Meesterknecht van de Maand: Annemieke Beute

CS030 bestaat dankzij de inzet van vrijwilligers. Om die nog zichtbaarder te maken, roepen we elke maand een Meesterknecht van de Maand uit. In ruil voor het antwoord op een paar lastige vragen, krijgt hij of zij de unieke CS030 Meesterknecht-sokken. Meesterknecht van de maand oktober is: Annemieke Beute! Zij is al jaren actief CS-lid, ex-voorzitter van ons bestuur en nu hoofdtrainer van de A1. In die laatste rol is ze ook druk met alle coronamaatregelen die voor onze club van toepassing zijn.

Annemieke Beute – Commissie Sportaanbod – Canyon Ultimate SLX

Hoe kwam je aan je vrijwilligerswerk?
“Toen de vereniging begon in 2012 was het aantal leden nog erg klein, en bovendien waren die bijna allemaal vrijwilliger. Daar zorgden bestuursleden Jasper, John en Camiel wel voor. Zeg dan maar eens nee! Ik zat in de eerste groep trainers die werd opgeleid en daarmee begon het CS030-vrijwilligersvirus. Daarna volgden de TC, Beleidscommissie, Bestuur, Tour de France Commissie en nu ben ik hoofdtrainer A1.

Eigenlijk was ik voor CS030 ook al besmet met het vrijwilligersvirus, aangezien ik toen al wat vrijwillige klussen bij mijn oude zwemvereniging had vervuld. Voor mij was het dan ook niet meer dan logisch om dit ook binnen deze nieuwe en ondernemende club te gaan doen.”

Wat heeft het vrijwilligerswerk jou gebracht?
“Het heeft mij heel veel gezelligheid gebracht en af en toe wat frustraties. Ik heb een opleiding tot wielertrainer mogen volgen, met veel verschillende mensen mogen samenwerken, veel mensen binnen en buiten de club leren kennen en diverse uitdagende klussen gedaan. Binnen CS030 krijg je als vrijwilliger echt de vrijheid en de mogelijkheid om verschil te maken. Ik beleef er nu plezier aan om het sportaanbod van CS030 leuk, laagdrempelig en afwisselend te maken en te houden. Maar vooral brengt CS030 mij een veilige, sociale en leuke fietsomgeving waar ik graag actief deel van uit maak. Hoe mooi is het als je enthousiaste renners terug ziet komen van een training en dat je weet dat je daar (in)direct een bijdrage aan hebt kunnen leveren?”

Wat heb jij CS030 gebracht?
“Als ik niet fiets of thuis met de jongens bezig ben, werk ik voor de Zwembond. Ik denk dat ik professionele kennis vanuit de sport in de vereniging heb gebracht. Het heeft ons bijvoorbeeld geholpen bij de opstart van de trainersopleidingen, het opzetten van het beleid, contacten bij de Wielerbond en andere inhoudelijke onderwerpen waar CS030 in de begintijd meer van wilde weten. Op dit moment richt ik mij vooral op de A1 & A1+, waarbij we ervoor zorgen dat onze trainingen voor alle leden toegankelijk zijn en blijven. Voor iedereen die al een tijdje niet heeft meegetraind: schrijf je in zodra we weer met de trainingen kunnen beginnen, het is zo leuk om in een groep te rijden!

Wat is jouw leukste CS-herinnering?
“In al die jaren zijn dat er inmiddels heel veel. De allereerste toertocht met leden van CS030 in de stromende regen met een valpartij en zes lekke banden die in de late uurtjes in de kroeg werd afgesloten. Het allereerste trainingsweekend in de Ardennen. Met een groep CS’ers naar de Marmotte – ik ging mee als supporter, maar wat heb ik afgezien op een van de trainingsritten en wat hebben we veel gelachen die week. De Maratona: mooi om je clubgenoten bij de finish te zien staan! De ontmoetingen bij het Cycling Dinner en de afterparty in de stad. De dinertjes voorafgaand aan de bestuursvergaderingen. Mijn ontmoeting met Jan Janssen. En zo kan ik nog wel even doorgaan! Als ik echt moet kiezen, dan denk ik toch aan het CS030-feest bij onze start- en finishlocatie van destijds, Harbour, op de dag dat de Tour de France in Utrecht begon met de tijdrit. Dat was een hele speciale dag voor de club, de stad en het Nederlandse wielrennen.”

Wat bracht de fiets jou dit jaar?
“In dit gekke jaar heb ik toch aardig wat #ridesolo en CS-ritten in de zon kunnen maken. Ik was immers al het hele jaar in training voor de Spanjereis met CS030. Die gaat nu door corona niet door, maar de fiets mij wel heeft geholpen om in deze bijzondere tijden mijn hoofd leeg te maken en al rijdend over de dijk ontspanning te vinden.”

Nog geen opmerking, plaats je opmerking hieronder!


Voeg een reactie toe