Meesterknecht van de Maand: Martin de Lange

CS030 bestaat dankzij de inzet van vrijwilligers. Om die nog zichtbaarder te maken, roept de Vrijwilligerscommissie elke maand een Meesterknecht van de Maand uit. In ruil voor het antwoord op een paar lastige vragen, krijgt hij of zij de unieke CS030 Meesterknecht-sokken. Meesterknecht van de maand april is: Martin de Lange. Hij is al jaren CS-trainer en binnen én buiten de club vermaard om zijn mooie, gevarieerde en immer veilige routes. Zijn hoofdtrainerschap in Sauerland in april leverde hem zelfs de nominatie voor de titel Meesterknecht van de Maand op!

Martin de Lange – Trainer – Cervélo R2 en S3

1. Hoe kwam je aan jouw vrijwilligerswerk?
“In 2015 ben ik trainer van CS030 geworden, een van de eerste lichtingen van de opleiding dus. De vereniging groeide op dat moment heel snel en ik was meteen enthousiast toen ik de oproep voor nieuwe trainers zag. Het leek me leuk om met mensen op pad te gaan en ze tegelijkertijd iets aan te leren. In 2017 heb ik de rol van hoofdtrainer voor het trainingsweekend in Sauerland ingevuld. Na mijn aanmelding voor het trainingsweekend van dit jaar, werd ik door de TRC gevraagd om deze rol weer op mij te nemen en dat deed ik graag. Overigens ben ik ook nog een aantal jaar lid geweest van de Veiligheidscommissie. Daardoor blijf je eigenlijk altijd met een extra oog naar de veiligheid binnen de groepen kijken, geen slechte eigenschap voor een trainer :-)”

2. Wat heeft vrijwilligerswerk jou gebracht?
“Als ik kijk naar het afgelopen trainingsweekend bracht het me aanvankelijk vooral wat spanning of het plan dit ik had gemaakt goed uit zou pakken. Met zo veel deelnemers (ongeveer 80) is het best een uitdagende puzzel om bij de groepsindeling een trainersindeling te maken en passende routes te bedenken. Na de eerste dag fietsen leek dit allemaal goed te gaan. Het zien van veel blije gezichten na een mooie dag op de fiets geeft achteraf dan ook een erg voldaan gevoel!”

3. Wat heb jij CS030 gebracht?
“Het bedenken van nieuwe en mooie routes vind ik erg leuk. Dat probeer ik in mijn trainingen ook altijd nog te doen. Net weer even een ander paadje, net weer even een ander uitzicht en tegelijkertijd de veiligheid in de gaten houden. Dat houdt de trainingen ook afwisselend. Voor Sauerland heb ik dit jaar een aantal nieuwe routes uitgetekend. Daarin heb ik geprobeerd voor alle groepen passende routes te maken én wat kleinere avontuurlijke bos- en landbouwwegen op te nemen. Op één onverwachte gravelstrook na pakte dit erg goed uit.”

4. Wat is je leukste CS-herinnering?
“In de 10 jaar waarin ik lid ben van CS heb ik veel mooie momenten beleefd, waaronder tal van trainingsweekenden en reizen. Met een grote groep CS’ers in een mooie omgeving een paar dagen te trainen, is gewoon echt genieten. Vooral als het mooi weer is en vooral na een periode waarin dat allemaal niet mogelijk was. Dan realiseer je je weer hoe lekker het eigenlijk is.”

5. Waar brengt de fiets jou dit jaar?
“Sinds januari ben ik met het CGT (CS030 Cyclo Team) aan het trainen voor het gezamenlijke hoofddoel van dit jaar; de Maurienne Trilogie. Dat is een driedaagse wedstrijd in de regio Maurienne in de Franse Alpen die eind juni plaatsvindt. Daarna train ik nog even door voor Giro delle Dolomiti in juli: zes etappes lang genieten van de Italiaanse Dolomieten.”

Nog geen opmerking, plaats je opmerking hieronder!


Voeg een reactie toe