Meesterknecht van de Maand: Dyon Deckers

CS030 bestaat dankzij de inzet van vrijwilligers. Om die nog zichtbaarder te maken, roepen we elke maand een Meesterknecht van de Maand uit. In ruil voor het antwoord op een paar lastige vragen, krijgt hij of zij de unieke CS030 Meesterknecht-sokken! Deze maand is het de beurt aan Dyon Deckers. Dyon is al jaren voorzitter van de beleidscommissie (BC). Onlangs heeft de BC een nieuw beleidsplan opgesteld, waar alle commissies input voor hebben geleverd. Hierdoor was niet alleen het plan opstellen een flinke klus, maar ook de voorbereiding hierop. Wat ons betreft is Dyon dus een echte Meesterknecht!

Dyon Deckers – Voorziter BC – BMC Teammachine

1. Hoe kwam je aan jouw vrijwilligerswerk?

CS030 is een wielervereniging waar we denk ik met zijn allen trots op mogen zijn. De kernwaarden die CS030 uitdraagt (samen veilig beter worden op de fiets) zijn waarden waar ik mij als lid graag achter schaar. En het liefst meer aan bijdraag dan alleen op woensdag en zaterdag een rondje fietsen met CS, dus ook als vrijwilliger. Een taak binnen de beleidscommissie (BC) lag vanwege mijn werk voor de hand. In het dagelijks leven ben ik namelijk juridisch beleidsmedewerker voor het Ministerie van Justitie en Veiligheid. En zo geschiedde…

2. Wat heeft vrijwilligerswerk jou gebracht?

Natuurlijk het bereiken van het ultimate doel in life: meesterknecht worden en met trots de meesterknecht-sokken mogen dragen! Oh… zegt iedereen dit al?

Ik denk echt dat het mooi is om iets voor een club als CS030 te betekenen. Mij geeft dit oprecht voldoening. Wij zijn dankzij de vele vrijwilligers de vereniging geworden zoals we nu zijn. Daarnaast vormen ook de samenwerking binnen de BC en het gevoel dat je onderdeel uitmaakt van de club, een waardevolle aanvulling. Kan iemand mij by the way eens vertellen of wij nu wel of niet de grootste wielervereniging in Nederland zijn?

3. Wat heb jij CS030 gebracht?

Uiteraard het beleidsplan 2022-2023, waar alle leden met smart op zitten te wachten! Dat heb ik zeker niet alleen gedaan. Alle credits ook naar Mariecke Nooij, Fabian Verheule en Stef Jansen. Met elkaar hebben we met zo goed als alle commissies gesproken over wat zij belangrijk vinden voor de club. In combinatie met de uitkomsten van de ledenenquête 2021, hebben we de resultaten geprobeerd te abstraheren naar de beleidslijnen voor het bestuur. Het resultaat is geen rocket science, we worden niet ineens een paddel vereniging. Maar het is goed om eens in de vier jaar (en wat mij betreft eens in de twee jaar) de bandenspanning van de club te meten om te kijken of we nog wel het beleid voeren wat gedragen wordt door de leden.

4. Wat is je leukste CS-herinnering?

Zoals een goed ambtenaar betaamt, verbouw ik de vraag tot een vraag waar ik antwoord op wil geven. Temeer ook omdat ik helaas niet in de gelegenheid ben geweest om veel andere CS-uitjes te doen dan de wekelijkse ritjes. Daarom graag een memorabele CS herinnering; de monstertocht van Zeeland naar Groningen waar ik soms in de nacht nog steeds van wakker schrik. Voor mij een mooie les zelfoverschatting, maar ook mijn respect voor de mensen die het gehaald hebben.

5. Waar brengt de fiets jou dit jaar?

Twee jaar geleden ben ik met twee vrienden die ik al heel lang ken, naar Genève gefietst. Daar woont een andere oude vriend van ons. Ik heb mijn hart toen compleet verloren aan bikepacking. Ik hoop dit jaar samen met diezelfde vrienden opnieuw een tocht te maken. Tranquilo en (zo goed als) zelfvoorzienend. De vrijheid die ik daarbij ervaar, vind ik super!

Nog geen opmerking, plaats je opmerking hieronder!


Voeg een reactie toe