Meesterknecht van de Maand: Rik Rosier

CS030 bestaat dankzij de inzet van vrijwilligers. Om die nog zichtbaarder te maken, roept de Vrijwilligerscommissie elke maand een Meesterknecht van de Maand uit. In ruil voor het antwoord op een paar lastige vragen, krijgt hij of zij de unieke CS030 Meesterknecht-sokken. Meesterknecht van de maand juni is Rik Rosier. Als lid én vrijwilliger van het eerste uur spant hij zich al vele jaren in als wegtrainer en lid van de Trainerscommissie

Meesterknecht van de Maand: Rik Rosier

CS030 bestaat dankzij de inzet van vrijwilligers. Om die nog zichtbaarder te maken, roept de Vrijwilligerscommissie elke maand een Meesterknecht van de Maand uit. In ruil voor het antwoord op een paar lastige vragen, krijgt hij of zij de unieke CS030 Meesterknecht-sokken. Meesterknecht van de maand juni is Rik Rosier. Als lid én vrijwilliger van het eerste uur spant hij zich al vele jaren in als wegtrainer en lid van de Trainerscommissie.

Rik Rosier – voorzitter Trainerscommissie – Giant Propel Advanced SL

1. Hoe kwam je aan jouw vrijwilligerswerk?
“Iemand naast me op de bank zat al in de Trainingscommissie. De meeste vergaderingen over het organiseren van trainingen en trainers vonden plaats aan onze keukentafel en ik kon mijn mening over het algemeen niet stilhouden … Dus werd ik maar ingelijfd bij de commissie. Ergens tussendoor heb ik nog een TC-sabbatical genomen tot mede-TC-lid Joost Dirkson het genoeg vond en me opnieuw overhaalde om mee te doen.”

2. Wat heeft vrijwilligerswerk jou gebracht?
“Leuke inzichten in trainingsleer. Ik had uiteraard weleens van een gootsteen gehoord, maar dat je die in trainingen tegen kon komen. AUW! Wil je weten hoe dat voelt? Hint: spoel al je energie door het putje …”

3. Wat heb jij CS030 gebracht?
“Naast mij bijdrage aan de TC, ben ik ook al heel wat jaartjes trainer op de weg. Mijn favoriete trainingsgebied ligt rondom Lexmond en met mij rijden de leden de routes ‘aan de overkant’. Dat wil zeggen aan de andere, iets minder drukke kant van de Lek. Daar doe ik spontaan uit mijn duim gezogen oefeningen zoals het bruggetje breien, een koude-klim-en-klinkerrit of de opritjessprintjes.”

4. Wat is je leukste CS-herinnering?
“Met stip op 1: de allereerste cyclo die we reden met CS030: La Marmotte in de Franse Alpen. Niemand wist waar we aan begonnen en we hebben allemaal de finish gehaald. Maar vraag niet hoe. De 30 seconden die ik tekortkwam voor goud hebben 5 jaar in mijn wachtwoord gezeten. En oh ja, niet je tanden poetsen na het drinken van bietensap! Gelukkig kreeg ik in 2019 de kans om die 30 seconden goed te maken, en dat is gelukt. Met dank aan medeclublid Minze Tolsma!

5. Waar brengt de fiets jou dit jaar?
“Helaas niet ver genoeg van huis. Alle wilde plannen liggen te sudderen tot 2022, dan hoop ik in ieder geval te kunnen gaan genieten van de heuvels en het asfalt in Luxemburg. Tot die tijd geniet ik van alle wegen en paden die Nederland te bieden heeft, gelukkig zit daar ook heel veel moois tussen.”

Nog geen opmerking, plaats je opmerking hieronder!


Voeg een reactie toe