Meesterknecht van de Maand: Nard Clabbers

CS030 bestaat door de inzet van vrijwilligers. Om dit nog zichtbaarder te maken, roepen we elke maand een van onze vrijwilligers uit tot Meesterknecht van de Maand. In ruil voor antwoord op een aantal vragen, krijgt hij of zij de zeer gewilde Meesterknecht-sokken. Meesterknecht van de Maand september is Nard Clabbers! Als wedstrijdmountainbiker en trainer draagt hij al vele jaren zijn kennis en plezier over in de MTB-commissie en geeft hij inhoud aan onze lijfspreuk ‘samen beter worden’. Zelfs nu hij verhuisd is naar Oosterbeek. Als dat geen commitment is!

Nard Clabbers – MTB-commissie – Canyon Exceed

Hoe kwam je aan jouw vrijwilligerswerk?
“Toen ik lid werd van CS030 jaren geleden vond ik het, als actieve wedstrijd-MTB’er, heel leuk dat er ook mountainbiketrainingen werden gegeven. Tijdens de volgens mij allereerste training vond ik al dat ik sommige dingen beter wist, haha, beetje eigenwijs. Put your money where your mouth is, dus heb ik me meteen daarna opgegeven voor de MTB-commissie. Sindsdien ben ik altijd, meer of minder actief, lid geweest van deze commissie en daar altijd veel plezier aan beleefd.”

Wat heeft vrijwilligerswerk jou gebracht?
“Naast een goed gevoel over het bijdragen aan de vereniging is voor een groep staan en duidelijk overbrengen wat je wil een skill die je overal kan inzetten. Als je training geeft, is dat iets wat je elke keer weer oefent.”

Wat heb jij CS030 gebracht?
“Als een van de weinige ‘echte’ mountainbikers van de vereniging (zeker een paar jaar geleden) heb ik in ieder geval een soort mountainbikespirit in de vereniging gebracht, denk ik. Mountainbiken gaat namelijk om meer dan alleen snel rondjes rijden. Ook oefenen op techniek is een wezenlijk onderdeel dat heel mooi past bij het motto ‘samen beter worden’ van CS030. Daarnaast heb ik me over de jaren ook beziggehouden met het meer wedstrijdgericht maken van de leden. Als ervaren wedstrijdrenner in het MTB-circuit weet ik hoeveel voldoening de wedstrijdsport kan geven.”

Wat is je leukste CS-herinnering?
“Eigenlijk gewoon de mountainbiketrainingen in weer en wind, overal en nergens. Soms met heel veel leden, soms met maar een paar en altijd de moeite waard.”

Waar brengt de fiets jou dit jaar?
“Sowieso rijd ik weer veel op de mountainbike. Mijn leven is iets anders nu, met een dreumes thuis, maar ik rijd nog wel zo nu en dan een wedstrijd. Liefst in het buitenland, daar ligt toch mijn MTB-hart. Overigens beginnen ook de reguliere MTB-trainingen weer, op 3 oktober in mijn nieuwe woongebied rond Arnhem/Oosterbeek. Een prachtige plek met de mooiste en nieuwste routes van het land waar je perfect kan trainen. Ik hoop veel van jullie daar weer te zien!”

Nog geen opmerking, plaats je opmerking hieronder!


Voeg een reactie toe