Meesterknecht van de Maand

CS030 bestaat door de inzet van vrijwilligers. Om dit nog zichtbaarder te maken, roepen we elke maand een van onze vrijwilligers uit tot Meesterknecht van de Maand. In ruil voor antwoord op een aantal lastige vragen krijgt hij of zij een CS030 collector’s item … Deze maand: Carlo Vermeulen van de Veiligheidscommissie!

Carlo stopt per 1 maart na 2 jaar als Kopman Veiligheid, maar blijft gelukkig nog wel lid van de commissie.

Profiel: Carlo Vermeulen – Kopman Veiligheid – Scott Foil

1. Hoe kwam je aan jouw vrijwilligerswerk?
Ik was al een tijdje trainer, dus ik was zelf al best veel bezig met de veiligheid in mijn trainingen. Toen ik wat meer te weten kwam over de Veiligheidscommissie (VC), leek het me een leuke manier om ook te leren van de ervaringen van anderen en mijn eigen ervaringen in te zetten om het trainen bij CS nog veiliger te maken.

2. Wat heeft vrijwilligerswerk jou gebracht?
Door de VC ben ik anders gaan kijken naar gevaren op de weg. Waar ik eerst vooral met mijn eigen groepen en niveau bezig was, kan ik me nu ook steeds beter inleven in renners die nog wat minder ervaring hebben. Bijvoorbeeld bij nat wegdek in de bochten: niets aan de hand als je niet te veel risico neemt. Later realiseerde ik me pas dat ‘niet te veel risico nemen’ iets is wat je eerst moet leren.

3. Wat heb jij CS030 gebracht?
Naast het wekelijks inschatten van de weerssituatie op de weg, zijn we als VC met verschillende projecten bezig. Zo proberen we samen met de TRC de trainingsreizen veiliger te maken door te adviseren over veiligheid als we in onbekend gebied fietsen. Met de Mountainbikecommissie zijn we momenteel bezig met een veiligheidsbeleid voor de mtb’ers, zodat onze leden ook in het bos weten wat ze bij CS030 kunnen verwachten.

4. Wat is je leukste CS-herinnering?
Voor mij is dat de eerste wedstrijd van Ride Like A Pro in 2019. Die dag hadden we per team eerst twee koppeltijdritten en daarna een ploegentijdrit in Spijkenisse. Wij hadden ons allemaal voorzichtig bij de B’s ingeschreven, maar eerst wonnen Jeroen en Koen de eerste koppeltijdrit, daarna won ik samen met Mattis de tweede koppeltijdrit. Uiteindelijk werden we – met een mannetje minder – tweede bij de ploegentijdrit. Onze ploeg werd toen ter plekke gepromoveerd naar de A’s, waar we ook meteen aan de leiding gingen in het klassement. Die dag viel alles op zijn plek: een goed team, mooi weer en een goede sfeer rondom het parcours (zie ook foto).

5. Waar brengt de fiets jou dit jaar?
Eerst de Midden-Nederland Competitie, voor zo ver die niet door de wekelijkse storm wordt afgelast. Daarna wil ik nog wat koersen meepakken in april, en dan eind april als grote uitdaging Luik-Bastenaken-Luik. Daarna is het seizoen nog een onbeschreven blad, maar er zijn zat sportklassekoersen om aan mee te doen!

Nog geen opmerking, plaats je opmerking hieronder!


Voeg een reactie toe