Meesterknecht van de Maand: Hanneke van Hamersvelt

CS030 bestaat dankzij de inzet van vrijwilligers. Om die nog zichtbaarder te maken, roepen we elke maand een Meesterknecht van de Maand uit. In ruil voor het antwoord op een paar lastige vragen, krijgt hij of zij de unieke CS030 Meesterknecht-sokken! Deze maand is het de beurt aan Hanneke van Hamersvelt, een zeer actieve vrijwilliger. Zij is namelijk lid van de Medicie én trainer-in-opleiding (race). De hoogste tijd om haar in het zonnetje te zetten.

Hanneke van Hamersvelt| Medicie en trainer-in-opleiding (race) | Canyon Ultimate

  1. Hoe kwam je aan jouw vrijwilligerswerk?

Esther Wesselink, CS-lid én toevallig ook een collega, vroeg mij of ik niet interesse had om bij de activiteiten commissie (AC) te gaan. Dat heb ik 4 jaar met veel plezier gedaan. Daarna is er nog meer commissiewerk bijgekomen via de Medicie, coretrainer en nu de opleiding voor wegtrainer.

  1. Wat heeft vrijwilligerswerk jou gebracht?

Toen ik 7 jaar geleden lid werd van CS, zat ik pas net op de fiets. Door lid te worden van de AC, leerde ik ook uit de andere trainingsgroepen mensen kennen. Dit is zowel leuk voor de koffie (of biertjes) bij Ganspoort, als voor de inspirerende verhalen. Waar je als beginneling opkijkt tegen alle grote verhalen van de Maratona of Marmotte, fiets je ze zelf niet veel later ook omhoog. En je kan er ook een leuk huis mee vinden ;-).

  1. Wat heb jij CS030 gebracht?

In ieder geval bij menig CS-er gevloek én een glimlach tijdens mijn aansporingen bij de coretrainingen. Daarnaast een stukje veiligheid via de Medicie. En stiekem promoot ik nog steeds de activiteiten van de AC, omdat ik denk dat de helm-af activiteiten het verenigingsgevoel sterker maken. Ook heb ik een aantal keer cupido gespeeld met het cycling diner (ik zal geen namen noemen, maar één van de succesverhalen heeft een Colombiaans tintje).

  1. Wat is je leukste CS-herinnering?

Te veel om op te noemen! Ik vond de alleycat-races altijd leuk. Je fietst dan met mensen uit meerdere niveaus, en het gaat niet om snelheid maar om creativiteit en fotokunsten. Ook aan de 5-landentour (om het 1e lustrum te vieren) heb ik goede herinneringen, vooral aan nog even met zijn allen Tom Dumoulin aanmoedigen, een paar km voor onze eigen finish.

Maar ook de voor- en najaarsweekenden en de vele mooie CS-reizen (Maratona, Marmotte, Dreilander, Bormio, Mallorca) waren prachtig. Daarnaast heb ik veel leuke (fiets-)vrienden ontmoet via CS, waarmee ik mijn passie voor het fietsen kan delen.

  1. Waar brengt de fiets jou dit jaar?

Komende weken gaan het weer de coretrainingen, de MTB en de Ttacx zijn. Ik heb een prachtig voorjaar op de fiets gehad; 11 weken ‘buiten’ geleefd als wielrengids in Ronda. En ook dat was weer mede mogelijk gemaakt door een CS-er (via een Facebook-oproep). Uiteindelijk kan ons cluppie op veel manieren een glimlach op je gezicht toveren!

Nog geen opmerking, plaats je opmerking hieronder!


Voeg een reactie toe