Nieuwjaarsrede bestuur

Mede namens Oscar en Maarten wens ik iedereen een gezond en sportief 2022! Ik ben trots op de veerkracht…

Het afgelopen jaar was geen gemakkelijk jaar, Covid 19 heeft velen binnen CS030 de nodige hoofdbrekens gekost. Ik ben trots op de veerkracht die iedereen elke keer wist op te brengen. We begonnen het jaar met de samen solo trainingen. Dit groeide uit tot een bijzonder moment met de Kingsride. Ook hadden we dit jaar voor het eerst CS-graveltochten, in het voorjaar nog solo, in het najaar in kleine groepen.
In juni mochten we eindelijk weer in groepen trainen, wat was het fijn om iedereen weer te zien. Voor onze nieuwe partner Camping Ganspoort was het even wennen, zo’n grote groep wielrenners die hongerig terugkwam en het terras overnam. De MTB-ers maakten dit jaar een uitje naar Holten, wat in de toekomst zeker een vervolg krijgt. In de zomer werden kennismakingstrainingen cyclocross gehouden, waarna enthousiast werd deelgenomen aan de trainingen op de NEB.
Met de mogelijkheid om weer samen te trainen, konden we eindelijk ook nieuwe starters toelaten. Knap hoe we die grote groepen zijn ontvangen en op een goede wijze hebben laten instromen.
De kleinere trainingsgroepen in het begin na de lockdown en de instroom van nieuwe leden zorgde voor druk bij de CSA en de trainers. Knap hoe zij toch elke keer trainingen in elkaar zetten en het rooster wisten op te vullen. Zij kregen daarbij uitbreiding van een nieuwe groep gecertificeerde wegtrainers, maar ook, voor het eerst, van gecertificeerde MTB-trainers!
Het accommodatie vraagstuk is met de gemeente en een groot aantal andere belanghebbenden besproken, waarbij het een lastig onderwerp blijkt van de lange adem. De VRC had alle commissies ruimte gegeven voor een hoogtestage: een uitje voor elke commissie om de onderlinge band te versterken, een goed initiatief.
Wie had gedacht dat de voorjaarsreis Costa Blanca 2020 nog zou worden georganiseerd? Het werd uiteindelijk najaar 2021, maar hij ging door! Net als de Granfondo Fausto Coppi. Ook de Clubdag in Coronastijl en het cycling dinner gingen door. Het Out of Corona Feest houden jullie nog te goed.
In oktober gingen we weer naar binnen om te trainen. Een fanatieke groep ging aan de slag met core stability. Toen binnen trainen op locatie niet meer mocht, werd snel overgeschakeld naar online trainen. Zwift werd al weer fanatiek online gedaan, met zelfs een heuze Mega Pretzel After X-mas party.
Helaas gingen we in stijl weer het jaar uit: in december werd er andermaal een streep gezet door alle groepstrainingen. De maatregelen hebben een serieuze impact hebben op ons verenigingsleven, maar toch proberen we elke keer weer er het beste van te maken.
Ik wil alle leden en vooral alle vrijwilligers ontzettend bedanken voor hun inzet in het afgelopen jaar. Het was geen gemakkelijk jaar, maar jullie hebben binnen de moeilijke omstandigheden toch weer iets moois neergezet waar wij trots op zijn. Met vertrouwen gaan wij het komend jaar tegemoet, een jaar met belangrijke gebeurtenissen: het 10-jarig jubileum van CS030 en de komst van de Vuelta naar Utrecht. Wij kijken nu al uit naar alle activiteiten die wij als CS030 met elkaar daarom heen gaan organiseren!

Tot snel op de fiets!

Coen, Oscar en Maarten

Nb. de Lustrum Commissie en de Vuelta Commissie zoeken nog ondersteuning, zie de website!

Nog geen opmerking, plaats je opmerking hieronder!


Voeg een reactie toe