Meesterknecht van de Maand: Sebastiaan Hoogeboom

CS030 bestaat door de inzet van vrijwilligers. Om dit nog zichtbaarder te maken, roepen we elke maand een van onze vrijwilligers uit tot Meesterknecht van de Maand. In ruil voor antwoord op een aantal lastige vragen, krijgt hij of zij een CS030 collector’s item … Deze maand: Sebastiaan Hoogeboom van de Commissie Sportaanbod (CSA). In het hart van de vereniging organiseert en coördineert de CSA de trainingen en het trainingsaanbod voor CS030. Op de weg, in het bos en indoor.

Sebastiaan Hoogeboom – Commissie Sportaanbod (incl. kopman) – Fiets: Canyon ultimate SLX

1. Hoe kwam je aan jouw vrijwilligerswerk?
Mijn eerste vrijwilligerstaak was die van trainer. De meeste trainers weten wel hoe dat ongeveer gaat; je wordt een tijdje gestalkt door Féri en ineens ben je trainer (na het volgen van je opleiding uiteraard). Vervolgens werd ik hoofdtrainer van de cyclo-groepen. Daarna was een gesprek met mijn voorganger Gersom genoeg om hem te gaan helpen in de CSA en later ook het stokje van hem als kopman over te nemen.

2. Wat heeft vrijwilligerswerk jou gebracht?
Naast dat het gewoon heel leuk is om iets terug te kunnen doen voor de club, heb ik de club en de leden veel beter leren kennen. Vrijwilligerswerk is een leuke manier om veel mensen te leren kennen.

3. Wat heb jij CS030 gebracht?
Als trainer wil ik niet alleen leuke trainingen geven. Ik hoop ook dat ik eraan bijdraag dat mensen echt beter worden en erin slagen om hun persoonlijke (fiets)doelen te halen. In de cyclo-groepen heb ik bijvoorbeeld veel trainingen gegeven aan mensen die hun eerste cyclo gingen fietsen en die uiteindelijk hebben uitgereden. Zonder mij zou dat misschien ook zijn gelukt, maar ik denk wel dat ik ze samen met de andere trainers goed op weg heb geholpen.

Als lid en kopman van de CSA denk ik dat mijn werk voor veel leden niet zo opvalt, maar ik hoop dat mensen enthousiast zijn en blijven over ons trainingsaanbod en de inhoud van de trainingen. Zolang dat zo is, doen we het goed. Mattis Dielessen en ik zoeken overigens nog versterking in de CSA, voor wie ook graag iets wil bijdragen aan CS030.

4. Wat is je leukste CS-herinnering?
Ik heb heel veel leuke herinneringen. Als ik er specifiek één moet benoemen, dan zeg ik ‘de Maratona van 2017’. Dat was mijn eerste echte cyclo en we waren daar met een leuke groep CS’ers. De Maratona zelf was een geweldige ervaring, maar ook de week ervoor met de andere CS’ers was top!

5. Waar brengt de fiets jou dit jaar?
Tsja, goede vraag. Mijn fiets had me dit jaar onder andere naar de top van luz Ardiden moeten brengen, de finish van de Marmotte Pyrenees. Wellicht ga ik alsnog die week naar de Pyreneeën, zonder de cyclo uiteraard. En anders komt er vast nog wel iets anders moois voor in de plaats. Ik blijf in ieder geval lekker fietsen! Als het Corona-gedoe weer achter de rug is, gaan we wel nadenken over serieuze doelen.

1 Opmerking


Voeg een reactie toe