat de serene rust over me heen komen en schakel naar een fatsoenlijk verzet. Er staat pas 28 kilometer op de teller, het is nog 134 kilometer, hup! Het voordeel van alleen rijden is dat je overal de ideale lijn kunt kiezen. Alle kruispunten zijn afgezet en het voelt haast alsof ik met een epische solo bezig ben. Misschien is dat ’t ook wel (een beetje) het geval, jammer dat ‘t aan de verkeerde kant van het peloton is. Ach ja. Van alle kanten vliegen de aanmoedigingen me om de oren. Een enkeling houdt het op “Guarda qui, van der Poel!”. Haha, het doet me goed en ik begin aan m’n inhaalrace (voor zover je daarvan kunt spreken). Iedereen die ik inhaal, gaat óf in m’n wiel hangen of denkt er niet eens over aan te pikken. Het is zaak verstandig te zijn, mezelf niet meteen kapot te rijden en vooral te eten en te drinken. Het is tenslotte nog ver zat. Ben gestart met twee kleine bidons en die moeten leeg zodra ik voor de eerste keer Pieve di Soligo doorkom. Moederziel alleen arriveer ik in de bevoorradingszone. Ik zoek naar Wies en/of een paraplu. Ik ontwaar haar in de mensenmeute, stop even en maak duidelijk dat ik niet per se haast heb. Er is tenslotte toch geen groepje dat ik kwijt kan raken. Cynisch? Och 😉Vervolgens murmel ik nog wat over een lekke band, krijg twee nieuwe bidons en ga weer op weg. De teller zegt 42 kilometer. Iets verder krijg ik een halve inzinking. Ik fiets hier gewoon echt in niemandsland, bijna alle gevoel van koers ontbreekt en heb er simpelweg even geen zin meer in. Niet dat ik wil stoppen, maar vraag me wel af wat ik hier in hemelsnaam aan ’t doen ben?! Het devies: daar zo snel mogelijk korte metten mee maken. Maar hoe? Hmm, oh ja, had een paar doelen voor vandaag bedacht. ‘Finishen’ was er daar één van. ‘Een leuke dag hebben’ een ander. Nou Roland, voor beide is het wel handig als je doorfietst. Ondertussen denk ik aan een podcast met Annemiek van Vleuten, waarin zij haar levensmotto “Accept. Adapt. Move on” zo ongeveer prevelt. De gedachte daaraan helpt gelukkig. De goestingmeter geeft weer ietsje meer aan. Ondertussen is het al serieus warm geworden. In tegenstelling tot de gemiddelde cyclo startte dit gebeuren namelijk om kwart voor 11. Heerlijk, uitslapen! Het nadeel: de Italiaanse mussen vallen ondertussen van ‘t dak en het is nog 110 kilometer. Overal waar mensen staan met water pak ik het nu aan. Ik giet het naar binnen of over me heen. Nog nooit heb ik zoveel gedronken tijdens een fietsrit, maar ik merk dat het nodig is. Deze lus kent geen verrassingen, maar wat is het prachtig fietsen hier! Ik geniet. Beetje gravel en een stuk of wat klimmetjes, waaronder de Nogarolo (0,7 km, 11,6% gemiddeld) en de Ca’ del Poggio (1,2 km, 12,3%). Op papier klinkt dat misschien niet heel lastig, in de praktijk komt ’t neer op gewoon lomp harken. Die Nogarolo piekt echt vies steil. De Poggio zit op 82 kilometer, ben je dus op de helft. Ik herken daar Herman (oud-CS), die langs de kant van de weg zit. Ik herken dus nog mensen, een goed teken. Hij rent even mee (ja, rent, ik ga tenslotte echt kei-hard op deze muur 😉), hij moedigt me aan met wat mooie woorden en geeft me nog een zetje. Ik voel me hier nog vrij ok, al gingen al deze klimmetjes een paar dagen terug wel nét iets makkelijker dan nu, maar à la. M’n inhaalrace staat aan. Nog een klein klimmetje en ik bol Pieve di Soligo weer binnen. Bevoorradingstijd! Onderweg heb ik Wies geappt of ze misschien bananen kan regelen. Dat is weliswaar niet gelukt, maar er zijn tal van andere opties. Ik kies voor het broodje kaas, om mee te nemen. Heb ik gewoon zin in. M’n twee bidons heb ik weer netjes leeg en krijg twee volle ervoor terug. Of ik nog meer wil?! Er is bijvoorbeeld een Maurten-bidon van ¾ liter van Daan over. Ehhhh, ja, doe maar! Ik hengst dat ding in één teug naar binnen (mogelijk de snelste Maurten-adt óóit in de wereldgeschiedenis) en ga weer op pad. De teller zegt 92 kilometer, er resteren nog 70 kilometers. De eerste 45 kilometer van deze lus zijn vrij vlak, maar wel met veel gravel. Ik ben nog steeds lekker pacman aan ’t spelen, maar een of andere Italiaan heeft zich in m’n wiel genesteld. Van mij hoeft ‘ie niet over te nemen, maar als ik af en toe even de benen stil houd om te kijken wat ‘ie doet, hoor ik telkens heel demonstratief “Pffffffff”. Voor de rest zegt ‘ie niets. Geen woord. Eerlijk gezegd vind ik ’t een beetje vermoeiend en ik maak er maar een spelletje van ‘m een beetje te jeuken. Talloze keren na een bochtje even een mini-demarrage. Nou, het enige wat ‘ie telkens doet is het gat dichtrijden, weer in ’t wiel gaan hangen en niets zeggen. Haha, wat een figuur. Ik rijd een bevoorrading voorbij en zie nét te laat dat ze daar dus gewoon bananen hebben. Bananen! In de ankers, omdraaien en meegrissen! Mijn Italiaanse vriend - ik heb echt géén idee hoe ‘ie heet – fietst ondertussen verder. Als ik ‘m even later weer in het zicht krijg, zit ‘ie al om te kijken waar ik blijf. Drie keer raden wat er gebeurt als ik langszij kom. Juist! Ik groet ‘m met “Ciao!”. Het antwoord: “……”. Dit hele stuk is eigenlijk best wel tof, want je slingert op gravelstroken door enorme wijngaarden. En het is vrij vlak, dus je kunt lekker doorfietsen. En dat lukt best aardig, want voel me nog vrij fris. Wat betreft die wijngaarden: ik heb me laten vertellen dat dit de Prosecco-streek is. Verklaart ook de fles Prosecco in het startpakket. Olé! Ondertussen pik ik nog een half dozijn stervelingen op. Ze nestelen zich in het wiel van de Italiaan. Goed, de afsluitende heuvelpassage komt eraan. Heuvels met wijnranken erop, en slingerende weggetjes omhoog en naar beneden. Er staat ondertussen 137 kilometer op de teller, nog 25 te gaan dus! In die 25 kilometer vier gecategoriseerde klimmetjes. De eerste? De San Vigilio. 400 meter, 15,5% gemiddeld, 22% maximaal. Het is hier echt prachtig, maar goeie genade, wat een pleurisding. Mijn Italiaanse vriend brengt zowaar iets uit. Kan het niet thuisbrengen, maar gok op een Italiaans scheldwoord. Ik denk arrivederci maat en zie ‘m niet meer terug. De rest lost ook. Het is hier echt omhoog kruipen, maar ik ga nog vooruit. Ik weiger op m’n tellertje te kijken, maar zie achteraf dat deze 400 meter met 8,6 km/h gemiddeld ging. Ter vergelijk, Johnny Hoogerland rijdt hetzelfde stuk aan 11,4 km/h gemiddeld. En die gepensioneerde Spanjaard met de naam Valverde? 13,5 km/h gemiddeld. Haha, briljant! Over 7 kilometer volgt de volgende klim. 2,4 kilometer, 6,4% gemiddeld. Maar eerst nog gekke bochtjes, een bruggetje, langs een tennisveld, meerdere rivierbeddinkjes doorkruisen, veel stenen, wijngaarden, wijngaarden, wijngaarden. Ze hebben goed hun best gedaan op ’t parkoers, dikke prima  dit! Ik slinger door de wijngaarden omhoog. De klim is begonnen. Haarspeldbocht rechtsaf, stukje rechtdoor, haarspeldbocht linksaf, stukje rechtdoor, etc. Het loopt hier echt voor geen meter. Bij de verkenning ging dit nog ok, nu gaat het lampje ineens langzaam uit. Leuk die 6,4% gemiddeld, maar je koopt er niets voor. Bovenaan bij het huis is het scherp linksaf. Oh ja, dat karrespoor dwars door de wijngaard. Misschien wel m’n favoriete stukje van het heeeeeeele parkoers, wauwwww! Van de week was de boer nog vrolijk aan ’t zwaaien, nu zie ik ‘m niet. Een kleine smet op ‘t geheel, maar dat maakt ’t hier niet minder mooi. ❤ Er volgt een afdaling. Scherpe bochten, stenen, lastig! Daarna gaat het meteen weer omhoog. De klim is nog verre van afgelopen.. Het wegdek is van beton en er zitten van die dwarssleuven in. Nou, dat weet je wel hoe laat het is. Geen flauw idee hoe steil het hier precies is, maar steil is het. Ik worstel me omhoog, onverharde en ‘verharde’ stroken wisselen zich hier af. Een bocht naar links. De Garmin zegt 19%, het voelt als dertig. Er staat een knakker langs de kant met een kettingzaag zonder ketting? Of ik weet niet wat het eigenlijk is, maar het maakt echt een TERINGHERRIE, nait normoal. Z’n shirtloze maten maken er een sport van mensen (een stukje) te duwen. Dit komt echt als geroepen, want ik zie scheel en krijg de pedalen niet meer fatsoenlijk rond. Iets verderop duwen twee kleine jongetjes me samen een stukje omhoog. “Graziiieeeee” weet ik nog uit te brengen en begin aan de afdaling. De helicopterbeelden van dit stuk zijn adembenemend, ik probeer vooral heelhuids beneden te komen. Het is best technisch en alle technische skills die ik al had – niet bijzonder veel - zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Als een oud omaatje in een mintgroene Nissan Micra rijd ik vierkant naar beneden. Eén geluk: m’n remmen doen het nog. Onderaan is het rechtsaf en direct omhoog. De een-na-laatste klim: Le Tenade. 900 meter, 6,5% gemiddeld, maximaal 12%. Op dit moment bestaan er geen makkelijke klimmetjes meer. Zelfs een vluchtheuvel voelt als een muur aan. Vreemd genoeg gaat deze klim dan nog vrij aardig. Bovenop is het nog 15 kilometer, waarvan de eerste 6 kilometer naar beneden. Even bijkomen en wat proberen te sparen voor de slotklim. De laatste bevoorrading. Wies geeft me een bidon en verderop weet ik zowaar het bochtje naar rechts over ’t bruggetje met het paaltje in 1 x te halen. Van de week had ik daar nog vier pogingen voor nodig. Er gaan dus ook nog wel dingen goed. 😜 De laatste klim nadert. Het ding heet Collagu’ en het profiel zegt: 1,4 kilometer aan 11,8% gemiddeld. Bij de verkenning ging dit niet zo snel, maar het ging. Nu zit ik me serieus af te vragen of ik hier überhaupt boven ga komen. Het is ieder voor zich. En vooral blijven trappen. Voor me doemt een Nederlander op die 162 kilometer niet ver genoeg vindt, want hij slalomt van links naar rechts. Ik fiets wat meer rechtdoor, maar dit is harken met hoofdletters. De hersenen komen als gebraden kroketten uit m’n oren, maar ik weet, na de bocht linksaf ben ik bijna boven. Ik haal m’n landgenoot in. Het gaat hier met 20% omhoog. Ik kán niet meer. Precies op ‘t moment dat ik zo ongeveer de berm inslinger staat er een gast die vraagt “Push?!”. Een retorische vraag, maar ik weet nog net “Yesssssszzfvejvoejjvoeve” uit te brengen. Dit is hemels, want anders had ik serieus moeten lopen. Ik ben boven. En kapotstuk. Daar gaat ’t linksaf en metéén rechts, allejezussteil naar beneden, met grote, losse stenen. Best wel leip eigenlijk! In de verkenning ging dit verrassend goed, laverend tussen mensen door die naar beneden aan het lopen waren. Ik hang weer zo ver mogelijk achter m’n zadel en tegelijkertijd vol in de ankers. Hoppa, wéér gelukt! Vervolgens afdalen naar de finish, yay! Verrek, het gaat hier nou weer omhoog?! Oh ja, dat was ook zo, helemaal vergeten. Gelukkig is het niet al te lang. De échte afdaling begint, met daarin nog een teringsteil stuk over een soort kasseien. Ik rammel compleet uit elkaar en moet hardop lachen, puur omdat dit gewoon een bizar stuk is. En ook wel omdat ik simpelweg zelf ook stuk zit. Het publiek langs de kant van de weg lacht met me mee, ik heb een flauw vermoeden dat zij er hetzelfde over denken. Dan nog een asfaltmuur naar beneden waar je op papier de remmen niet aan zou hoeven raken, maar ik besluit nog maar een paar keer te kijken of m’n remmen het nog doen. Ja. Ze doen het nog. Het laatste stukje. Een brugje over, rechts, links, onverhard, die gevel ontwijken, smal, bellen omdat er een echtpaar op e-bikes pontificaal in de weg fietst, alles. Nog twee bochten. Geloof ik. Ineens zit er een Duitser in m’n wiel. Waar komt die nou ineens vandaan?! En … hoe kom ik er vanaf? Ik kies ervoor om op kop te gaan rijden met een acceptabel tempo. In de volgende 500 meter kijk ik ongeveer 28 x om. Dit is koers in een koers! Kan ik na 162 kilometer nog een fatsoenlijke sprint uit m’n benen persen? Normaal gesproken is dat al een lastig verhaal, maar nu?! Ik ga aan en verwacht eigenlijk dat ik kansloos voorbij wordt gesprint, maar de Duitser lost op het laatste hellende stukje. Ha, lekker! Finish. Ik zoek bekend volk en vind ‘t. Iedereen heeft prachtige verhalen. Wat een machtig mooi en briljant parkoers was dit! Meer mensen heb het over kettingzaagman. Hij stond er dus echt. Er wordt Cola en een glas bier in m’n handen gedrukt. Ik laat het me smaken, het wil er verrassend goed in. Ik ben 71e van de 96 finishers in m’n categorie. Het zal wel. Goswinus eindigt op P47, Sjoerd op P77. Johnny wint overigens in mijn age group, wat een baas! Daan valt P23 ten deel in zijn age group, netjes! Over grappige uitslagen gesproken: zowel Niewiadoma als Mohorič - beiden zijn wereldkampioen gravel bij de elites geworden – zeggen dat dit hun eerste gravelwedstrijd óóit is. Wat ik daarvan vind weet ik eigenlijk niet. Boeit verder ook niet. Verder winnen ex-profs Samuel Sanchez in de categorie 45-49 en Laurent Brochard in de categorie 55-59. Ok. Meer dan genoeg onnuttige feitjes. Even later voel ik me eigenlijk best wel weer ok en rijd met kopman Daan naar de startplek om de auto op te halen. Veel haast hebben we niet, dus we kunnen bij een plaatselijke pasticceria nog even wat taartjes naar binnen proppen.🙂 Vervolgens naar ’t huisje, even opfrissen en pizza eten en bier drinken in de plaatselijke pizzatent. Verdiend tot en met. DAG 4+GEEN IDEE HOEVEEL De gravelbike staat al een paar weken werkeloos in de woonkamer. Dik onder ‘t Italiaanse stof, de voorband plat en het omgevouwen stuurbord verraadt nog de ambitie van die achtste oktober in Veneto. Het is een beetje zoals de winnende Roubaix-fiets van Niki Terpstra op het Specialized-hoofdkantoor. Het stof en de modder er nog op, verder onaangeroerd. Daar houdt de vergelijking ook meteen wel een beetje op.😉 Ondertussen dagdroom ik al over het WK Gravel 2024. In Leuven. Waar de mensen nóg wielergekker zijn dan in Italië. Tijd om te dagdromen is er trouwens genoeg, want heb als extra souvenir een covidje meegenomen uit Italië. En die doet me ietwat denken aan de laatste klimmetjes van ‘t WK: tamelijk taai. Zodoende noodgedwongen meteen de offseason aangezwengeld. Ik kom thuis van een wandelingetje en schud het water van m’n geliefde paraplu. *Krak* Huh?! Breekt zomaar het handvat af. Nou ja zeg, arme plu! Zoveel meegemaakt (hikes op Gran Canaria, een heus WK Gravel) en dan op zo’n kleurloze manier heengaan. Veel te vroeg ook. RIP. Enfin, tijd om na te denken over nieuwe doelen dus. Het WK Gravel in Leuven? Ja, vet! Het WK Tiramisu? Nou, dat kriebelt dus nog steeds.😊 Heb nog wel een aantal ideeën, dus die doelen komen wel goed. Daarnaast is het ook tijd voor een nieuwe paraplu.


MTB-clinic in BikePark Holten

Na het grote succes van vorige keer wordt er dit najaar weer een toffe MTB clinic in bikepark Holten georganiseerd. Op zondag 12 november kun je hier je technische skills bijschaven. De dag staat in het teken van jump lines, bunny hops, drop-offs, rock gardens, north shores en kombochten. 

 Tijdens de training worden technische skills aangeleerd zoals: evenwicht houden, steile sprongen en bochten bedwingen, inschatten van snelheid en airtime, pumpen en rockgardens. We zullen hier training krijgen van niemand anders dan Mirko Hendriksen: een MTB-freestyler van het hoogste niveau. De vorige keer hebben we ervaren dat het voor iedereen mogelijk is om sprongen te maken. En wie lukt het je dit keer om de enduro lijn te kunnen springen! Het programma10:15                Verzamelen bij Bikepark Holten10:30 - 13:30    Freestyle Clinic door Mirko Hendriksen Flat padels in plaats van klik pedalen worden aangeraden. Mocht je grote uitdagingen willen opzoeken kan het zeker geen kwaad om bescherming mee te nemen, zoals een full-face helm en protectors (zorg hier zelf voor). Denk hierbij aan: Knie- scheen beschermers Arm/elleboog beschermers Fullface helm Flat pedals De clinic wordt geheel kostenloos aangeboden door CS030. Inschrijven kan via SuperSaas op de homepage. Er zijn 25 plekken, dus wees er snel bij! Hopelijk tot zondag 12 november!


Opzeggen CS030 lidmaatschap

De herfst is nu echt begonnen en daarmee loopt voor velen het fietsseizoen ook af. Het is ook een goed moment om jouw lidmaatschap bij CS030 te heroverwegen, omdat wij een opzegtermijn hebben die tot uiterlijk één maand voor het einde van het lidmaatschap loopt. Dat betekent dat je opzegging voor 2024 uiterlijk op 30 november 2023 bij de secretaris ingediend moet zijn via secretaris@cs030.nl. Ben je te laat, dan moet je weer een jaar wachten voordat je kunt opzeggen.


ALV 7 december 2023

De ALV vindt a.s. 7 december plaats. Tijd en locatie, alsmede agenda en bijbehorende stukken worden nog bekend gemaakt.


Spinning gaat weer van start!

De buitentrainingen op woensdagavond zijn over voor dit seizoen maar niet getreurd, we hebben ook dit jaar weer energieke spinning trainingen voor je in petto!

De trainers zijn alvast playlists aan het maken en ook de Workout is klaar voor onze komst. Met de inmiddels bekenden fietsen met vermogensmeter, staat niks je in de weg om lekker door te blijven trainen. Het is handig als je je FTP weet maar zeker niet noodzakelijk om mee te kunnen doen, we zullen namelijk de eerste training ook aandacht besteden aan het bepalen hiervan. De trainingen zijn vanaf 2 november iedere donderdag van 20.30 tot 21.30 in de Workout aan de Oudegracht 41. Inschrijven via onze website.


Herinnering: CS030 Eindfeest!

Het grote voordeel van het off-season is dat we (voor zover van toepassing) even wat minder strak naar ons trainingsprogramma en onze voeding- en drankinname hoeven te kijken. Dat we hier aan toe waren, bleek vorig weekend wel tijdens het Cycling Dinner en erna in café Het Gras van de Buren. Het leek er zelfs op dat sommige leden juist op dit soort CS030 evenementen willen pieken! Hoe dan ook smaakte het naar meer, en dat is ook te zien aan de verkoop van de kaartjes voor het CS030 Eindfeest op zaterdag 4 november!

Als eerder gecommuniceerd stevenen we met het thema Koerskapiteins en Wegpiraten af op een onstuimige avond, dus scoor een passende outfit, maar laat je morele kompas vooral thuis! Ook op internationale wateren heeft men last van inflatie dus om daaraan tegemoet te komen zijn alle drankjes (bier, fris, wijn) bij de prijs inbegrepen. Heb je nog geen kaartje? Schaf deze dan snel aan voor het vriendelijke bedrag van 10 dukaten. De CS030 Armada vertrekt om stipt 20:00, dus zorg dat je er om 19:45 bent! Aan boord: 19.45u aan de Rooseveltlaan 1100 te Utrecht Afmeren: 20.00uur (mis de boot niet!) Op de kant gezet: 00.00u aan de Rooseveltlaan 1100 te Utrecht Ticketprijs: 10,-   Kopen via: de agenda op de website


Voorjaarsreis Algarve: inschrijving opent zondag 5 november

De jaarlijkse voorjaarsreis gaat dit jaar naar de zonovergoten Algarve. Van 2 t/m 9 maart gaan we met 50 CS030'ers daar de winterbenen wakkerschudden, de korte broek weer in ere herstellen, de eerste randjes zetten, hoogtemeters pakken, kilometers vreten, plonzen in de zee, genieten van het landschap en ons laten fêteren in het hotel.

We zijn druk in de weer om fietstransport te organiseren, maar omdat het verleden heeft geleerd dat dat niet altijd zomaar goed gaat, gaan we niet over één nacht ijs. We hopen snel een goede en betrouwbare oplossing geregeld te hebben waar iedereen blij van wordt en dan kunnen we alle details van de reis met jullie delen. In de volgende nieuwsbrief (3-november) zullen we uitgebreide informatie over de reis opnemen, zoals de precieze locatie, programma en de kosten. Zondagavond 5 november zal de inschrijving vervolgens open gaan. Zet die dus alvast in je agenda, zodat je er dan snel bij bent om een van de felbegeerde plekken in te nemen!


Graveltocht Liberation Divide

Er staat weer een mooie gravelrit op de planning: zondag 29 oktober rijden we de verkorte versie van de Liberation Divide in Noord-Brabant!

Tijdens deze rit, rijd je langs een schijnvliegveld (om de bommen daar te laten vallen in plaatst van op het echte vliegveld), langs radarstations en tanks…oftewel je herbeleeft een beetje de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog! Enkele fanatieke clubgenoten hebben vorig najaar al deze tocht in de regen gefietst. Hulde. Maar het is zo’n mooie tocht dat we het nogmaals aanbieden. Dit zodat meer clubgenoten kunnen genieten van de indrukwekkende rit! Echt een toertocht met bezienswaardigheden, dus de moeite waard om af en toe eens te stoppen.   Routes Er zijn twee routes, één van bijna 120 km vanuit Breda en één van 80 km vanuit Tilburg. Beide routes leiden naar Den Bosch en kun je downloaden via de volgende links: Breda - Den Bosch en Tilburg - Den Bosch. LunchDe twee routes zijn zo gemaakt dat we elkaar tegenkomen bij café ‘'De Gulle Brabander" voor koffie en/of lunch. Het café ligt op zo'n 73 km vanaf Breda en zo'n 35 km vanaf Tilburg. Dit is onze gouden tip. Overigens er zijn langs beide routes voldoende andere horecagelegenheden.  FinishDe ‘finish’ in Den Bosch ligt bij restaurant de Garage aan de Parklaan 27G. De route leidt je er vanzelf naartoe. Om deze gravelrit 'af te toppen', trakteert de gravelcommissie op een lokaal biertje.   Treinreistips en verzamellocatiesOp zondagochtend is reizen per trein met de fiets goed te doen en ook best gezellig. Wil je meer zekerheid voor een plek voor je fiets, of extra rustig aan doen, neem dan een trein eerder. Verspreid je in groepjes over de trein; voor, achter en middenin is altijd een plek voor fietsen.   Breda, 120 km = Verzamelen bij de achteruitgang station Breda om 9:45  Tilburg 80 km = Verzamelen bij de hoofduitgang station Tilburg om 10:30  We adviseren om vooraf een treinticket te kopen voor de fiets en eventueel onderling korting te scoren bij iemand met een kortingspas of als groepsticket. Het staat natuurlijk vrij om anders met eigen vervoer naar de verzamellocatie te gaan in Breda of Tilburg.   Uitrusting & toegankelijkheid De graveltocht is toegankelijk voor alle niveaus op de gravelbike of crosser (evt. MTB, of racer met brede banden). Kleding afhankelijk van het weer. Heb je een frametas? Stop er een regen- of windjack bij! Advies banden minimaal 35 mm, ook beetje afhankelijk van het weer. Neem zelf reparatietools, reserveband, plug, pompje, voldoende water, en eventueel nog extra eten mee.   Veiligheid Bij de start vanaf de twee locaties maak je zelf kleine groepjes van 4 tot 6 renners met een beetje hetzelfde tempo. Wijs een teamcaptain aan, let op elkaar, het motto “samen uit en samen thuis” geldt ook bij onze gravelritten.  Bij pech wacht je op elkaar en help je elkaar.  In tegenstelling tot racefietsen: houd wel wat afstand tot je voorganger Signaleer niet elke boomwortel, maar wel relevante obstakels. We respecteren de gravelcode https://www.gravelcode.nl/; houd rekening met omstanders (dier en mens), neem je afval mee en verminder snelheid bij tegenliggers en zeg hoi. Gravelen staat niet voor racen, maar voor ontspannen fietsen en genieten in het bos! Fiets je de eerste keer op een gravelbike, vraag de gravelcommissie om tips of degene waarmee je fietst! Heb je vooraf vragen over dit evenement of benodigde uitrusting, mail de gravelcommissie op gravel@cs030.nl. Voor praktische zaken nodigen we je uit voor de speciale app groep CS030 Liberation Divide voor deze dag. Lukt het niet om jezelf toe te voegen, laat het ons weten, we helpen graag, ook voor andere vragen uiteraard.  Het is fijn om vooraf te weten welke route je wilt gaan doen en wie we op welk start station kunnen verwachten. Dit kan je aangeven in de whatsappgroep. Op naar een mooie rit!  Wat: Graveltocht verkorte versie van de Liberation Divide in Noord-BrabantWanneer: Zondag 29 oktoberWaar:Achteruitgang Breda CS (start 120 km) om 9:45 uurHoofduitgang station Tilburg (start 80 km) om 10:30 uurWie: CS030-leden van ieder niveauInschrijven: via whatsappgroep CS030 Liberation Divide  o.v.v. je route


Winterworkshop Kleding en onderhoud

Aan het weer is het niet te merken, maar de winter staat alweer voor de deur. Wil jij warm op de fiets zitten en ook je fiets goed verzorgen? Kom dan naar de winter workshop van de Fietsenmaker!

Donderdagavond vertelt Wouter van het fietskledingmerk Etxeondo je alles over welke kleding je bij welke temperatuur het beste kan dragen. Zo kan je optimaal genieten van het buitenleven, ook al valt het weer tegen.Daarnaast kan je in de werkplaats leren over het onderhoud van je fiets, zoals het schoonmaken van je fiets en de aandrijflijn. Ook leer je hoe je goed en snel een band vervangt, zodat je dit niet hoeft te leren wanneer je in de kou staat aan de kant van de weg. Voor wie toch liever binnenblijft, is er een Wahoo fiets om te proberen. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. Op 19 oktober zijn jullie vanaf 19:00 welkom bij de Fietsenmaker op 't Goylaan 66, waar we om 19:30 zullen beginnen. De workshop zal tot 22:00 duren. Wat: Winterworkshop Kleding en onderhoud.Wanneer: Donderdag 19 oktober 19:30 – 22:00Waar: 't Goylaan 66, UtrechtWie: CS030-leden


Cyclo 2024: Maratona dles Dolomites

Met de komst van de herfst wordt het hoog tijd voor voorpret op het volgende fietsseizoen. Ben je nog op zoek naar een goed fietsplan voor 2024? Schrijf je dan nu meteen in voor de Maratona dles Dolomites, de inschrijving staat al open!

De route voert door het adembenemende landschap van de Dolomieten en is volledig afgesloten voor autoverkeer. Op de dagen voorafgaand aan de cyclo heb je de mogelijkheid om in te fietsen en de route te verkennen, maar ook om te relaxen in de wellness van het hotel of om de omgeving te verkennen en te genieten van het Italiaanse eten.  Wat: Cyclo-reis Maratona dles Dolomites (55 km en 1780 hm , 106 km en 3130 hm of 138 km en 4230 hm). Reis inclusief (gegarandeerde) deelname cyclo en verblijf op basis van half-pension. Waar: Dolomieten, Italië Wanneer: woensdag 3 juli t/m maandag 8 juli 2024Wie: max. 30 CS030-leden Prijs: 850€ (aanbetaling van 150€)Inschrijven: Via de webpagina Cycloreis Maratona dles Dolomites


MTB Herfst/Wintertrainingen

Het MTB herfst/wintertrainingsseizoen gaat weer van start!

Elke zondag gaan we trainen op een andere route. Elke training heeft een bepaalde focus zoals bijvoorbeeld bochten, rockgardens of de juiste houding op de MTB. De trainingen tot het einde van het jaar staan online. De eerste training is op zondag 15 oktober. Je kan je inschrijven door in te loggen op onze website en op de homepage de onderstaande knop aan te klikken.    We hebben ook een paar specials, op zondag 12 november gaan we voor een clinic naar bikepark Holten, op zondag 10 december gaan we naar de Posbank en op zaterdag 16 december gaan we weer een clinic volgen op het wedstrijdparcours in Apeldoorn! Schrijf je snel in voor de clinic in Holten want er is een beperkte capaciteit.


Save the date: trainingsreis Algarve 2-9 maart 2024!

Nu de dagen weer korter worden en het seizoen op z’n einde loopt kunnen we vooruitblikken naar Sinterklaas, kerst, oud & nieuw, maar ook de voorjaarsreis naar de Algarve! 

Twee tot en met negen maart organiseert de TRC namelijk een zonovergoten trainingsreis naar de Algarve! Ben je pas lid geworden en wordt dit je eerste reis met CS, of ben je al eerder op Algarve geweest, het maakt allemaal niet uit. Onder begeleiding van onze eigen trainers maken we mooie tochten: een fijn klimaat, goede wegen en ook de klimbenen kunnen getest worden! Zet deze week alvast in je agenda en houd de volgende nieuwsbrief in de gaten voor meer info!


Zwiften in een nieuw jasje

Het winterseizoen staat voor de deur, en dat betekent natuurlijk: Zwiften! Dit jaar gaan we het anders doen. Vanaf dit seizoen worden alle activiteiten georganiseerd vanuit CSNL, op dit moment zijn dat CS010 en CS030. Zo hebben we een groter bereik en betere events.

Wat kan je verwachten in de CSNL Zwift club: Een wekelijkse CS030 Zwift-training. Elke donderdagavond om 20:00 wordt er een training georganiseerd. In de basis is dit een workout waar iedereen aan mee kan doen op zijn of haar niveau. Het is hierbij optioneel om in Discord te komen. Af en toe zal er, aangekondigd in de CSNL Zwift club, een speciaal evenement zijn zoals de after-Xmas-ride op 27 december. Een Zwift-competitie. Elke maandagavond om 20:00u wordt er in wedstrijdvorm tegen elkaar gestreden. Iedereen kan meedoen, tijdens de wedstrijden neem je het namelijk op tegen mensen met hetzelfde niveau (in Zwift is dit dus A/B/C/D). Het uiteindelijke programma zal in CSNL Zwift club gedeeld worden. Verschillende initiatieven die in de Zwift-appgroep ontstaan zoals de Zwift Racing League.  Wil je meedoen en op de hoogte blijven van de Zwift-activiteiten, meld je dan aan bij de CSNL-Whatsapp groep en de CSNL club in de Zwift companion app. De WhatsApp-link is: CSNL Zwiftgroep. Let op: Dit is een nieuwe app groep voor de Zwift CSNL club!  Lid worden in Zwift: Zoek CSNL op, zet CS030 achter je naam en druk op join. Een beheerder zal je daarna toevoegen. Mocht je nog niet zeker weten of dit wat voor jou is, of heb je vragen over een aanschaf van een indoor fietstrainer of abonnement op Zwift, neem dan vooral contact op met zwift@cs030.nl of benader één van de Zwift trainers. Tot snel in Watopia!


CS030 Clubdag + Clubkampioenschappen


Op zaterdag 7 oktober vieren wij net als de profs op de weg het einde van het wielerseizoen. Zij rijden Il Lombardia, de koers van de vallende bladeren; wij hebben onze seizoensafsluitende clubdag! En het belooft een fantastische dag te worden!

  's Ochtends beginnen we in plaats van een training met een prachtige toertocht van 85 tot 125 kilometer, in gemengde groepen. Een gezelligheidsrit langs mooie onontdekte stukjes Nederland die we in de training eigenlijk niet aandoen. Geef je op via de normale trainingsinschrijving voor de Social Ride en bespreek met je fietsvrienden de hoogtepunten van het afgelopen jaar!   We eindigen de tocht om 13:30 op de Nedereindse Berg met een feestelijke en volledig verzorgde lunch én een prachtig spektakel naast en op de wielerbaan.   Om 14:30 starten we namelijk met het clubkampioenschap. We rijden in drie categorieën: A1(+), A2(+) en A3(+). Zowel bij de mannen als de vrouwen roepen we op elk niveau een clubkampioen uit (de opvolgers van onze kampioenen uit 2019, want het laatste kampioenschap dateert alweer van voor corona...). De koers start voor iedereen tegelijk en duurt een half uur (A1), vijftig minuten (A2) of een uur (A3) plus 3 ronden. Ook hiervoor kun je je opgeven via de gebruikelijke inschrijving op de website door je aan te melden bij het Clubkampioenschap. De organisatie zorgt voor alle benodigdheden en houdt zich het recht voor deelnemers in de voor hen passendste categorie in te delen.   We hopen dat iedereen die komt lunchen ook blijft hangen voor het kampioenschap en de clubgenoten die op de baan strijden aanmoedigen. Uiteraard zijn er voor de winnaars prachtige prijzen te verdienen.   Hou 7 oktober dus vrij in je agenda, en tot dan!   PS: we zoeken nog handjes in de organisatie. Het lijkt ons ook heel leuk als iemand zich die dag tot speaker opwerpt en de dag en de koers een beetje aan elkaar praat. Lijkt het jou leuk de 7e mee te organiseren? Mail ac@cs030.nl!


Ronde van Utrecht 2023

Op zondag 1 oktober vindt de Ronde van Utrecht dit jaar plaats. Dit is een wielerfestijn georganiseerd door Wielerplatform Utrecht. Het vindt plaats in de Cartesiusdriehoek (rondom Werkspoorcafé de Leckere). Je kan meedoen met wedstrijden, toertochten, en met CS030 aan de "Battle of the Clubs". Of draag een steentje bij als vrijwilliger!

De volgende activiteiten staan op het programma: Wielerwedstrijden Toertochten voor de racefiets (60 en 110 km) en gravelbike (75 km) “Battle of the clubs” CS030 is uitgenodigd om mee te doen aan de “Battle of the clubs”. Wie die deze wint mag zich de mooiste club van Utrecht noemen, maar meedoen is natuurlijk veel belangrijker dan winnen. Meer informatie vind je op deze site. Hier kun je je inschrijven voor de diverse activiteiten. Hoe meer zielen op de Ronde van Utrecht, hoe meer vreugd. Om van deze dag een groot succes te maken vraagt de organisatie ook om hulp bij de organisatie! Hoe doe je mee? Dat is heel eenvoudig: rij mee op de toertocht en/of doe mee aan de koppeltijdrit (een heuse korte wedstrijd op het wedstrijdparcours na de wielerwedstrijden) en doe mee aan de pubquiz. Verder kan je als club punten verdienen met de veiligste en best gesoigneerde fiets, en tellen ook de vrijwilligers mee die tijdens de Ronde van Utrecht komen helpen. Elke wielerliefhebber is overigens welkom om de komen kijken of deel te nemen aan de toertochten, dit geldt voor de individuele leden van je club, familie, vrienden, enzovoorts. Welke vrijwilligers worden er gezocht? Op de dag zelf zijn er vrijwilligers nodig om te helpen met: op- en afbouwen van de locatie (Werkspoorcafé) deelnemers en kijkers ter plaatse wegwijs te maken inschrijvingen voor de wedstrijden en toertochten bevoorradingsposten van de toertochten enzovoorts Wil je graag meer informatie, kijk dan op de website van wielerplatform. Heb je nog meer vragen, dan brengen wij je graag in contact met het wielerplatform Utrecht!


Laatste woensdagtraining

6 september vond de laatste woensdagtraining op de weg van dit jaar plaats, vanwege zonsondergang. Vanaf 4 oktober kan je op de woensdag weer meedoen met de core-stability trainingen!


Wies had een plan

Altijd al willen weten hoe je een WK kunt winnen? Harrie Buist (Communicatie commissie) interviewde onze kersverse wereldkampioene Wies de Jong. Kom alles te weten over haar voorbereiding en wedstrijdplan!

Begin Augustus hebben een tiental CS030’ers meegedaan aan de super-WK wielrennen in Glasgow, aan het onderdeel Gran Fondo op de weg. In de vorige nieuwsbrief stond al een persoonlijk verslag van elk van hen. Allemaal mooie prestaties, maar één sprong er bovenuit: de eerste plaats van Wies de Jong in de categorie vrouwen 35-39 jaar. Hiermee kwam ze in een mooi rijtje van wereldkampioenen met onder andere Matthieu van de Poel en Johnny Hoogerland. Reden om haar verhaal in meer detail te laten vertellen. Dus zitten we op een mooie zonnige middag tegenover elkaar op het terras bij Camping Ganspoort. Bijna een uur lang praat ze enthousiast over haar belevenissen op het WK, haar sporten (ze is een multi-talent) en haar werk in de duurzaamheidssector. En al die tijd straalt het onbevangen plezier van haar af en is een glimlach nooit ver weg. De weg naar het WK:Het verhaal van haar duursporttalent begint al in haar jeugd, waarin ze aan wedstrijdroeien en zeilen deed, aan schaatsen, roeien en paardrijden. In die tijd stimuleerde een goede schaatsvriendin haar om te proberen in de baanselectie van Amsterdam te komen. Dat lukte en ze heeft als junior aan het NK en het WK meegedaan. Dat was hard trainen: zeven dagen in de week met een strak trainingsschema waar je maar naar moest plooien en veel krachttraining. Dat ging haar op den duur tegen staan. Ze stopte, nam een tussenjaar, met minder sport en meer bier drinken en is daarna gaan studeren. Maar het schaatsen heeft haar wel laten kennis maken met het wielrennen, tijdens de zomertrainingen. De kiem voor haar huidige succes werd daar dus gelegd. Sinds een jaar of vijf fietst ze, in haar eigen woorden, best veel (meer dan 10.000 km per jaar dus) en is ze lid geworden van CS030. Voor Corona heeft ze voor het eerst aan een cyclo meegedaan met CS030 en is toen meteen vierde geworden (the story of her life). Als eerste dame besloot ze bij het CS-GranFondoteam (CGT) aan te sluiten waarin een stel fanatieke mannen zaten die deelname aan het WK als doel hadden. Je kunt je kwalificeren voor het WK via Gran Fondo’s die over de hele wereld worden gehouden. In één daarvan moet je bij de top 25% eindigen in je leeftijdscategorie om toe te worden gelaten voor je land. Helaas gooide Corona toen roet in het eten, maar ze is wel veel blijven trainen, zo'n 6 keer per week. Dat eiste eind vorig jaar zijn tol, ze raakte overtraind en heeft afgelopen winter eigenlijk weinig gedaan. Toch heeft ze dit jaar haar beste prestaties gehaald (de tour win je in bed).  Het wedstrijdplan:De wereldtitel is haar dus niet komen aanwaaien, ook al lijkt dat soms wel zo. Daarbij hoort niet alleen goed trainen, maar ook een wedstrijdplan. Zij kende al vrij veel rijdsters van vorige gran fondo’s, daar zaten veel sterke rijdsters bij. Martha Malta uit Nederland was één van de sterkste, vorig jaar kampioen en dit jaar had ze ook ambities. Wies redeneerde “zij gaat hoe dan ook voorin rijden en meegaan met ontsnappingen”. Dus het devies was haar opzoeken in het peloton en haar wiel proberen te houden. Gelukkig was Martha heel lang en daarom ook makkelijk te volgen. De strategie was de eerste 100 km met drie klimmen zo vooraan te overleven. Ondanks dat ze in de derde klim werd gelost, lukte het haar om met anderen de kopgroep weer terug te halen tijdens de laatste veelal dalende 60 km. Maar goed, dan zit je voorin en dan: hoe kun je winnen? Op basis van je voorbereiding weer een plannetje smeden en uitvoeren. In haar woorden ging dat zo:  Vanaf 20 km voor het eind ben ik echt de sprint gaan plannen. Wat scheelde is dat we het hele parcours al een keer verkend hadden, en ook de finish hadden we 's ochtends nog een keer gereden. Ongeveer 500 m van de finish is een bocht van 180 graden en dan gaat de snelheid behoorlijk omlaag, bovendien was het smal. Eén van mijn ploeggenoten had de dag van tevoren al gezegd “zorg dat je vóór die bocht voorin zit: de positie waarop je hem uitkomt, gaat bepalen hoe je eindigt”. Toen heb ik heel vaak die eindsprint zitten visualiseren: bedenken van waar ik wilde rijden en hoe ik dat ging doen.  In het peloton ben ik vanaf de laatste 5 km bezig geweest met positioneren, want ja, iedereen wil die rit winnen, dus niemand laat je ertussen. Uiteindelijk zat ik op de tweede positie in het midden toen we die bocht door gingen, want ik dacht, als je te veel aan de binnenkant zit, verlies je te veel snelheid en buiten is te weinig ruimte. Het was ontzettend dringen en duwen en aan alle kanten reden meiden tegen me aan en tegen de hekken. 's Ochtends had Vera Otten, ook van het CGT, al gezegd “Wies, Je moet nooit als eerste gaan, want de sprint is best lang nog en loopt vals plat omhoog”. Toen ging er één van die meiden voor me sprinten en ik dacht “Ik ga in je wiel”. Dat wiel heb ik gehouden en alles geven wat ik nog in me had. En ja, toen won ik. Meer goud in de toekomst?Daarmee zijn haar sportieve ambities nog niet voorbij. Ze heeft zich, tot haar verbazing (die van mij inmiddels niet meer), ondanks moordende concurrentie geplaats voor het WK gravel op 7 Oktober in Veneto. Verder wil ze ook nog meedoen aan mountainbikewedstrijden. En misschien wat zeilwedstrijden: het WK is volgend jaar en wie weet is deelname in de catamaran mogelijk. Tot slot vroeg ik haar of ze nog advies had voor CS030’ers die denken aan wedstrijden mee te doen. Dat had ze. Gewoon eens meedoen aan een cyclo om te zien of je het leuk vindt. Je hebt daar geen licentie voor nodig maar alleen een medisch certificaat, waarvoor je een vrij basale sportkeuring moet doorkomen: “tien diepe kniebuigingen en je bent door”. Als het bevalt, kun je kijken of je een open plek in het CGT kunt bemachtigen. Daarvoor moet je wel op niveau A3 kunnen fietsen. Of anders rijden in één van de cyclogroepen van CS030 (2 niveaus), hopelijk komen die volgend jaar weer goed van de grond. Heb je interesse in cyclo's? Kom dan naar de Cyclo informatieborrel op 17 september in Camping Ganspoort! Verder is er voor vrouwen de laagdrempelige vrouwenwedsstrijdgroep. Dit is voor ieder niveau (zie dit nieuwsbericht voor meer informatie). Wil je meer weten over cyclo’s en wedstrijden mag je altijd bij Wies aankloppen. Je kunt natuurlijk ook onze webpagina over trainingsgroepen checken en je vragen stellen aan de betreffende commissies via de vermelde e-mailadressen.


Bericht van bestuur: Geluidshinder trainingen

De woensdagavond- en zaterdagtrainingen zijn druk bezocht. Dat is erg mooi om te zien! Helaas zorgt een grote groep mensen ook altijd voor enig overlast. Daarom vanuit het bestuur de vraag aan alle leden om zoveel als mogelijk rekening te houden met de omwonenden aan de Briljantlaan. Let daarbij op de plek en de tijd waarop we verzamelen.

Beste leden, Dankzij het mooie weer zijn de woensdagavond trainingen en zaterdagtrainingen druk bezocht. Dat is erg mooi om te zien! Helaas zorgt een grote groep mensen ook altijd voor enig overlast. Graag vraag ik jullie om zoveel als mogelijk rekening te houden met de omwonenden aan de Briljantlaan. Maak niet teveel herrie en probeer de tijd dat we verzamelen zo kort mogelijk te houden. Kom daarom op woensdag zo min mogelijk eerder dan 18:55 en op zaterdag zo min mogelijk eerder dan 9:25. Dit om de tijd dat we er met een grote groep staan te beperken. Verder willen wij jullie vragen om de groepen zoveel als mogelijk te verspreiden over de Briljantlaan. Dit betekent dat de A1 dan zo ver mogelijk richting het tankstation staat en de A3+ zoveel als mogelijk op de hoek tegenover de Brandweer. Dit komt ook de overzichtelijkheid ten goede. Maak indien mogelijk ook gebruik van een parkeervak aan de overkant van de weg. Tot slot willen wij jullie vragen om de weg zo veel als mogelijk vrij te houden.  Wij hopen op jullie medewerking zodat wij met zijn allen van de openbare ruimte gebruik kunnen blijven maken zonder onnodig overlast voor anderen.   Onze dank is groot. Bestuur CS030


CS030 op het WK Gran Fondo in Schotland

Op vrijdag 4 augustus werd het UCI wereldkampioenschap Gran Fondo in het Schotse Perth verreden als onderdeel van het Super WK dit jaar in Glasgow. Op het WK Gran Fondo, dat jaarlijks wordt gehouden, wordt op een volledig afgesloten parcours in verschillende leeftijdscategorieën voor heuse regenboogtruien gestreden. Om te mogen deelnemen moet je in een van de 27 kwalificatiewedstrijden, die over de hele wereld worden georganiseerd, bij de beste 25 procent van je leeftijdscategorie finishen. Voor de fanatieke amateurwielrenner in het internationale circuit is dit WK zo’n beetje het hoogst haalbare op sportief vlak. Dit jaar was er een glooiend parcours van ruim 158 km met zo’n 1.800 hoogtemeters door de heuvelachtige Perthshire uitgetekend.

Van de CS’ers die zich gekwalificeerd hadden, zijn er maarliefst 11 afgereisd naar Schotland om, in het nationale tricot (oftewel; het shirt waarin Matthieu van der Poel wereldkampioen werd!) afgetopt met CS-logo en sponsoren, CS030 te vertegenwoordigen. Voor de een was het WK een specifiek sportief doel, voor de ander was het überhaupt kunnen kwalificeren al een doel waar eerder dit jaar naar toegewerkt was. Hieronder van al deze CS’ers een persoonlijke inkijk in de beleving van hun WK, te beginnen bij de kersverse wereldkampioen!  Wies de Jong (WERELDKAMPIOEN in de categorie F35-39) “Ik geloof dat ik gewonnen heb!” was de eerste reactie van een beduusde Wies toen ze over de streep kwam. Een mengeling van ongeloof en blijdschap was duidelijk te lezen op haar gezicht. “Je staat bovenaan in de uitslagen! Kijk maar!” wist Fons enthousiast te vertellen. Omringd door haar uitgelaten ploeggenoten begon het besef langzaam bij haar door te dringen dat de overwinning echt was.  “Ik zet m'n geld in op Wies!” werd de avond voorafgaand aan de wedstrijd nog geroepen door een teamgenoot. Had je Wies vooraf naar haar ambitie gevraagd, dan had ze voorzichtig “Top 10 zou een fantastisch resultaat zijn” gezegd. Van een overwinning durfde ze niet eens te dromen. Het lukte Wies de hele race om goed voorin het peloton te rijden, al leek een goede uitslag niet de hele wedstrijd binnen handbereik. “Mijn tactiek was om strak in het wiel van de voormalig wereldkampioen te rijden. Want ik wist, zij blijft voorin en zal reageren op alle aanvallen. Maar aan het begin van de laatste lange klim, tijdens het zoeken naar de soigneur Sjoerd, zat ik niet op te letten en werd er een ontsnapping op touw gezet. Die miste ik en vervolgens moest ik een gat dichtrijden. Dat lukte wel, maar daarna begon pas het zware deel van de klim en moest ik toch weer lossen. Uiteindelijk kon ik met een groepje toch weer terug rijden naar de kopgroep en toen dacht ik ineens, alles is nog mogelijk! Vanaf toen heb ik de eindsprint honderd keer zitten oefenen in mijn hoofd.” In de laatste kilometer zat namelijk nog een scherpe 180 graden bocht, was het een smalle weg en liep het nog gemeen valsplat op tot aan de eindstreep. “Vera sprak me nog moed in en zei dat ik goed moest blijven eten en drinken én vooral niet te veel werk meer op kop moest doen. De laatste 5km ben ik continu bezig geweest mezelf goed te positioneren en toen de sprint kwam, heb ik echt alles, alles, alles gegeven!” “Nouja, toen werd het dit haha..” Stamelt ze. “Dit had ik echt niet durven dromen. Het Wilhelmus op het podium, de medaille en bovenal de regenboogtrui zijn nog steeds echt!” Vera Otten (5e in de categorie F19-34) Lachend kwam Vera over de streep bij haar eerste Gran Fondo in de Vogezen in mei van dit jaar. Ze had onderweg eigenlijk alleen maar genoten en zich ook nog eens geplaatst voor het WK. Maar daar wilde ze niet naartoe, ze dacht dat ze daar niks te zoeken had. "Ik ben zo blij dat ik toch naar het WK ben gegaan, ik had het avontuur niet willen missen. Tijdens de wedstrijd zag ik Nina en Wies steeds voorin het peloton rijden en dat motiveerde mij heel erg. Ook de omgeving, de landenshirtjes en het publiek maakten het heel speciaal. Dat we dit samen als groep hebben gedaan, maakt voor mij het avontuur compleet. Wauw, wat was het vet!" Nina Sender (6e in de categorie F19-34) De Zuid-Afrikaanse in Utrecht wonende Nina maakte er een kleurrijk geheel van in haar geel-groen-zwarte tenue tussen de andere CS’ers in oranjepakken. Haar teamgenoten schakelen automatisch over naar Engels als Nina begint te praten, maar eigenlijk mag dat niet van haar omdat ze van zichzelf vindt dat ze haar Nederlands moet verbeteren, maar ondertussen is ze al behoorlijk vertrouwd geraakt met de Nederlandse taal. “Sinds het begin van het jaar heb ik hier nieuwe fietsvrienden gemaakt en het is echt een geweldig mooi avontuur geweest om samen te kunnen trainen en toe te leven naar dit WK. Het gave aan deze wedstrijd is ook dat je in een peloton met alleen maar vrouwen rijdt, dat is vrij zeldzaam bij cyclo’s in de amateursport. Dat je dan de hele dag samen met je teamgenoten (Wies en Vera) in de voorste groep kan koersen is extra cool. En dan wint Wies ook nog eens, unbelievable!”Op 10km van de finish stonden er in een klein dorpje enkele Zuid-Afrikaanse supporters met vlaggen en versieringen. “Dat was heel speciaal en gaf me nog echt een enorme boost!” Stan Maassen (80e in de categorie M19-34) Wat volgens Stan het WK zo bijzonder maakt, is waar het voor staat: een WK dat toegankelijk is voor iedereen. Het geeft een fanatieke amateur de mogelijkheid om in een wedstrijd voor zijn of haar land te strijden voor de wereldtitel. “Ik merkte dat het dragen van het nationale tenue de hele beleving net nog iets specialer maakte dan bij een gewone cyclo. Naast de zo’n ongeveer 50 procent Belgische renners, heb ik in het peloton allerlei nationaliteiten gezien. Van Japanners tot Mexicanen en van Noren tot Zuid-Afrikanen. Bijna allemaal hopen ze (meestal stiekem) zich onsterfelijk te maken door de regenboogtrui te pakken. Na de koers heeft iedereen een eigen verhaal en een unieke ervaring die ze voor de rest van hun leven meenemen. En soms, heel soms, ook een regenboogtrui.” Timeas Schim van der Loeff (162e in de categorie M19-34) Volgens Timeas zelf was het halen van het WK al een prestatie op zich. Had je hem een klein jaar geleden verteld dat hij naar het WK zou gaan, dan had hij je recht in je gezicht uitgelachen. Zijn doel dit WK was dan ook zo veel mogelijk (proberen) te genieten. “Van tevoren zeg je wel dat je zoveel mogelijk van deze speciale wedstrijd wil genieten, maar naarmate de grote dag dichterbij komt loopt de spanning langzaam op en leg je jezelf toch steeds meer druk op om goed te presteren.” Uiteindelijk werd deze wedstrijd voor hem de “perfecte” combinatie van intens afzien en onwaarschijnlijk genieten. “De klappende toeschouwers en springende en juichende kinderen langs het parcours maakten deze beleving echt onvergetelijk. Het gaf me vleugels en kippenvel!” Robin Meijer (195e in de categorie M19-34) Dit WK stond eigenlijk helemaal niet op de planning voor Robin. Na een (per on)gelukkige kwalificatie bij de GranFondo Schleck waar hij eerst helemaal niet zou starten was dit toch wel het geval, en wie A zegt, moet ook B zeggen. Voor iemand die normaliter fungeert als brommer was het klimmen een lastige opgave. In combinatie met een minder goede voorbereiding bleek dit helaas ook waar tijdens de koers. ‘’Helaas bungelde ik na de tweede klim op 65 kilometer wat aan de achterkant van het in stukken geslagen peloton. Hierna begon eigenlijk het mooiste deel van de dag. De stress van een groot peloton op onbekende wegen was voorbij en op de klim waar ik er vanaf ging kwam ik een goede vriend tegen. Samen hebben we nog lekker door kunnen rijden naar de finish. Op klimmen en in dorpen stond zo enorm veel publiek dat het bij vlagen deed denken aan de Alp d’Huez tijdens de Tour. Althans, zo voelde het!” En een herhaling in Denemarken? “Misschien wel, iets van revanche nemen op mezelf!’’ Koen Withagen (227e in de categorie M19-34) Als anti-klimmer was voor Koen kwalificeren voor het WK het hoofddoel van zijn jaar. Wat niet weg nam dat hij er alles aan heeft gedaan om zo sterk mogelijk naar Glasgow af te reizen, want met zijn vorm was niks mis. Toen zijn wedstrijd er na 12km op leek te zitten door materiaalpech, was het dus toch even flink slikken: “Ik heb daarna echt alles of niets gereden om terug in het peloton te komen. Vooraf heb ik tegen mezelf gezegd dat ik alleen spijt wilde hebben van een inspanning die ik wel had gedaan en niet andersom.”  Helaas lukte het Koen niet meer om de aansluiting te vinden: “Ik heb eerst een uur lang met enorme pest in mijn lijf rond gereden. De feiten dat ik hard getraind had, de hele week al goede wattages reed en dat mijn fiets de dag voor vertrek nog door sponsor De Fietsenmaker volledig gechecked was, deden mij vervolgens echter beseffen dat het ook gewoon pure pech was. Ik kon de knop omzetten en heb de laatste twee uur nog echt genoten van alles om me heen. I will be ba...?” Dennis Martens (22e in de categorie M35-39) Aan koerservaring ontbreekt het bij Dennis niet. Als de man met het meeste peloton ervaring, komt iedereen altijd naar hem toe om koersadvies te vragen. In aanloop naar het WK deed hij op de NEB regelmatig nog wat extra koers hardheid op. Je kan Dennis dan ook op geen greintje wedstrijdspanning betrappen. In de dagen voorafgaand aan de race reed hij glunderend door het Schotse heuvellandschap. “Ik heb er zo onwijs veel zin in!”, grijnsde hij wel honderd keer. En dat liet hij ook zien tijdens de wedstrijd. Vanaf het startschot handhaafde hij zich bij de eerste 20 renners van het peloton van 167 renners uit 51 landen. Op alle klimmen reed hij gezwind vooraan mee naar boven. Op de laatste beklimming van de dag moest hij helaas passen en een groep van 9 renners laten rijden. Met het eerste pelotonnetje reed hij richting de finish voor de 10e plaats. In de slotkilometers probeerde hij nog meerdere malen tevergeefs een groepssprint te ontlopen. Koelbloedig zat hij voor de groepssprint uitstekend geplaatst maar werd gesandwiched door twee van onze zuiderburen, waardoor hij de benen stil moest houden en uiteindelijk als 22e over de finish bolde.  We zagen echter een totaal ander beeld van Dennis wanneer hij twee dagen na het WK bij de profs langs de kant van de weg staat, licht zenuwachtig op en neer dansend als een klein jongetje voor zijn eerste lokale jeugdwedstrijd, ondertussen in de verte turend om te kijken of “ze” er al aankomen. “Kom op jongens, het is koers! Kom snel kijken, ze komen er zo aan! Waar wachten jullie nog op?” Fons van Dongen (67e in de categorie M35-39) Bij Fons wakkerde het WK-vuurtje aan tijdens de Gran Fondo Vogezen in 2022; daar ontstond het besef dat plaatsing voor het WK binnen handbereik lag. Dit jaar werkte hij vanaf het begin van het seizoen toe naar diezelfde cyclo in Frankrijk, om daar deze keer WK-kwalificatie ruimschoots binnen te halen.  Tijdens het WK moest Fons na 60km de eerste groep laten gaan, maar keek hij uiteindelijk toch tevreden terug op zijn rit: “Tijdens de koers voelde het alsof ik de slag had gemist en in de ‘pancake’ groep naar de meet reed, maar al snel na de finish kwam het besef dat ik toch wel trots ben op mijn deelname en het resultaat. Het niveau lag hoog en het was geen schande dat ik op de eerste steile klim de besten niet kon volgen. Deze ervaring smaakt naar meer en volgend jaar in Denemarken hoop ik er weer bij te zijn!” Goswinus Dijkstra (74e in de categorie M40-44) Voor Goswinus was dit WK zijn grote doel voor 2023. Na een eerdere deelname in 2018 wilde hij graag nogmaals een poging wagen om te zien hoe ver hij kon komen in dit veld. De benen in de trainingen leken goed, maar dat betekent niet altijd een goed resultaat in een wedstrijd. “Tijdens de wedstrijd heb ik geprobeerd zoveel mogelijk voorin de koers te blijven om te voorkomen dat ik achter een breuk in het peloton terecht zou komen. Op de tweede klim vond Johnny Hoogerland het nodig om eens aan de boom te schudden, maar het lukte de voorste groep, waar ik nog in zat, om hem terug te pakken in de afdaling. Helaas viel mijn ketting er bij het begin van de derde klim af en moest ik van de fiets om dit te herstellen.” De voorste groep was toen al gevlogen. “Zelf kwam ik daarna in een achtervolgende groep terecht waarin niet iedereen evenveel zin had om samen te werken. Na meerdere pogingen om hieruit nog weg te demarreren had ik niet de benen meer om mee te sprinten voor de 40e plek. Al met al was de beleving fantastisch! Ik had graag gezien waar ik had kunnen eindigen zonder pech. Maar eerlijk is eerlijk, voor de eerste plekken had ik niet mee gedaan als ik zag hoe hard die omhoog reden. Op naar Denemarken volgend jaar?” Bart de Kwaasteniet (142e in de categorie M40-44) Voor Bart was dit, net als voor de meeste anderen, ook zijn eerste WK. Op voorhand gaf hij aan dat dit niet al te bergachtige parcours hem heel erg aansprak. Met groot enthousiasme vertelde hij hoe zijn race is verlopen? "Overall ben ik heel erg tevreden over hoe ik mijn race heb opgebouwd en de eerste twee uur kon ik goed meekomen in het peloton. Er werd zelfs minder hard gereden dan ik van tevoren had gedacht. In het middengedeelte kwamen we twee klimmetjes tegen. Van tevoren had ik al bedacht om daar wat boven mijn limiet te gaan rijden, met name omdat de laatste 40km relatief makkelijk waren. De klimmen gingen goed, ik kon de kopgroep helaas niet volgen, maar zat er niet ver vanaf. Helaas kreeg ik 38km voor het einde kramp in mijn bovenbenen, ik moest afstappen en kon daarna niet meer hard doorrijden. Dan toch te hard gereden op de klimmetjes?" Bart ging in het harnas ten onder dus, maar kwam desalniettemin met een positief gevoel over de finish! “There is always room for improvement! So, hopefully see you next year in Denmark!?” waren zijn befaamde woorden tegen de Schotse interviewer.  Tot slot Benieuwd naar meer verhalen of ben je benieuwd hoe je misschien ooit zelf mee kan doen, vraag deze CS’ers hier vooral naar tijdens een CS-bijeenkomst of een ritje op de fiets. Ze vertellen je er graag over!Alle uitslagen van het WK Granfondo zijn hier terug te vinden.


Bestellen winter- en MTB kleding Tactic

Vanaf woensdag 9 augustus t/m woensdag 23 augustus kan er nieuwe winter- en MTB kleding van het nieuwe merk Tactic gepast en besteld worden bij De Fietsenmaker. 

De CS030 zomerkleding is het hele jaar uit voorraad aan te schaffen. Echter de andere kleding (special editions, MTB- en winterkleding) wordt per lid besteld. Twee keer per jaar organiseren we een pasmoment hiervoor: in de winter voor aerokleding/snelpakken en MTB kleding en in de zomer voor winter- en MTB kleding.    In het aankomende pasmoment zijn de volgende artikelen te passen en bestellen:   MTB: Shirt lange mouw MTB | €45Shirt korte mouw MTB | €40Baggy short | €82 MTB Handschoenen lange vingers| €35 WINTERKLEDING:Shirt longsleeve | €82Jack Winter | €132Broek Winter | €95   We stappen dus over op kleding van Tactic en bovenstaande items (muv MTB handschoenen) zijn dus anders dan afgelopen seizoenen. De kleding bestel en betaal je direct in de winkel van De Fietsenmaker aan 't Goylaan 66a.   Namens de KC


CS-CGT goes Glasgow

Op 4 augustus zullen Fons, Bart, Stan, Timeas, Wies, Dennis, Goswinus, Nina, Vera en Koen deelnemen aan het WK Granfondo in Glasgow. De wedstrijd zal gaan over een parcours van  +/- 160km met 1800 hoogtemeters. Alle rijders zullen in verschillende leeftijdscategorieën starten waardoor er bijna de gehele dag CS’ers actief zullen zijn!

Een leuk feitje is dat voor het eerst het WK Granfondo onderdeel is van het ‘super WK’ – daar waar 7 fietsdisciplines op eenzelfde tijdsmoment gehouden zal worden. We zijn benieuwd of Mathieu Goswinus wel herkend en of Demi nog wat van Vera kan leren. Een ander leuk feitje is dat CS niet alleen een nationale leverancier is voor renners maar ook internationaal. Nina zal namelijk voor Zuid-Afrika uitkomen, uiteraard met een blauw-rood-Utregs hart! Afgelopen week zijn we druk bezig geweest, naast hard trainen, met het bestellen van de kleren en het bedrukken ervan. We willen Dion onwijs bedanken voor zijn inzet, vanuit zijn vakantie, om de logo's van alle sponsoren aan te leveren!


Extra trainingsmogelijkheid Nedereindse Berg 5 augustus!

Op zaterdag 5 augustus heeft CS030 de Nedereindse Berg op de reguliere trainingstijden tot haar beschikking voor een volle ochtend koerstraining onder leiding van trainers en wedstrijdrijders van CS030. De ideale manier om je op het clubkampioenschap voor te bereiden!

Koerstraining is een ideale manier om in korte tijd heel snel beter te worden in bochten, compact rijden en groepsrijden. Vaardigheden waar je in elke situatie iets aan hebt, ook als je niet van plan bent wedstrijden te rijden. Koersen klinkt spannender dan het in de praktijk is. De training is onder begeleiding van een aantal trainers en wedstrijdrijders die je voorzien van tips en tricks, dus in een ideale oefenomgeving. Schroom niet om te komen en schrijf je via de normale trainingsinschrijving in voor Extra Koerstraining op 5 augustus! We zouden graag zien dat renners die op 7 oktober mee willen doen aan het clubkampioenschap deze training gebruiken om zich op een veilige manier voor te bereiden en alvast te wennen aan koersen op de NEB met clubgenoten. We hopen dat CS'ers met koersambities deze training als opstap gebruiken om in de komende maanden mee te gaan doen aan trainingskoersen op de NEB. Elke dinsdag- en donderdagavond, zaterdagmiddag en zondagavond kun je deelnemen aan trainingskoers op de NEB. Deze koersen duren iets meer dan een uur, en zijn toegankelijk voor A2(+) renners met ambitie. Om deel te nemen aan trainingskoersen op de NEB heb je een starterslicentie nodig van de KNWU. Deze is via Mijn KNWU direct aan te vragen en geldig en kost €35. Deelname aan een koers kost  €4 per keer. Voor CS030-vrouwen is er de mogelijkheid gebruik te maken van een CS030-strippenkaart en kun je dus gratis meedoen. Voor meer informatie over deze trainingskoersen kun je kijken op www.nedereindseberg.nl.  Wat: Extra koerstraining Wanneer: Zaterdag 5 augustus  Waar: Nedereindse Berg Wie: Iedereen


Verplaatsing clubdag en clubkampioenschappen naar 7 oktober!

Het CS030 clubkampioenschap zal definitief plaatsvinden op 7 oktober om 14:30 op de Nedereindse Berg. Dit in tegenstelling tot een eerdere save the date. 

Verdere communicatie over hoe het clubkampioenschap en de clubdag eruit komen te zien volgt op een later moment. Schrijf deze datum echter wel in je agenda, want of je nu wel of niet meekoerst, er gaat die dag nog veel meer moois te beleven zijn!


WK Wielrennen

Op zondag 6 augustus gaan we samen het WK wielrennen beleven! Sluit je aan bij café Ganspoort om vanaf 14:30 uur samen te juichen, te genieten en de beste wielrenners in actie te zien. Inschrijven is niet nodig.

Wat: Samen WK wielrennen kijken Wanneer: Zondag 6 augustus van 14:30 uur tot ca. 18:00 uur Waar: Camping Ganspoort Wie: Iedereen


Save the date: Cyclo informatieborrel zondag 17 september

Op zondag 17 september organiseren we weer een cyclo informatieborrel om elkaar te inspireren en motiveren voor toffe en mooie fietsplannen voor het komende jaar. 

Aangezien de inschrijvingen voor cyclo's vaak al in het najaar plaatsvinden is het belangrijk om nu al over je plannen na te denken. Tijdens deze informatieborrel is iedereen welkom om zijn ervaringen of ideeën te delen. Denk aan toertochten, gravelrides, Gran Fondo’s, wedstrijden of fietsvakanties. Je hebt afgelopen seizoen vast Strava-ritten van mede-cs-ers voorbij zien komen en gedacht, dat wil ik ook! Of zelf iets op je wensenlijst staan maar zoek je nog gezelschap om mee te trainen of samen deel te nemen.  Heb je een toffe of bijzondere fietservaring die je graag wil delen met mede-cs-ers, of zelf een leuk plan, dan zouden wij het leuk vinden als je hier met 1 sheet iets over zou willen vertellen tijdens deze middag (max 5 min). Meld je aan bij de activiteitencommissie dan zorgen wij dat je aan de beurt komt. Heb je nog helemaal geen idee, kom dan ook gezellig borrelen en wie weet loop jij dan ook met een nieuwe uitdaging de deur uit!  Wat: Informatie-borrel cyclo'sWaar: Camping GanspoortWanneer: zondag 17 september 2023Hoe laat: 15.30uVoor wie: alle leden Bekijk presentatie hier Wil je een ervaring, plan of idee delen, meld je dan aan via de mail: ac@cs030.nl


Nieuwe Utrechtse wielerhub

 
Op zaterdag 1 en zondag 2 juli zijn wij, CS030 en alle andere wielrenners uit Utrecht uitgenodigd bij De Maarschalk, Koningsweg 358. Hier wordt gewerkt aan het creëren van een nieuw ‘Huis voor de Utrechtse wielersport’. Benieuwd? Lees snel verder!

Dit weekend is er vanaf 11:00 uur een terras in gezellige wielersfeer, waar je kunt genieten van koffie of fris. Rick Flens, oud-profrenner van de Raboploeg bakt naar ingrediënt van Jumbo Visma professionele wielerpannenkoeken. Vanaf 13:00 uur is de Tour de France live te zien op een groot scherm. Wielerhub De Maarschalk is net opgestart. Dit is een eerste initiatief en de komende periode zullen meerdere activiteiten volgen. Vanuit het Wielerplatform Utrecht zijn Utrechtse verenigingen, waaronder CS030, benaderd om na te denken over de invulling van deze plek.  Ben je benieuwd naar wat dit de Utrechtse wielercommunity kan brengen, neem dan vooral dit weekend een kijkje! Wat: Wielersfeer proeven bij de nieuwe Utrechtse wielerhub de MaarschalkWie: Alle wielrenners uit Utrecht, waaronder C030Wanneer: zaterdag 1 en zondag 2 juliInschrijven: Niet nodig!


Save the date: Münstertocht!

Het is weer tijd voor een episch avontuur op onze tweewielers! Na de legendarische monstertocht in 2019 willen we 22 juli op Münstertocht! Van de de dom in Utrecht naar de dom in Münster en terug, een tocht van maar liefst ruim 400 km! Een monsterachtige afstand, maar we hebben pit-stop achtige stops gepland waar we voorzien worden van verzorging zodat we snel kunnen doorfietsen.

We vertrekken op 22 juli rond zonsopgang en zullen bij zonsondergang weer finishen onder de Dom! Ja, het wordt een lange dag, maar we beloven dat het het waard zal zijn. Blokkeer de datum nu in je agenda! Over 2 weken komen we met meer informatie! We kijken er naar uit om samen deze uitdaging aan te gaan en deze onvergetelijke ervaring te delen. Vind je deze afstand echt té gek? We zoeken ook soigneurs voor de dag en uit ervaring kunnen we zeggen dat je ook dan een geweldige dag hebt!


Enquête Indoortrainingen

Hoewel sporten in een gymzaal of werfkelder met deze tropische temperaturen nog ver weg lijkt, worden de eerste voorbereidingen voor het indoorseizoen alweer getroffen. We zijn benieuwd naar jouw gedachten over de core stability en spinning trainingen! Ook wanneer je het afgelopen jaar niet of weinig hebt deelgenomen, is jouw inbreng waardevol.

Wil je deze enquête invullen? Afhankelijk van je deelname aan de indoortrainingen zal dit 2 tot 10 minuten duren.


MTB Zomerprogramma

Omdat MTB'en toch echt een zomersport is hebben we twee zomerspecials ingepland! Ook vindt in september de Mountainbike Marathon van Amerongen weer plaats.

Zomerspecials De echte klassieker, namelijk de Transheuvelrug van Rhenen dwars over de heuvelrug naar Utrecht, zal plaatsvinden op 24 juni. Op 15 juli doen we de route van Ede aan in combinatie met het Olympische MTB park op Papendal! De inschrijving in Supersaas staat open via onderstaande button.     Marathon Amerongen Op 23 September vindt de Mountainbike Marathon van Amerongen weer plaats. Deze laagdrempelige maar toch uitdagende wedstrijd is een mooi doel en altijd populair onder CS leden. Ook dit jaar wil de MTB commissie hier aandacht aan geven door een voorbereidende training te geven waarover later meer. Vanaf 1 juli opent de inschrijving van deze thuiswedstrijd dus wees er op tijd bij! Dat kan via deze link.  


Klimtraining in Zuid-Limburg 8 juli

What goes up, most come down! Heb je nog niet veel klim- en daalervaring of wil je juist je techniek verbeteren? Op zaterdag 8 juli organiseert de activiteitencommissie een klimtraining onder begeleiding van CS-trainers in Zuid-Limburg. 

De trainers zullen je voorzien van nuttige tips & tricks om de Limburgse heuvels te bedwingen. Denk hierbij aan je houding op de fiets, de manier van remmen en de bochtentechniek. De training zal van start gaan om 10.00uur vanaf een nog te bepalen locatie in de buurt van Maastricht. De activiteitencommissie zorgt die dag uiteraard voor vlaai en koffie! Wil jij werken aan je vertrouwen op de fiets, veilig leren afdalen, of lijkt het je gewoon leuk om te trainen in Zuid-Limburg? Meld je dan nu aan!    Inschrijven: via onderstaande link of de agenda Wat: Klimtraining Zuid-Limburg  Waar: startlocatie nog nader te bepalen  Wanneer: 8 juli, 10:00-17:30 uur (start- en eindtijd in Limburg). We nemen ruimer tijd dan een reguliere training om voldoende aandacht te kunnen besteden aan alle aspecten van het klimmen op de fiets!  Wie: Voor leden met geen of weinig klimervaring en leden die willen schaven aan hun klim- en daaltechniek. Voor nu hebben we twee trainers die leden van niveau A1 tot en met A2+ kunnen trainen.  Kosten: geen Vragen: ac@cs030.nl  Overige info: We gaan er van uit dat je met eigen vervoer naar Zuid-Limburg komt. We zorgen voor een start-/finishlocatie met voldoende parkeerruimte en op fietsafstand van een station, zodat het ook mogelijk is met de trein te komen.   


Wijziging save the dates!

Eerder werden er al enkele datums vanuit de activiteiten commissie doorgegeven voor het Cycling Dinner (14 oktober), het Eindfeest (04 november) en de Clubdag en -kampioenschappen. Deze laatste activiteit krijgt echter een nieuwe datum. I.p.v. op 16 september, zal de Clubdag en bijbehorende Clubkampioenschappen plaatsvinden op 09 september. Wijzig dit dus even in je agenda! Je kunt alle genoemde activiteiten ook terugvinden in de kalender op de website.


Bezoek onze nieuwe gravelpagina!

Sinds kort is gravelen een aparte tak binnen CS030. Onze graveltak heeft nu ook een eigen pagina op onze CS030 website! 

Hier kan je de link naar de ‘graveltoertjes groepsapp’ vinden en een speciale komootverzameling van routes. Dus wil je graag meer weten over deze tak van wielrennen binnen CS030, of wil je zelf direct aan het gravelen? Vind dan hier de gravelpagina! En houd de nieuwsbrief in de gaten voor de komende gravelactiviteiten.


Voorinschrijving Witte Cross in de prachtige Achterhoek geopend

Strade Bianche over witte gravelstroken in Nederland. Zondag 24 september is de volgende Witte Cross in Lochem.

Je kan genieten van veel mooie witte gravelstroken in de prachtige Achterhoek. Vorig jaar hebben vele CS-ers meegedaan met het event en de sfeer was erg goed. Onderweg zijn er op enkele plekken muziekbandjes en bij het eind hangt er een kleine-festivalsfeer!  Alle redenen om je in te schrijven bij de organisatie via de site van strade bianche achterhoek en mee te gaan! 


Bikepackingminivakantiegravelweekend in Limburg

Vanwege het succesvolle avontuur van enkele bikepackers vorig jaar zomer, pakken we het nu nog wat groter aan. We hebben een bikepackingminivakantie in petto voor het weekend van 11, 12 en 13 augustus. Zet dus dit weekend alvast in je agenda!

Als je interesse hebt om mee te gaan, sluit je dan aan bij de speciale whatsapp groep voor dit weekend, dan weten we meteen hoeveel belangstelling er is! Via de groep kan je ook eventuele vragen stellen. Het weekend is bedoeld voor ieder niveau; er worden verschillende snelheidsgroepen gevormd. De officiële inschrijving samen met de betaling volgt later. Waar gaat de reis naartoe?Limburg! Onze routebouwer Marcel heeft een mooie route gemaakt. De route start in Sittard via het Belgische Nationaal Park de Hoge Kempen, gaat verder langs de grens, de Pietersberg en via de heuvels van Zuid-Limburg naar Nationaal Park de Meinweg en Roermond. Onderweg verblijf je twee nachten op een simpel kampeerterrein.   Op dag 1, vrijdag 11 augustus, fietsen we ongeveer 88 kilometer naar Sint Geertruid, waar we in de buurt ons kamp opzetten op een natuurkampeerterrein. Op dag 2 leggen we ongeveer 75 kilometer af naar Koningsbos; we hebben een camping in de buurt gereserveerd. Op dag 3 reizen ze we via een lus van 75 kilometer naar Meinweg en Roermond. De routes kunnen nog wijzigen, en er kan naar behoefte per snelheidsgroep worden bijgelust of ingekort. Een voorproefje van de conceptroutes kun je hier vinden: mijnen-maas-en-meinweg Gear en bepakkingDe graveltocht is toegankelijk voor alle niveaus op de Gravelbike of Crosser (evt. MTB, of racer met brede banden). We komen nog met nadere informatie over benodigdheden of vooral tips wat niet mee te nemen zodat je lekker compact en licht op de fiets zit.  Is bikepacking nieuw voor je of heb je geen idee wat je nodig hebt? Kijk alvast eens op de website van bijvoorbeeld 3opreis, of naar de checklist op de website van fiets, of naar deze video. Je kunt ook bij wat ervaren gravelaars vragen naar de mogelijkheden voor tassen of voor het lenen van lichtgewicht kampeerspullen of bikepackingtassen. Less is more!  Heb je vooraf vragen over dit evenement of de benodigde gear, mail de gravelcommissie via gravel@cs030.nl. Voor de organisatie willen we graag weten hoeveel animo er is, dus sluit je aan bij de speciale whatsapp groep voor dit weekend. We houden het kleinschalig, en gaan uit van maximaal 20 deelnemers. De echte aanmelding met praktische vragen over deelname volgt nog. Wat: Zomers bikepacking weekend LimburgWanneer: 11, 12 en 13 augustus (twee overnachtingen op camping)Wie: Toegankelijk voor alle niveaus op Gravelbike of Crosser (evt. MTB, racer brede banden)Vervoer: eigen vervoer/carpoolen/trein (eigen kosten).


Ledenvoordeel EatMyRide uitgebreid!

CS030 werkt al lange tijd samen met EatmyRide, een nieuwe app die voorkomt dat jij een hongerklop krijgt. Wist je dat ze ook sportvoeding leveren?

Speciaal voor CS030 leden kunnen zij zelfs 10% korting geven op sportvoeding. Ga hiervoor naar shop.eatmyride.com en gebruik de kortingscode "CS10OFF".  Neem ook eens een kijkje op onze Ledenvoordeel pagina om te zien at EatMyRide nog meer te bieden heeft!  


Wielercafé Utrecht

Vrijdag 9 juni is er weer een Wielercafé Utrecht! Tijdens het Wielercafé Utrecht wordt met aansprekende gasten gesproken over heroïek, techniek, voeding en andere wielerzaken. Het sfeervolle CycleWorks in het centrum van Utrecht wordt hiervoor speciaal omgebouwd tot café. Gegarandeerd een leuke avond en veel gelegenheid om andere fietsfanaten te ontmoeten.

Op vrijdagavond 9 juni is er weer een mooi programma samengesteld, met onder andere: In gesprek met Hennie Kuiper over zijn palmares Journalist Mark de Bruijn vertelt over zijn boek: Mathieu van der Poel - het fenomeen verklaard Bike polo: een nieuwe tak van de wielersport De Utrechtse Loes Holtmaat doet mee met de Mittelgebirge Classique; 11.00 km met 24.000 hoogtemeters  Inschrijven kan via de website van Wielerplatform Utrecht!  Wat: Wielercafé UtrechtWaar: Cycleworks, Weerdsingel W.Z. 18Wanneer: vrijdag 9 juniTijd: 20:00 (19:00 voor de mee-eters)Kosten: €12,50 (eet je graag soep en een broodje mee? Dan is het €17,50)     


Missing link: vertrouwenscontactpersoon

De vertrouwenscontactpersoon (VCP) is het eerste aanspreekpunt binnen CS030 bij overschrijdend gedrag, en adviseert het bestuur over preventieve maatregelen. CS030 heeft een mannelijke en een vrouwelijke contactpersoon. Voor de mannelijke helft van deze commissie zijn we op zoek naar opvolging!

Momenteel zijn Matthijs en Marieke onze vertrouwenscontactpersonen. Na jaren trouwe dienst is Matthijs nu op zoek naar een vervanger. Hierbij is het vooral belangrijk dat je een sociaal, toegankelijk en betrouwbaar persoon bent die zich onafhankelijk kan opstellen. Het is fijn als je ervaring hebt op dit vlak en weet welke procedures gevolgd moeten worden als een klacht of (dreigend) incident wordt gemeld, maar dit is geen voorwaarde. Matthijs kan je hier namelijk alles over vertellen. Wil je ook een bijdrage leveren aan een sociaal veilig klimaat binnen CS030? Mail dan naar vrijwilligers@cs030.nl en wij brengen je in contact met de VCP. Direct mailen naar de vcp@cs030.nl voor je aanmelding of meer info mag natuurlijk ook.


CS030 op Komoot

Herken je dat: "App mij die GPX even" of "Wie heeft die route die we vorig jaar hebben gefietst?". Op initiatief van de Gravelcommissie is er nu een CS030 Komoot-account waar de routes voor de weg, gravel en MTB in onze vereniging samen komen.

Alle gereden CS030 routes in binnen- en buitenland, goede routes voor beginnende trainers maar ook de routes voor opkomende trainingsreizen en weekendjes weg zullen hier verzameld worden. Vanaf de CS030 Komoot pagina kan je routes bekijken, downloaden en van commentaar voorzien. Goed om te weten: voor het gebruik van Komoot en het downloaden van de routes is geen account nodig. Het is dus mogelijk de routes te delen met niet-Komoot gebruikers. Komoot stelt CS030 leden bij een gratis account een extra gratis regio ter beschikking (twee in plaats van één regio). Heb je dus nog geen Komoot registreer je dan met deze code: CS030XKOMOOT De code is voor iedereen, dus ook als je al een (gratis) account hebt. De code is te verzilveren via www.komoot.nl/gift. Daarnaast stelt Komoot voor CS030 20 gratis premium accounts ter beschikking (t.w.v. €59,95 per account). Deze zullen we verloten onder de leden. Wil je meedoen? Doe dan mee door je hieronder in te schrijven! De winnaars worden op 21 mei geïnformeerd en krijgen vanzelf bericht.  Benieuwd naar de CS030 Komoot pagina? Die kan je hier vinden. Danny Spruit en Thijs Flinsenberg beheren het account en zijn bereikbaar via deze Appgroep voor suggesties. Veel plezier ermee! De Gravelcommissie


Clinic fietsonderhoud en sportvoeding

Klein onderhoud aan je racefiets kan je vaak makkelijk zelf. Op vrijdagavond 26 mei, organiseert De Fietsenmaker daarom weer een clinic basisonderhoud. Onder het genot van een (fris)drankje wordt er ook een leuke uitleg gegeven over sportvoeding. Nu de zomer voor deur staat en je fietskilometers gaan oplopen, kan je maar beter goed voorbereid zijn!

Kom gezellig meedoen, deelname is gratis. Inschrijven kan hieronder, wij laten De Fietsenmaker dan weten dat jij komt. Je fiets mag je thuislaten. Wat: Clinic Fietsonderhoud en sportvoeding  Waar: De Fietsenmaker, ’t Goylaan 66A Utrecht Wanneer: vrijdag 26 mei Tijd: 19:30 - 21:30 uur Kosten: gratis   


Mee op gravelweekend in de Eifel, alleen geen gravelbike? Dit is je kans!

Er zijn enkele plekken vrij gekomen voor het Eifel gravelweekend. Wil jij mee? Gezellig! 

Het weekend is van 16 t/m 18 juni 2023. Heb je een gravelbike, schrijf je in! We brengen je in contact met iemand die verhinderd is. Heb je geen gravelbike? De gravelcommissie betaalt één dag huur voor je. De andere dag(en) betaal je zelf. Ook regel je zelf het vervoer, maar je kan vast met iemand mee rijden!  Een gravelbike kan je bijvoorbeeld hier voor €29 per dag huren. Mocht je geen ervaring hebben op een gravelbike, dan zullen wij je tips & tricks geven; komt goed.     Tot op het gravelweekend! Groeten, de Gravelcommissie.   PS Inschrijven gaat via de oude website. Schrijf je in op de reservelijst.  Mocht iemand toch op laatste moment verhinderd zijn, kan je die plek overnemen.


Borreltijd!

Naast wielrennen zijn we als vereniging ook goed in borrelen. Tijd dus om dit weer eens te laten zien! Op donderdagavond 1 juni organiseert de Activiteitencommissie vanaf 19:00 een borrel bij Werkspoorcafé de Leckere!

Praat elkaar bij over nieuwe routes/segmentjes/trainingsplannen of juist over iets heel anders. Ga je de week erop mee naar de Jean Nelissen Classic? Dan is dit een mooi moment om samen vooruit te blikken!Uiteraard is er plek om je fiets in het zicht neer te zetten mocht je eerst nog een rondje willen trappen. En ook aan een consumptie en snack wordt gedacht. We vragen je hieronder in te schrijven zodat we een goede indicatie van de opkomst hebben.We zien jullie graag op 1 juni!  


Save the dates!

De lente is nog maar nauwelijks begonnen of er worden door de Activiteitencommissie alweer plannen gemaakt voor het najaar. Graag brengen we jullie tijdig op de hoogte van onze planning, want hoe meer zielen hoe meer vreugd!

7 oktober: Clubdag & Clubkampioenschap Na enkele jaren van afwezigheid komen ze beiden weer terug; de Clubdag en het Clubkampioenschap! Verwacht een gezellige dag zowel op als naast de fiets en doe een gooi naar het clubkampioenschap, of geniet van de koers als toeschouwer.14 oktober: Cycling Dinner Misschien wel het de populairste 'helm af' activiteit binnen CS030. Samen met een clubgenoot bereid je een voor-, hoofd-, of nagerecht voor. De andere gangen eet je bij clubgenoten thuis in de stad!04 november: Het CS030 Eindfeest Een najaarsklassieker, zo zou je het eindfeest inmiddels wel kunnen noemen. Op deze avond leer je jouw clubgenoten op een bijzondere locatie beter kennen met een hapje en een drankje, óp, of naast de dansvloer!Meer informatie over bovengenoemde activiteiten volgt later.


Gratis koffie Camping Ganspoort

Wij merken dat er nog steeds leden zijn die betalen voor de koffie en thee na de zaterdagtrainingen. Bij deze een kort bericht om jullie eraan te herinneren dat de koffie en thee tegenwoordig gratis is!


We zijn live!

Welkom op onze nieuwe CS030 website!
Achter de schermen is er door de communicatiecommissie hard gewerkt aan een nieuwe en verbeterde interface, gestructureerde en vindbare informatie en een uitgebreider ledengedeelte.

Ondanks ons harde werk kan het natuurlijk voorkomen dat je een foutje tegenkomt. Een link die niet werkt, een tikfout, of andere zaken? Dat kun je dat altijd laten weten (graag zelfs!) via communicatie@cs030.nl.  Heel veel plezier met het gebruik van de website!  De Communicatie commissie   


Najaarsweekend Race Ootmarsum

Het is tijd om samen het onmeunig mooie Twentse land te ontdekken! Het race najaarsweekend van 1 t/m 3 september 2023 gaat naar het pittoreske Ootmarsum (Oatmössche). De nodige bergjes en natuurgebieden worden opgezocht: de Tankenberg, de Paasberg, de Kuiperberg en het prachtige Lutterzand. Een grensverleggend weekend, want het Duitse Bad Bentheim ligt in de achtertuin. Inschrijving opent op 30 april 2023 om 20:00 uur. Aanmelden gaat op volgorde van inschrijving, dus wees er snel bij!

Het is dé regio waar de tukkers Bram Tankink en Hennie Kuiper hebben leren fietsen. Routes gaan via bekende Twentse dorpen (Beuningen, Mekkelhorst, Noord-Deurningen, Lattrop – wie kent ze niet?). De Tankenberg is met 85 meter hoog, het hoogste punt van Overijssel. Bovenop heb je een fraai uitzicht over het landgoed en kijk je tot in Duitsland. Na dit weekend kan je maar tot één conclusie komen: wat is dat Twente toch machtig mooi! Wat kun je verwachten: Training op zaterdag en zondag onder begeleiding van een CS-trainer. Op vrijdag ben je vrij om zelf een rondje warm te fietsen. Twee overnachtingen in Ootmarsum. We verblijven in 2 persoonskamers in het unieke fietshotel VillaVélo en het direct naast gelegen Twents Gastenhoes. Aankomst vrijdag vanaf 17:00 uur en vertrek zondag eind van de middag. Inclusief 2x ontbijt (zat+zon), 1x diner (zat). Lunch op zaterdag en zondag is op eigen kosten (op zondag wordt er tot na de lunch gefietst). Wil je ook op vrijdag mee eten? Let op: voor het diner op vrijdag moet je voor 19.00u kunnen aanschuiven. Kosten: 25 euro p.p. excl. drankjes. Aanmelden voor dit diner kan via het inschrijfformulier. Toegankelijk voor alle niveaus (race). Aanmelden Aanmelden gaat op volgorde van inschrijving, dus wees er snel bij! Betaling vindt plaats op moment van inschrijven. Is de reis vol, meld je dan aan, zodat je op de wachtlijst wordt geplaatst. Vrijgekomen plekken worden opgevuld op volgorde van de wachtlijst. In het kort Wat:             Najaarsweekend RaceWaar:           Ootmarsum (VillaVélo en Twents Gastenhoes)Wanneer:     1 t/m 3 september 2023Wie:             alle CS030 leden van alle niveau’sKosten:        172,50 euro (incl. verblijf, 2x ontbijt, 1x diner, eigen vervoer)Vervoer:      Eigen vervoer / een carpoolschema wordt gefaciliteerd.Vragen:      Voor vragen, mail naar trc@cs030.nl.  


Glampingweekend Luxemburg: Jean Nelissen Classic

Houd jij wel van een goed georganiseerd weekend, met lekker eten en een mooie accommodatie, maar vind je het ook fijn om te genieten van het buitenleven en de natuur? Heb je een keertje geen zin in een muffe hotelkamer waar je gevangen zit in de sokkendamp van je kamergenoot, maar heb je wel zin om met een groep toffe CS030-ers mooie routes te fietsen door het Luxemburgse berglandschap?

Dat kan! Net als vorig jaar doen we mee aan de Jean Nelissen Classic in Luxemburg, die wordt verreden op zaterdag 10 juni 2023. Je kan kiezen voor een volledig verzorgd Glamping-arrangement of je kunt je eigen tent, camper of caravan meenemen. In elk geval word je verwend met een heerlijk ontbijt en diner en kun je heerlijk fietsen door de Luxemburgse heuvels. Er zijn acht verschillende afstanden tussen de 60 en 220 km, dus voor ieder wat wils. Vorig jaar was een daverend succes, dus we hebben de mooiste Glamping-tenten voor jullie gereserveerd! Het programma Op vrijdag 9 juni kun je lekker je benen lostrappen in de Luxemburgse heuvels. Op zaterdag 10 juni gaan we de Jean Nelissen Classic rijden. Deze jaarlijkse, goed uitgezette tourtocht met 8 afstanden tussen de 60 en 220 kilometer is geschikt voor iedere fietser en een prima voorbereiding op een cyclo! Op zondag kunnen we nog lekker een rondje uitrijden voordat we weer naar huis gaan. Voor de inwendige mens wordt ook goed gezorgd: Op vrijdagavond wordt een uitgebreid pastabuffet verzorgd; Zaterdagochtend staat er een sportersontbijt voor je klaar; Zaterdagavond zorgt een volledig verzorgde BBQ dat je optimaal kunt herstellen; En op zondagochtend kun je lekker aanschuiven bij een uitgebreid ontbijt. En dit alles dus niet in een muf hotel, maar in compleet ingerichte Glampingtenten op vakantiepark Walsdorf. Deze tenten zijn van alle gemakken voorzien, dus je hoeft zelf helemaal geen kampeerspullen mee te nemen. Slaap je liever in je eigen tent, caravan of camper? Dat kan natuurlijk ook. Je krijgt dan €25 korting op het inschrijfgeld. In het kort Een ideaal weekend om serieuze hoogtemeters te maken op in de heuvels van Luxemburg! Wat: Jean Nelissen Classic in LuxemburgWanneer: 9 t/m 11 juni 2022Wie: Voor alle leden en alle niveaus, op de racefietsVervoer: Eigen vervoer (we faciliteren een carpoolschema)Kosten: €140 euro, incl. 2x overnachting in de glampingtenten, 2x ontbijt & 2x diner en deelname aan de JNC (Deelnemers met eigen tent/camper/caravan krijgen €25 korting) Inschrijven Via de voorinschrijving van begin januari heeft een flinke groep zich al ingeschreven. Neem contact op met de TRC.


Woensdagavond trainingen vanaf 5 april

Vanaf a.s. woensdag 5 april starten de woensdagvond trainingen weer! Zien we je daar? Schrijf je in, zoals gebruikelijk, via de website.

 


Ons nieuwe bestuur stelt zich voor

In februari van dit jaar is tijdens de ALV ons nieuwe bestuur van CS030 gekozen voor de periode 2023-2025. Het bestaat uit vijf leden, te weten: Dyon Deckers, Fabian Verheule, Wouter Streefkerk, Kirsten Niekolaas en Coen Hijszeler. In deze nieuwsbrief stellen ze zich kort voor: wie ze zijn, wat hun passie voor het wielrennen is en wat ze met de vereniging hopen te bereiken.

Dyon Deckers Mijn naam is Dyon Deckers en ik ben de voorzitter van dit nieuwe bestuur.  Ik ben ouder dan mijn hoofd soms op de fiets denkt en jonger dan mijn lichaam wil (48 jaar). Ik was eigenlijk altijd een hardloper, maar nadat ik last kreeg van achillespezen, knieën en spieren waar ik de naam nog nooit van gehoord had, heb ik in 2016 een racefiets gekocht. Vol ambitie en zonder veel ervaring meldde ik mij vervolgens bij CS, maar helaas was er ook toen al een wachtlijst, waardoor ik pas na 9 maanden deel mocht nemen aan de starterstraining. Inmiddels fiets ik graag mee met de gezellig A2+, en heel soms hang ik aan het elastiek bij de A3. Sinds vorig jaar heb ik naast het wegwielrennen ook mijn hart verloren aan het gravelen en bikepacken! Sinds 2019 ben ik lid van de beleidscommissie van CS030. Daar heb ik meer inzicht gekregen in de structuur van de club en nog meer gezien wat voor een mooie club CS030 is. CS030 is een vereniging met veel gedreven vrijwilligers waar we met zijn allen trots op mogen zijn! Tuurlijk zijn er dingen die beter kunnen, en daar wil ik mij hard voor maken de komende tijd. Goede communicatie, perikelen rondom de wachtlijst en een gezond trainersbestand zijn zaken waar wij als bestuur aandacht aan moeten (blijven) geven. Ik hoop de komende tijd hard te kunnen werken aan deze speerpunten en ook aan alle andere belangrijke zaken. Natuurlijk samen met de andere leden van het bestuur, maar vooral ook met hulp van de verschillende commissies en van de leden in het algemeen. Bij deze ook mijn uitnodiging aan iedereen: mocht er iets zijn, positief of negatief, schroom niet om dit aan ons voor te leggen. Fabian Verheule Mijn naam is Fabian Verheule (45 jaar) en ik ben de secretaris van dit nieuwe bestuur. In het dagelijks leven ben ook bezig met structureren van overleggen, het stellen van kaders en probeer ik de verbinding te leggen tussen verschillende groepen. Dus waarschijnlijk past deze rol mij wel. Als kind zat de liefde voor het wielrennen er als kijker al vroeg in en nog steeds doe ik dat graag. Het fietsen zelf ben ik pas in 2017 gaan doen. Ik ontdekte dat wielrennen een goed alternatief kan zijn voor de lange langzame duurlopen die in voorbereiding van de marathon worden gedaan. In de loop der jaren is voor mij het sporten dan ook van hardlopen naar wielrennen verschoven. Dus vond ik mezelf op een waterkoude zaterdag van 2019 terug op de kade bij Beers & Barrels voor mijn eerste starterstraining. Als echte beginner ben ik naar de A2+ opgeklommen, waar ik op windstille zonnige dagen graag meefiets. Is het weer wat minder dan rij ik in de A2. Aangezien ik in het noordoosten van Utrecht woon gaan de meeste rondjes die ik rij langs de Vecht of richting de heuvelrug. Dit laatste komt mooi uit want, het liefst fiets ik daar waar de wegen omhooggaan. De afgelopen zomer was dit nog met Cor Rentenaar in de Alpen en de Vogezen. Hier zijn wij in de voetsporen van Tim Krabbé getreden door de ronde uit de Renner te fietsen. Verder kan ik iedereen Nice als uitvalsbasis in het voorjaar aanraden. Eind april ga ik weer een weekje daar fietsen om een mooie basis voor de zomer te leggen. Bij CS030 heb ik hiervoor in de beleidscommissie gezeten. Voor het beleidsplan hebben wij toen met veel leden van commissies gesproken en het viel mij op hoe betrokken iedereen is bij de club. Het lijkt mij mooi om deze betrokkenheid als bestuur te gebruiken om de club verder te helpen. Het jij nog ideeën voor de club? Schroom dan vooral niet deze met mij te delen tijdens het speeddaten op de fiets of bij de koffie bij Ganspoort. Wouter Streefkerk Mijn naam is Wouter Streefkerk (35 jaar) en ik ben de penningmeester van dit nieuwe bestuur.In 2007 zat ik voor het eerst op de racefiets. Samen met mijn vader trok ik er op uit door de provincie. Later verschoof dat naar fietsen met vrienden en vriendin die ook enthousiast waren geworden en tegenwoordig is dat lekker alleen of met CS030. Eind feb 2020 reed ik voor het eerst mee met de startersgroep. Dat was direct ook de laatste keer in verband met corona. Officieel ben ik dus pas lid sinds september 2020. In de zomer probeer ik regelmatig aan te sluiten op de woensdagavonden en een enkele keer op de Nedereindse berg. Je vindt me in de A3. Voor wat betreft bestuursfuncties ben ik nog groen, ik ga dus veel leren, maar lever graag een bijdrage om de club verder te ontwikkelen. Uit de ledenenquête kwam al een aantal duidelijke aandachtspunten naar voren. Het lijkt me mooi als we daar de komende 2 jaar verbetering en verduidelijking in hebben kunnen aanbrengen! Kirsten Niekolaas Mijn naam is Kirsten Niekolaas (27 jaar) en ik ben algemeen lid van dit nieuwe bestuur. Ik ben al jong begonnen met wielrennen, namelijk op mijn 8ste. Niet geheel toevallig, want mijn vader is ook wielrenner. Ik reed toen bij de club WV De Hanzerenners in Zwolle. Vanaf mijn 10de ben ik ook wedstrijden gaan rijden. Meekomen lukte prima, maar prof ben ik nooit geworden… toen ik ging studeren heb ik mijn prioriteiten elders gelegd. In mijn studententijd (in Groningen) heb ik gefietst bij GSWV Tandje Hoger. Hier ben ik ook actief geweest in het bestuur, heb ik meerdere koersen zonder licentie meegedaan en ben ik in 2017 nog clubkampioen geweest. Daarnaast heb ik vele fietsreisjes gemaakt richting de bergen. In het zonnetje een Alpencol beklimmen is misschien wel mijn favoriete bezigheid. Mocht je er nog niet geweest zijn, de Bonette is een aanrader . Toen ik in Utrecht ben komen wonen, in 2021, heb ik mij direct ingeschreven voor CS030. Ik fiets normaal gesproken in de A2+ en ben sinds kort ook actief als trainer. Als ik niet op de fiets zit ben ik aan het werk (als projectleider bij Arcadis) of misschien wel aan het zingen. Ik kijk er erg naar uit om me vast te bijten in de uitdagingen die de club kent, om de komende jaren de club naar een hoger niveau te tillen. Tot snel! Coen Hijszeler  Voor wie mij nog niet kent: mijn naam is Coen Hijszeler en ik ben algemeen lid van dit bestuur. Als renner kom je mij tegen in de A3, bij het gravelen, als trainer in voornamelijk A2+ of bij de starters, en natuurlijk als trainer bij de valvaardigheidstrainingen. Net voor corona heb ik het bikepacken ontdekt en dit jaar hoop ik ook weer mooie tochten te gaan maken. De afgelopen twee jaar was ik voorzitter van CS030. Een mooie maar door corona ook best lastige periode. De komende bestuursperiode zal ik meer op de achtergrond blijven en vooral mijn opgedane kennis proberen over te dragen. Door na één jaar in plaats van na twee jaar op te stappen, maak ik vervolgens ruimte voor een nieuwe bestuurder om ingewerkt te worden. Hiermee hoop ik dat bestuurders elkaar weer in termijn gaan overlappen, waardoor kennisoverdracht beter wordt geborgd. Komend jaar wil ik bekijken op welk vlak de Utrechtse verenigingen binnen het Wielerplatform Utrecht (WPU) elkaar meer kunnen versterken. Denk aan de Ronde van Utrecht, fietssnelwegen of accommodatie. Samen sta je sterker!


Aansluiting van CS030 (én CS010) bij CSNL is een feit!

In 2012 werd CS030 opgericht in Utrecht, 3 jaar later volgde CS010 in Rotterdam. In 2017 was het de beurt aan CSNL: de vereniging die de CS-verenigingen met elkaar verbindt en aansluiting van nieuwe CS-verenigingen stimuleert en faciliteert. Doel: zo veel mogelijk mensen in Nederland beter leren fietsen.

Nu, in 2023, zijn CS030 en CS010 formeel aangesloten bij CSNL: een mijlpaal! De komende tijd willen we als CS-verenigingen nog meer gaan samenwerken en bovendien kijken of we nog meer steden kunnen gaan ‘veroveren’. In het bestuur van CSNL zitten John van de Hoef, Loes Moolhuijsen en Anouk Suwout. We keep you posted!  


Gravelweekend Duitsland 16-19 Juni 2023

Gravellen in Nederland is natuurlijk top, maar het kan nog beter! Voor volgend jaar organiseert de kersverse Gravelcommissie een volledig verzorgd lang gravelweekend in de Eifel.

Het onderkomen is comfortabel, het eten is goed, de hottub is warm en we bieden gravelroutes voor alle niveaus door de prachtige omgeving. De richtprijs voor dit weekend zal rond de €150 zijn, op basis van eigen vervoer. Landhaus Hohenfried, waar we zullen verblijven, biedt plaats aan 30 deelnemers. Zet daarom de datum voor dit weekend alvast in je agenda, en schrijf je in! De inschrijving opent op zondag 27 november om 20:00 uur. Wat: GravelweekendWaar: Landhaus Hohenfried, Eifel, DuitslandWanneer: 16-19 juni 2023Wie: Alle leden (maar er zijn slechts 30 plaatsen)Inschrijving: opent zondag 27 november om 20:00 uur


De CS030 Damesploeg komt naar je toe deze zomer!

Ben je geïnteresseerd in het rijden van wedstrijd, twijfel je nog, heb je vragen, kom dan op zondag 31 juli om 09:30 uur naar Camping Ganspoort voor een meet & greet en een leuke, gezamenlijke rit. Kom gezellig langs, iedereen is welkom!


Simone Emens Nederlands Kampioen bij de Masters Vrouwen 30+

Afgelopen weekend is Simone Emens, op het wielerparcours van Sloten in Amsterdam, als winnaar uit de strijd gekomen bij het Nederlands Kampioenschap Masters.

De dames startten samen met de heren 60+ en 70+, wat voor een mooi peloton zorgde. Nadat de heren afgesprint waren, moesten de dames nog 4 rondes rijden om de 60km vol te maken. Ondanks verwoede pogingen van een enkeling om tijdens de wedstrijd weg te rijden, kwam het uiteindelijk toch op een sprint aan. De uitdrukking “Alleen op de foto” werd door Simone met verve ingevuld. Tijdens de massasprint wist de verse kampioene iedereen uit het wiel te rijden. De voorsprong van 4 fietslengtes liet geen enkele ruimte voor misverstanden. Simone, van harte gefeliciteerd!


Fiesta de la Vuelta 2022

Onze Utrechtse collega’s van de Domrenner organiseren op 20 augustus, in het kader van de Vuelta 2022, een festival.

Met de Vuelta-start in 2022 behaalt Utrecht een unicum en dat vraagt om een feest. Utrecht is namelijk de eerste stad die alle drie de grote rondes heeft ontvangen. Daarom organiseren de Domrenners op 20 augustus, tijdens de tweede etappe, een festival genaamd Fiesta de la Vuelta! Hier komen wielerliefhebbers samen om de etappe live te volgen op een groot scherm en te genieten van een (Spaans) hapje, een drankje en goede muziek. Ook staan er sportieve activiteiten en inspirerende sprekers op het programma. Benieuwd naar wie er komen spreken en wat er te doen is op ons festival? Kijk dan op de website! Het festival gratis en iedereen is welkom van 11:00 tot 20:00 uur. Het festival vindt direct naast de finishplaats, op het Utrecht Science Park: goed te bereiken met het OV, maar nog beter: kom op de fiets! Er zal namelijk ook een bewaakte fietsenstalling zijn.


AllUnited