Nieuw bestuurslid gezocht

Na twee jaar zit de termijn van het huidige bestuur erop en gaan we op zoek naar een nieuw bestuur. In de nieuwsbrief laten we middels het antwoord op een aantal belangrijke vragen een bestuurslid aan het woord om jullie wat inzicht te geven in wat besturen bij CS030 inhoudt en hoe leuk het kan zijn. Voor meer informatie neem je contact op via onderstaande gegevens. Deze week is de beurt aan voorzitter Koen Withagen!

1. Waarom heb je de rol van voorzitter opgepakt; wat waren jouw verwachtingen?
“Toen ik op de clubdag in 2017 gevraagd werd voor het bestuur, was ik 24 en nog zoekende naar welke master ik ging doen en vooral waar. Dit kon in Amsterdam zijn, maar ook in Utrecht. Toen ik uiteindelijk had gekozen om nog zeker 2 jaar in Utrecht te blijven voor mijn studie en een paar verhelderende gesprekken met mijn voorganger Anouk had gehad over het ‘hoe en wat van CS030’ was de keuze om ‘ja’ te zeggen snel gemaakt. Na verschillende rollen in verschillende besturen was voorzitter voor mij een logisch stap waar ik voor mezelf een leerproject van besloot te maken. Waar ik altijd redelijk intern georiënteerd was, zag ik dit als uitgelezen kans om ook extern het gesprek aan te gaan. Denk hierbij aan de gemeente, KNWU en de andere Utrechtse wielerverenigingen. Los van deze intrinsieke motivatie zou in 2020 de Vuelta in Utrecht starten. Hier wilde ik graag nauw bij betrokken zijn en mijn steentje bijdragen.”

2. Zijn je verwachtingen uitgekomen?
“Om gelijk op het laatste punt terug te komen: de Vuelta in Utrecht is er helaas niet van gekomen. Bij CS030 hebben we ook alle activiteiten moeten cancellen. Met de Vueltacommissie waren we een haar verwijderd van een eerste officiële KNWU-wedstrijd namens CS030. Ik vond het supervet om hiermee bezig te zijn en hoop dat het er ooit nog van gaat komen!”

“Verder denk ik dat het belangrijk is om te vermelden dat je als bestuurder zo je vaste taken hebt, maar daarnaast is er ook ruimte om eigen projecten op te starten. Het is aan de bestuurder in hoeverre hij/zij deze ruimte ook neemt. Er is veel mogelijk binnen CS030!”

3. Wat heb jij CS030 gebracht?
“Het contact met externe partijen is niet iets wat je als lid van CS030 direct terugziet in de activiteiten van de club. Ik hoop vooral dat we met z’n drieën doordachte keuzes hebben gemaakt die in de toekomst ook uitpakken zoals bedacht. Door sommige besluiten verandert voor de leden niets, maar hebben we onszelf wel weer kritisch de vraag gesteld waarom we iets doen zoals we het doen. Wat ik hoop over te brengen, is dat we een gezellige vereniging zijn die niet alleen functioneert op draaiboeken en handleidingen.”

“Als voorzitter vind ik het vooral leuk om mee te denken over allerlei verschillende projecten. Al komt het echte leuke eigenlijk pas echt wanneer je ziet dat het project ook zelfstandig loopt. Zo was het meedenken over de CS030 Academy leuk en bepalend voor de richting die we op willen met de trainersopleiding. En als je dan in de eerste lichting zelf mee mag doen, is het onwijs gaaf. Momenteel is er weer een nieuwe groep van 12 renners bezig en is er zelfs een mountainbikeopleiding aan toegevoegd!”

4. Wat is jouw belangrijkste taak?
“In mijn ogen is het belangrijkste dat je als voorzitter de continuïteit van de vereniging waarborgt. Het verder denken dan morgen. Je zult hierdoor niet altijd de meeste populaire beslissing voor dat moment kunnen nemen, maar hopelijk wel de beste voor de club. Het is immers geen klein clubje meer, maar een echte vereniging! Als voorzitter draag je de normen en waarde van de club naar buiten toe uit en zorg je ervoor dat we in een positief daglicht blijven staan. Soms moet je hiervoor een ‘nee’ verkopen naar buiten toe. Het is dus belangrijk dat je je mannetje kunt staan, een mening kunt vormen en deze ook kunt uiten.”

“Verder hoef je echt niet van alles iets te weten om voorzitter te kunnen zijn. Een mooi voorbeeld hiervan is het plan voor een eigen accommodatie. De mannen van de Accommodatiecommissie hebben enorm veel ervaring en kennis omtrent het onderwerp. Het is aan mij om op de hoogte te blijven van dat wat er speelt en ervoor te zorgen dat het binnen de CS-gedachtegoed blijft vallen.”

5. Wat wil je aan een toekomstig bestuurslid meegeven of overdragen?
“Je hebt een enorme groep vrijwilligers achter je staan die je het bestuurswerk een stuk makkelijker maakt. Je staat er dus zeker niet alleen voor en je leert de club op een heel andere manier kennen, dat is ontzettend leuk. En het allerbelangrijkste is natuurlijk … het besef dat je naast besturen ook nog gewoon heel veel kunt blijven fietsen! Want dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait.”

Heb je vragen of wil je meer info? Laat het weten via voorzitter@cs030.nl of app of bel via 06-25272416.

Nog geen opmerking, plaats je opmerking hieronder!


Voeg een reactie toe