Inspiratie: Fietsen met Ann Schoot Uiterkamp

Deze week geven we wat inspiratie voor motivatie! Ann Schoot Uiterkamp vertelt ons hoe ze zichzelf motiveert voor haar trainingen en hoe ze dat ook toepast in haar werk!

Je traint heel veel zowel rennen als fietsen, hoe motiveer je jezelf?
Klopt. Ik maak de nodige fiets en renuurtjes. Ik vind het vooral gewoon heel leuk en geniet dan ook (bijna altijd, haha) erg van het trainen.

In m’n huis heb  ik een motivational wall met foto’s van mooie trainingsplekken en momenten richting mijn doel en motiverende teksten/dingen. Dit helpt me om m’n doel voor ogen te houden. Zo heb ik wel meer kleine dingen om me heen die me helpen herinneren aan mijn doel. Zoals bijv. een sleutelhanger van de Hollandse vlag in m’n auto en een houten oranje tulp (uit de Hollandshop) haha. Dat soort gekke dingen helpen me vooral nu er geen wedstrijden zijn om e.e.a. voor mezelf levend te houden. Wat me ook heel erg helpt is de support van topvrienden die met me meeleven. Heel waardevol en daar ben ik dan ook heel dankbaar voor!

Het is nu natuurlijk niet volledig zeker dat de wedstijden dit jaar doorgaan. In mijn voorbereidingen ga ik er wel vanuit dat alles doorgaat en dat heb ik ook nodig om de juiste effort te leveren. Mochten de wedstrijden niet doorgaan dan weet ik dat ik in ieder geval, net als vorig jaar, weer veel geleerd en genoten heb van de voorbereidingen.

Wat is je (wedstrijd)doel voor 2021?

M’n belangrijkste doel is het WK lange afstand duathlon in Zofingen. Ook op het EK en WK middenafstand wil ik vlammen.

Hoe bereid je je voor op belangrijke wedstrijden?
Het trainingsplan dat m’n trainer maakt, voer ik uit. Ik maak uitgebreide wedstrijdplannen waarbij ik m.n. ook veel aandacht besteed aan de mentale prestatie aspecten. Daarover spar ik ook met m’n coach. In de aanloop naar wedstijden toe kom ik steeds meer in een cocon, mijn eigen wereldje en focus ik me zoveel mogelijk alleen op de wedstijd. Bij buitenlandse wedstijden zorg ik dat ik altijd in ieder geval een paar dagen van te voren aanwezig ben om het parcours te verkennen en te acclimatiseren.

Je bent een bedrijfje gestart afgelopen jaar, wat is je doel?

Klopt, Move to Focus. De prestatieplannen de duathlon maak heb ik vertaald naar m’n werk en dat heeft m’n werkprestaties een flinke boost gegeven. Simpele dingen die erg toepasbaar zijn om makkelijk en snel beter te presteren. Daar is Move to Focus uit voortgekomen.

Het concept is erop gericht om op effectieve en efficiënte manier potentieel van medewerkers/teams in het bedrijfsleven optimaal en duurzaam te benutten. Dit middels inzet van simpele prestatie tools uit de topsport die zorgen voor de juiste focus om doelen te halen. Tijdens workshops, inspiratiesessies & individuele coaching krijg je inzicht in mentale technieken uit de topsport. Daarbij wordt actief de vertaalslag gemaakt naar presteren in het bedrijfsleven. Hiermee hoop ik anderen te inspireren en bij te dragen aan het optimaal benutten van kwaliteiten en capaciteiten op een makkelijke, leuke en vitale manier.

In de toekomst lijkt het me ook heel gaaf om vanuit Move to Focus beweeg-/sportmogelijkheden te faciliteren voor mensen die daar zelf niet de middelen toe hebben of dit kunnen gebruiken als middel om bijv. door een moeilijke periode heen te komen.

Het idee zat al een aantal jaar in m’n hoofd. Ik had ook al eens worskhops gegeven en daarop positieve reacties ontvangen. Ik wilde eerst nog een jaar op dit niveau sporten en daarna m’n focus meer naar dat soort dingen verleggen. Dat was het idee, maar toen kwam Corona. Elke teleurstelling van een wedstijd die weer gecanceld heb, heb ik soort van ondervangen door het concept nu toch alvast verder vorm te geven en het bedrijf te bouwen. Een fijne alternatieve challenge en heel gaaf ook om hier met vrienden over te sparren. Thanks alle CS-partners in crime!:) Ik heb nu ook net een website gemaakt. www.movetofocus.nl.

Stiekem nog wel een uitdaging om ervoor te zorgen dat het niet ten koste gaat van sporten tijdens het, nu toch echt m’n laatste jaar, dat ik op deze manier met duathlon bezig ben. However, ik word er blij van en het is gaaf om te merken dat het concept aanspreekt en anderen er wat aan hebben.  

Wat is je favoriete fiets? De tijdritfiets, racefiets of cyclocrosser?Hmm..toch wel de racer denk ik. Vooral omdat ik daarmee lekker bergen op kan knallen, waar ik toch altijd nog wel het meest blij van word.

Wat is je leukste fietsavontuur?
Bij avontuur schiet me niet direct iets te binnen. Wat ik het leukste vind om te doen is fietsen in de bergen. In Frankrijk zijn m’n favo colls so far de Croix-de-Fer, Galibier, Col Agnel en la Berarde. Keihard genieten om zo’n mooie coll op te fietsen en vervolgens het uitzicht. Leuk ook met buddies natuurlijk! Afgelopen zomer samen met Koen en Jacco de Marmotte colls gedaan, was mooi!

Wat is je favoriete koffie&taart plekje?
Koffie op een berg! Heerlijk om een berg op te fietsen en dan mooie plekjes te ontdekken en ondertussen te genieten van het uitzicht. In veel gebieden zitten knusse koffieplekjes waar ik heel blij van word. Op de Ornon heb je ook lekker hangmatten waar ik altijd wel even induik als ik er ben. Of gewoon lekker ergens in het gras neerploffen, ook fijn! En in aansluiting op wats Roos in de het vorige inspiratiestukje noemde; eigenlijk zijn de koffiemaatjes belangrijker voor me dan de plek. Met fijne mensen smaakt de koffie in de plaatselijke cafetaria van Nieuwegein zeker ook meer dan top!:)

Nog geen opmerking, plaats je opmerking hieronder!


Voeg een reactie toe