Meesterknecht van de Maand: Nina de Roo

CS030 bestaat dankzij de inzet van vrijwilligers. Om die nog zichtbaarder te maken, roepen we elke maand een Meesterknecht van de Maand uit. In ruil voor het antwoord op een paar lastige vragen, krijgt hij of zij de unieke CS030 Meesterknecht-sokken. Meesterknecht van de maand januari is Nina de Roo! Als kopvrouw Communicatie is ze onder andere chef nieuwsbrief en website. En ze heeft in coronatijd de trainersopleiding gevolgd. Nina is een van onze vrijwilligers die – virus of geen virus – zich onverminderd inzetten voor onze club!

Nina de Roo – Communicatiecommissie – Cannondale Synapse

Hoe kwam je aan je vrijwilligerswerk?
“Toen ik gevraagd werd om de Communicatiecommissie te versterken, leek me dat een laagdrempelige manier om iets terug te doen voor de club en nieuwe mensen te leren kennen. Het maken van de nieuwsbrief was een concrete taak, dus dat was te overzien. Toen mijn ervaren voorgangers Annerieke en Anne de commissie verlieten en er een vertegenwoordiger van de communicatie nodig was in de kopgroep, besloot ik kopvrouw te worden. Geen moment spijt van gehad! Je ziet de club daar weer van een heel andere kant. Hoe besluiten tot stand komen en hoeveel mensen hun tijd en energie steken in het draaiende houden van CS030. Je leert ook dat het soms niet zo makkelijk is om bijvoorbeeld suggesties of ideeën van mensen zomaar even door te voeren en dat er vaak veel meer bij komt kijken dan je in eerste instantie zou denken.”

Wat heeft het vrijwilligerswerk jou gebracht?
“Door het vrijwilligerswerk leer je omgaan met allerlei verschillende mensen. Mensen die niet per se denken of doen zoals jij. Daarmee geconfronteerd te worden, vind ik behalve heel leerzaam ook heel leuk. Het geeft je nieuwe inzichten en leert je elkaars mening te waarderen en er samen uit te komen. Vrijwilligerswerk geeft je zo’n ander perspectief op de vereniging dan dat je hebt vanaf de fiets. CS030 is meer dan alleen samen fietsen, er gaat nog heel wat aan vooraf.”

 Wat heb jij CS030 gebracht?
“Ik hoop volgend jaar iets waar we echt trots op kunnen zijn, namelijk een vernieuwde website! Dat is hard nodig om CS030 ‘bij de tijd’ te houden. Verder hoop ik een goede trainer te zijn (door corona heb ik mijn officiële papiertje nog niet kunnen halen) en ook op de fiets mijn eigen bijdrage aan de club te kunnen leveren door middel van trainingen.”

Wat is jouw leukste CS-herinnering?
“Nou, heel eerlijk gezegd voelen de gezamenlijk trainingen al als een CS-herinnering! Bijna nostalgisch, we hebben het al zo lang niet meer kunnen doen. Lekker samen trainen, wedstrijdjes doen, dat is toch wel waar je het allemaal voor doet. Daar kan ik ook echt van genieten. Hopelijk duurt het niet meer al te lang voordat dat weer kan.”

Wat bracht de fiets jou dit jaar?
“Ik heb, gek of niet, nog nooit zo veel gefietst als in het afgelopen jaar. Er was meer tijd en de zin in fietsen is me door corona niet benomen, integendeel. Een van de hoogtepunten van het fietsjaar 2020 was voor mij een maand cruisen door de prachtige Toscaanse heuvels. Ik heb er de welbekende Strade Bianche gefietst, zo mooi. Ook de San Pellegrino in Alpe is een aanrader, een echte kuitenbijter!”

Nog geen opmerking, plaats je opmerking hieronder!


Voeg een reactie toe