Inspiratie: Fietsen met Roland Blommestein

CS030 zit vol met sportieve mensen die niet alleen de racefiets pakken in het vlakke Nederland, maar ook tal van andere avonturen beleven. We vragen Roland Blommestein naar zijn plannen.

Wat is jouw doel in 2021?
In eerste instantie heb ik m’n 2020-plannen doorgeschoven naar dit jaar. Dat zou betekenen: La Fausto Coppi, maar vooral ergens in augustus/september een 4-weekse gravelbikepacktrip door Zwitserland, Liechtenstein, Oostenrijk, Italië, Monaco en Frankrijk. Veel gravel, veel hooggebergte, afzien én toeren, (wild)kamperen, dat werk. Avontuur dus! Ondertussen heb ik dat lekker allemaal doorgeschoven naar 2022. M’n fietsagenda voor dit jaar is zodoende heerlijk leeg en ben gewoon een beetje aan het fietsen. Heb me wel ingeschreven voor een gravelevenement eind augustus: Graveller. Mijn doel is daar in topvorm te verschijnen voor de bbq en het bierdrinken.

Wat is je mooiste avontuur tot nu toe?
M’n bikepackvakantie van 2 jaar terug: in 4 dagen van Enschede naar Berlijn. Op zich stelt dat niet zoveel voor, maar gek genoeg had ik nog nooit een paar dagen achtereen telkens van a naar b gefietst. En dat is dus heel leuk! Voor routes had ik in Strava simpelweg per dag begin- en eindpunt aangeklikt en vervolgens linea recta de route geëxporteerd. Bleken die routes dus ook flink door de bossen te gaan. Of nou ja, meer dan ik had verwacht. Nou ben ik zeker niet vies van gravelpaadjes op m’n racefiets (daar was ik toen ook mee op pad), maar dag 1 en 2 regende het nogal en die routes bleken toen niet helemaal ideaal 😉 Ach, maakt het wel ietsje heroïscher. Het moet natuurlijk sowieso niet te makkelijk worden. Finishen in Berlijn was wel erg gaaf. Dit jaar maar een paar minibikepackjes doen. Heel veel spullen heb je er niet voor nodig, het is altijd avontuurlijk en het kan overal en nergens. Aanrader!

De beste koffie/taartplek, waar zit die volgens jou?
Goh, wat had ik hier graag mijn taartstamkroeg Bakework in Schoonhoven onder de aandacht gebracht. Geweldige taartjes, bijzonder vriendelijke eigenaresse. Maar ja, die tent is een paar maanden geleden helemaal gestopt vanwege jeweetwel. Echt superzonde! Voor nu zou ik zeggen De Lingehoeve in Oosterwijk. Prachtplek, goede appeltaart. Ga er vooral heen als je weer op het terras mag zitten. Momenteel al een tijdje bezig met één voor één de miljoen miljard taarttentjes in Utrecht af te vinken. Behoorlijk afzien.

Over taart gesproken, je bakt zelf ook regelmatig. Wat is je favoriete baksel?
Brownie, denk ik. Of lime cheesecake. Of chocoladetaart met laagjes ganache. O ja, in januari een maand veganistisch gegeten (je probeert eens wat) en toen op de allerlaatste dag een veganistische taart gemaakt met 3 lagen en maar 5 ingrediënten (waaronder heul veel dadels). Die was góed zeg! Oh, mag ik er maar eentje kiezen? Shit. Nou, dan tóch de brownie (met chocoladestukjes erin en een dunne ganachelaag er bovenop hehe).

Iets anders, hoe verzin je die lange Strava-titels toch elke keer?
Haha. Tja, weet ik veel. Meestal gaat het over iets wat ik onderweg tegenkom. Of gewoon iets wat me te binnen schiet. Vervolgens vaak overgieten met een licht absurdistisch sausje, et voilà! Fietsen inspireert me sowieso altijd wel (mede daarom is het ook zo’n fijne bezigheid) en blijkbaar ook zodanig om telkens weer met zo’n idioot lange onzintitel te komen. Vind ’t wel vermakelijk en als andere mensen dat ook vinden is dat stiekem mooi meegenomen. Heb trouwens lang geleden wel eens een appeltaartrecept als titel gekozen, maar toen bleek er tóch een maximumaantal tekens te zijn. Maar meestal is dat geen punt.

Nog geen opmerking, plaats je opmerking hieronder!


Voeg een reactie toe