Heel veel regen en inspiratie tijdens de train-de-trainer-dag

Afgelopen zaterdag 17 September werden 40 trainers van CS030 bijgeschoold door de KNWU. Er stonden drie clinics op het programma: sociale veiligheid, veiligheid (valtechniek) en differentiëren.

Tijdens de valtechniek clinic leerden de trainers oefeningen toepassen om renners die onverhoopt toch vallen, een zo zacht mogelijke landing te laten krijgen. Gebroken sleutelbenen, polsen en kniewonden kunnen voorkomen worden als de renner zijn of haar stuur blijft vasthouden, het hoofd in omgekeerde richting van de val draait, en de ‘val breekt’ door de heupen en rug eerder naar beneden te drukken dan de knieën en armen. Dit klinkt ingewikkeld maar onze trainers hebben leuke oefeningen meegekregen om dit zonder kleerscheuren en blauwe plekken te oefenen!

Tijdens de clinic differentiëren kwamen voorbeelden en oefeningen langs die ervoor zorgen dat je binnen een diverse groep iedereen op z’n eigen niveau uit kunt dagen en bedienen. Stiekem doen we het al CS030 al best veel aan, maar toch werden er leuke tips uitgewisseld, die je misschien wel terug gaat zien in een van de komende trainingen! Helaas viel voor sommigen deze clinic een beetje in het water door de extreme regenval die ochtend.

De derde clinic ging over sociale veiligheid: ‘je oké voelen tijdens de training’. De KNWU trainer zette de CS-trainers echt even op scherp met veel humor, inspiratie en grappige spelletjes. We verklappen niet alles, maar wees niet verbaasd als je tijdens een aankomende training ineens een potje chinees boxen aan het doen bent!

Al met al was het een natte maar vooral gezellige en inspirerende ochtend. We hopen dat de trainers, en hiermee alle leden die aan trainingen meedoet, hier hun voordeel mee kunnen doen!

Deze ochtend werd georganiseerd door de trainerscommissie (Danny), vrijwilligerscommissie (Kim en Anouk) en CS- trainers academy (Dennis, Sebastiaan en Nina). De clinics werden verzorgd door professionele trainers van de KNWU.

Nog geen opmerking, plaats je opmerking hieronder!


Voeg een reactie toe