Meesterknecht van de Maand: Jacco Spek

CS030 bestaat door de inzet van vrijwilligers. Om dit nog zichtbaarder te maken, roepen we elke maand een van onze vrijwilligers uit tot Meesterknecht van de Maand. In ruil voor antwoord op een aantal vragen, krijgt hij of zij de zeer gewilde Meesterknecht-sokken. Deze maand: Jacco Spek, trainer, lid van de activiteitencommissie (AC) én kersvers lid van de commissie Sportaanbod (CSA).

Jacco Spek – Trainer en lid CSA en AC – Optimum Caeli

1. Hoe kwam je aan jouw vrijwilligerswerk?
Naast fietsen bij CS030 worden er altijd veel leuke activiteiten georganiseerd. Zo ook de clubdag in 2018, waar ik enthousiast reageerde toen me gevraagd werd of ik interesse had om wat voor de vereniging te doen. Een paar weken later kreeg ik een telefoontje van Niels Koorman, of ik wilde helpen bij de organisatie van het jaarlijkse feest. Hier kon ik natuurlijk geen ‘nee’ tegen zeggen. Na dat feest, zat ik opeens in de app-groep van de Activiteitencommissie (AC). Een jaar later heb ik de trainersopleiding gedaan en sinds kort draag ik ook via de CSA (commissie sportaanbod) mijn steentje bij.

2. Wat heeft vrijwilligerswerk jou gebracht?
Een hoop gezelligheid! Een commissie als de AC is een hele leuke manier om de vereniging beter te leren kennen. Je spreekt bijvoorbeeld andere mensen dan de mensen waar je altijd mee fietst. Het organiseren van de activiteiten gaat natuurlijk niet zonder vergaderen, deze vergaderingen eindigden (tot een jaar geleden) regelmatig in een borrel. Ook is het geven van trainingen erg leuk! Al is het niet altijd makkelijk om het enthousiasme van de A3+ onder controle te houden, gelukkig gaat dit wel altijd verantwoord. Dit is als trainer erg prettig.

3. Wat heb jij CS030 gebracht?
De AC is een hele leuke commissie om je ideeën voor leuke activiteiten te realiseren. Daar zijn bijvoorbeeld de solo-toertochten uit voort gekomen afgelopen zomer en begin dit jaar. Verder draag ik bij aan de coronaproof solo-trainingen die we met de CSA organiseren (zie verderop in deze nieuwsbrief).

4. Wat is je leukste CS-herinnering?
Lastig om er één te kiezen… De Dreiländergiro was een fantastische reis! Eerst met een groepje CS’ers een paar dagen naar Bormio, om vervolgens met nog meer CS’ers de Dreiländergiro te fietsen. Ruim een week overdag lekker fietsen en ’s avonds een hoop gezelligheid.
Een andere leuke herinnering was Ride Like a Pro 2019. Hier hebben we met een leuke groep wedstrijdrenners deze competitie gedomineerd. Superleuk om elke keer weer een tactiek te bedenken, vol spanning aan de start te staan, en dan vervolgens ook nog eens mooie uitslagen rijden!

5. Waar brengt de fiets jou dit jaar?
Met het CGT hebben we een hoop ambitieuze plannen. Ik heb nog niks geboekt, maar ik wil – als het kan – zeker een mooie cyclo fietsen dit jaar. Misschien ga ik nog proberen een ticket te scoren voor Fausto Coppi. Een bikepack-avontuur op m’n gravelfiets lijkt me ook wel wat.

Nog geen opmerking, plaats je opmerking hieronder!


Voeg een reactie toe