Meesterknecht van de Maand: Remco Jutstra

CS030 bestaat dankzij de inzet van vrijwilligers. Om die nog zichtbaarder te maken, roept de Vrijwilligerscommissie elke maand een Meesterknecht van de Maand uit. In ruil voor het antwoord op een paar lastige vragen, krijgt hij of zij de unieke CS030 Meesterknecht-sokken. Meesterknecht van de maand april is Remco Jutstra! In de Accommodatiecommissie zet hij zich al jarenlang onverminderd in voor een eigen trainingslocatie voor onze vereniging om naast de trainingen op openbare weg gebruik van te kunnen maken. Dit is een enorme klus waar veel kennis, contacten en een lange adem voor nodig zijn. Dik verdiend dus, deze titel!


Remco Jutstra – Accommodatiecommissie – Cube Attain Disk Pro

1. Hoe kwam je aan jouw vrijwilligerswerk?
“Toen ik in oktober 2018 lid werd van CS030 viel mij direct op dat de vereniging erg actief is. Samen beter worden, organiseren, informeel en op sportief gebied met wel iets van 20 commissies. Bij een nieuwe club kijk ik hoe ik wat kan bijdragen. Heel mooi dat er ook actief vraag en aanbod van kennis en klussen wordt gematcht. Op de website zag ik een oproep en heb de toenmalige voorzitter Anouk gemaild om als planoloog en netwerker mijn steentje bij te dragen aan de Accommodatiecommissie, de commissie die zich inzet voor een eigen trainingslocatie. Al snel maakte ik kennis met medeoprichter van de club John van de Hoef en ben ik vanaf begin 2019 trekker van een Accommodatiecommissie met mooie ambities.”

2. Wat heeft vrijwilligerswerk jou gebracht?
“In het algemeen brengt vrijwilligerswerk mij veel plezier en geluk. De Accommodatiecommissie geeft mij een mooie uitdaging, waarbij ik naast het vergaderen ook veel contacten en inzichten opdoe. Ik weet nu veel meer over de rol van het Wielerplatform Utrecht in onze stad en de manier waarop de andere verenigingen in Utrecht werken. Het smaakt naar meer en is voer voor mijn ‘geluksmachine’, een manier om gelukkig en gezond in het leven te staan en in balans te zijn.”

3. Wat heb jij CS030 gebracht?
“Voortgang en verbreding van de grote wens van een eigen trainingslocatie. Voortgang in een toch wel taai vraagstuk. Ik heb een grote bijdrage kunnen leveren in het opleveren van de visie ‘Ruim baan voor de wielersport’. Deze visie is eind vorig jaar opgevolgd door een uitvoeringsprogramma, waar het realiseren van een nieuwe extra accommodatie er een van is. Achter de schermen wordt langzaam maar gestaag toegewerkt naar de grote droom van een trainingslocatie voor onze club. Een plek waar we dingen kunnen doen, die op de openbare weg niet (meer) mogelijk zijn. Denk maar eens aan een clubdag, koersjes rijden, trainersopleiding. Ik zie nu veel grote kansen met mooie samenwerking.”

4. Wat is je leukste CS-herinnering?
“De Dreilandergiro eind juni 2019. Voor het eerst met CS naar de bergen met veel gezelligheid en ook nog eens met partner, echt top! Daarnaast heb ik fijne herinneringen aan Le Tour des Pays-Bas, de meerdaagse toertocht door Nederland, en een clubdag. Misschien niet zo leuk, maar met een verleden van twee ernstige fietsongelukken wel noemenswaardig, ik vind het super hoe de trainers en Veiligheidscommissie omgaan met incidenten op de weg.”

5. Waar brengt de fiets jou dit jaar?
“Als commuter heb ik in de afgelopen jaren heel veel kilometers gefietst, dit jaar wat meer afwisseling in race, MTB en gravel, en meer afwisseling in routes. Ik zie heel erg uit naar een mooie cyclo, hopelijk alsnog de reis naar de Pyreneeën of anders op fietsafstand naar de Ardennen. De fiets brengt mij doorgaans naar mijn (thuis)werkplek, vrienden, festivals en campings. Afgelopen jaar was voor mij veel solo fietsen. Ik zie erg uit naar het weer samen trainen, reizen en informele uitjes, en natuurlijk samen stappen maken met de accommodatie!”

 

Nog geen opmerking, plaats je opmerking hieronder!


Voeg een reactie toe