Opstart trainingen

Beste leden,

Zoals velen ondertussen wel gehoord zullen hebben heeft het kabinet een versoepeling van de maatregelen aangekondigd waardoor we, vanaf 1 juli, als peloton weer mogen gaan wielrennen. Nu zou ik het liefste jullie meteen willen verblijden met het goede nieuws dat we dit ook gaan doen alleen wil ik ook de verwachting iets temperen en wat achtergrond informatie geven.

Als CS030 zijn we een grote organisatie die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Sinds het begin van de corona uitbraak hebben we met de commissie sportaanbod, hoofdtrainers, trainerscommissie, veiligheidscommissie samen gezeten om te bekijken hoe we zo snel mogelijk weer kunnen opstarten wanneer het mogelijk zou zijn. Hier zijn plannen uitgekomen zoals de nadruk leggen op het groepsrijden tijdens trainingen, fietsen met plezier verkiezen boven blokken en techniek. De ene renner heeft juist meer gefietst dan ooit, de andere renner heeft het lekker rustig aan gedaan. Om deze reden is uit het gesprek ook gekomen dat de trainers de groepen aan mogen voelen en wanneer de groep blokjes wilt rijden dit ook mogelijk moet zijn. Zoals je leest zal er komende periode niet vastgehouden worden aan een strak trainingsschema, mede omdat er ook geen evenementen meer zijn. De invulling zal worden gedaan aan de hand de wens van de renners en trainer. Na de opstart periode zullen we dit evalueren en bekijken of en hoe we de resterende trainingstijd gaan invullen.

Naast de trainingsinhoud wil ik jullie meenemen in het de grootste hickup tijdens de opstart en dit is de inplanning van de trainers. Het gedachtegoed van CS030 is dat we altijd inhoudelijk trainen onder begeleiding van een trainer. Hiervoor hebben we per trainingsgroep dus een trainer nodig. We verwachten per trainingssessie ongeveer 14 trainers nodig te hebben. Met een woensdag en zaterdag training en de dinsdag blokken trainingen kom je al gauw op een kleine 30 trainers per week. Omdat de vakantieperiode er aankomt en de regels versoepelen waardoor we ook weer het buitenland opzoeken na de gemiste reizen is het een enorme puzzel die gelegd moet worden, rekening houdende dat we dit allemaal naast ons professionele baan doen. Denk hierbij aan het uitzetten van een trainers uitvraag, feedback/reactie ontvangen, evalueren wat mogelijk is en de daadwerkelijke puzzel leggen. Ik roep hierbij ook alle trainers op om zo snel mogelijk je beschikbaarheid door te geven zodat de mannen van de trainerscommissie een gedegen schema kunnen maken! We streven er naar om het eerste weekend van augustus van start te gaan waarbij we voldoen aan de kwaliteit die jullie van ons gewend zijn. Wanneer je je als trainer nog niet prettig voelt om een groep mee te nemen omtrent het virus is dit heel begrijpelijk en hoef je je hier niet voor te verantwoorden, wanneer je je als trainer nog niet prettig voelt om een groep mee te nemen omdat het alweer een lange poos geleden is dat je trainingen hebt gegeven, laat het vooral weten zodat we een opfriscursus kunnen organiseren!

Daarnaast nog een vervelende mededeling en dat is dat zolang de 1.5m maatregel van kracht is we geen bakkie zullen doen bij Camping Ganspoort na de training. De Camping is verplicht 1.5m afstand te houden tussen gasten uit verschillende huishoudens. Dit houdt in dat er 100 gasten verdeeld moeten worden over 50 tafels. Hierbij zal het clubgevoel geen eer worden aangedaan en heeft Camping Ganspoort simpelweg geen 50 tafels extra.

Waar ik ontzettend trots op ben is dat er tussen de bekendmaking van de versoepeling en het moment van schrijven zoveel mensen opstaan om bij te dragen aan een snelle start voor de club. Dit bevestigd voor mij maar weer eens hoe bijzondere club we zijn. Veel dank hiervoor! Ik hoop op begrip waarom we niet per 1 juli van start gaan en zie iedereen graag zo snel mogelijk weer op de trainingen verschijnen.

Groet,

Koen Withagen, voorzitter CS030
Bestuur & Kopgroep CS030

1 Opmerking

  1. Complimenten koen, dat je zo transparant jullie dilemma’s en gedachten deelt. Alle begrip voor je uitleg en respect voor jullie hard werken achter de schermen. Hopelijk tor snel bij de trainingen, kan niet wachten!👍


Voeg een reactie toe