Meesterknecht van de Maand: Paul te Molder

CS030 bestaat door de inzet van vrijwilligers. Om dit nog zichtbaarder te maken, roepen we elke maand een van onze vrijwilligers uit tot Meesterknecht van de Maand. In ruil voor antwoord op een aantal vragen, krijgt hij of zij de zeer gewilde Meesterknecht-sokken. Deze maand: Paul te Molder, al jarenlang actief als lid van de Trainingsreiscommissie (TRC).


Paul te Molder – Trainingsreiscommissie – Bianchi Oltre & Optimum Gravelracer

Hoe kwam je aan jouw vrijwilligerswerk?
Ik wilde me graag inzetten voor de club en naast het fietsen ook aan het sociale aspect van de club deelnemen. Vanwege mijn werkachtergrond in de reiswereld leek mij de Trainingsreiscommissie wel passend, dus heb ik ‘gesolliciteerd’.

Wat heeft vrijwilligerswerk jou gebracht?
Bovenal heel veel plezier samen met de commissiegenoten en deelnemers van de trainingsreizen. Via deze activiteiten leer je je clubgenoten op een heel andere manier kennen dan met de korte ‘speeddates op de fiets’. Het gaat tijdens een weekend of reisweek veel verder dan ‘die van die rode Canyon en POC-helm’. Daarnaast is het onwijs leuk en leerzaam om met een clubje mensen vanuit een vaag reisidee een complete trainingsreis neer te zetten. Er komt nogal wat bij kijken (soms met de nodige tegenslagen; ‘dankjewel’ Corona), maar het is onwijs tof om samen met clubgenoten een mooie ervaring te hebben en te horen dat iedereen een volgende keer weer mee wil!

Wat heb jij CS030 gebracht?
Ik denk dat ik vanuit mijn werkachtergrond in de reiswereld het nodige heb kunnen toevoegen aan de organisatie van de trainingsreizen.

Wat is je leukste CS-herinnering?
Poeh, dat zijn er echt heel veel, moeilijk kiezen! Het lol trappen aan het zwembad op Tenerife – na de beklimming van de oneindige Teide vulkaan – zal ik niet snel vergeten! Ook heb ik onwijs veel plezier beleefd aan het gezamenlijk wedstrijdrijden met Ride Like a Pro. Maar misschien wel de mooiste ervaring was de Dreiländergiro in Nauders in 2019. In meerdere opzichten een prachtige reis: fenomenale fietsomgeving, heerlijk weer en verblijf middenin in het gezellige stadje. En bovenal een hele toffe groep CS’ers, ook nog eens hoge ogen gooide in sportief opzicht tijdens deze cyclo. In 35 graden de Stelvio opfietsen te midden van talloze CS’ers zal ik niet snel vergeten!

Waar brengt de fiets jou dit jaar?
De fiets brengt mij bovenal veel plezier en de broodnodige portie buitentijd. Daarnaast brengt ‘ie mij met regelmaat op m’n werk in Leiden. M’n nieuwe gravelracer brengt me sinds kort op de mooiste offroad plekken van de provincie. Door de geboorte van onze zoon Luc is het aantal fietsuren iets afgenomen, maar de lol in het fietsen is des te groter. Met regelmaat haken we z’n fietskar aan en dan roept ‘ie als een volleerd slavendrijver dat het wel wat harder mag (of iets wat hiervoor doorgaat). Niet best voor je gemiddelde, zo’n karretje, maar prima voor de wattages! Verder is het nogal lastig doelen stellen dit jaar. Ik kijk uit naar het oppakken van groepsritjes met het CS Granfondo Team en naar een mooie cyclo deze zomer, als Corona het toelaat. En de fiets brengt mij in oktober ook naar de Costa Blanca voor de uitgestelde trainingsreis!

Nog geen opmerking, plaats je opmerking hieronder!


Voeg een reactie toe