Inspiratie: fietsen met Nine Cornet

CS030 zit vol met sportieve mensen die niet alleen veel fietsen, maar ook nog meerdere andere sporten doen en daarnaast ook nog allerlei andere zaken ondernemen. We vragen Nine Cornet wat haar drijft.

Je fietst, schaatst, loopt hard, hebt twee bedrijven, een gezin, je geeft training etc. Wat drijft je in de dingen die je doet?
Nieuwe dingen leren vind ik het leukste wat er is. Het geeft mij energie en met die energie komt de zin om dingen aan te pakken. Zolang ik de uitdaging blijf zien en merk dat ik vooruitga, vind ik iets niet snel te veel. Sporten is een makkelijke manier om nieuwe uitdagingen op te zoeken. Er is altijd wel een doel te verzinnen.

Hoe combineer je alles?
Om alles te kunnen doen moet ik wel iets meer plannen dan mij lief is. Toch heb in de loop van de tijd geleerd dat alles wel past, zolang ik maar goed plan. Soms moet daarvoor de wekker vroeger dan ik zou willen of ga ik later mijn bed in dan goed voor me is maar de energie die ik van sporten krijg, levert mij veel op. Ik word er een gezelliger moeder van, een leukere vriendin en krijg op het werk meer gedaan. Ook ik kan soms allerlei excuses verzinnen waarom ik niet even m’n loopschoenen aan zou trekken. Vroeger gaf ik daaraan toe, nu weet ik dat ik dat juist niet moet doen. Meestal kom ik herboren en tevreden terug en heb ik vaak allerlei werkuitdagingen onderweg opgelost. Win win dus.

Hoe kom je aan een nieuwe sportuitdaging en wat is je doel voor dit jaar?
Nieuwe sportuitdagingen komen vaak ineens op mijn pad. Sinds vorig jaar hebben wij bijvoorbeeld een vaste tent op Stortemelk op Vlieland. Op Vlieland kan je best een leuk rondje fietsen maar het is te klein om je er het hele seizoen op de fiets te vermaken. Een bekend rondje op de fiets is daar een ritje naar restaurant het Posthuys, aan de andere kant van het eiland. Heen en terug ongeveer 19 kilometer vanaf onze tent. Dat zou ik toch rennend moeten kunnen, dacht ik. Zoiets helpt mij dan om te gaan trainen vanaf 0. Aan het einde van het seizoen lukte het. Komend jaar mag het rondje wat groter en zou ik graag de combi gaan maken met zwemmen. De zee is immers 100 meter bij onze tent vandaan. Echt goed leren zwemmen is dan wel handig. Leuk, weer wat nieuws om te leren. Onze tent is trouwens te huur dus als je ook zin hebt in een rondje Posthuys dan kan dat. Rennend hoeft niet, je krijgt er een bakfiets en mtb bij 😊. Qua fietsen staat de Fausto Coppi op het programma, duimen dat het doorgaat en zo niet dan heb ik genoeg lol beleefd aan het ervoor trainen.

Hoe speel je met je bedrijven in op corona?
Samen met mijn compagnon heb ik Kinderopvang Mini Stek. Met onze dagverblijven en bso’s zitten wij in Utrecht-Oost en hebben wij net als iedereen flink moeten improviseren door alle maatregelen. Voor de noodopvang zijn we steeds opengebleven, maar voor de rest zijn wij lange periodes dicht geweest. Ik kijk ernaar uit om weer vol in bedrijf te zijn, nieuwe plannen te maken. Naast Mini Stek hebben wij huiswerkinstituut Matchpoint. Veel kinderen die voorheen bij onze kinderopvang zaten, komen later terug bij Matchpoint. Voor iedereen is deze tijd een uitdaging maar voor deze pubers extra denk ik. Het is voor hen echt een saaie tijd en de motivatie voor het schoolwerk is ver te zoeken. Fijn dat wij ze een plek kunnen bieden buiten hun zolderkamertje. Al met al draaien beide bedrijven door maar het zou heerlijk zijn als we weer vol gas vooruit kunnen!
www.mini-stek.nl en www.matchpoint.nu

Wat is je leukste fietsavontuur?
Poeh, wat een moeilijk vraag is dit. Ik heb niet één leukste fietsavontuur. Fietsen in een onbekende omgeving alleen of met gezellige mensen maakt mij intens gelukkig. Dat kan in het buitenland zijn maar een ochtendje links-rechtsen, fietsen zonder een vooraf bedachte route, kan net zo goed voelen als een avontuur. Mijn verlangen naar de bergen wordt wel met de dag groter. Het meditatieve van een lange klim vind ik heerlijk en mis ik echt.

Wat is je favoriete koffie/thee plekje?
Buiten in de kuil in Lage Vuursche en het Beauforthuis in Austerlitz zijn fijn tijdens of na een rondje mtb’en. Fausto in Schoonhoven is leuk wanneer je met de racer op stap bent. En ben je in de buurt van fort Nigtevecht in Abcoude dan moet je ook zeker even stoppen voor de taart!

1 Opmerking

  1. Leuk, zo’n enthousiast verhaal geeft energie! En ja, de website helpt bij verbinding, zeker in deze tijd. Dank Nine en redactie!


Voeg een reactie toe