Terugblik CS Zwifttraining (21 april 2020)

Afgelopen dinsdagavond deden meer dan 30 CS’ers mee aan twee trainingen op Zwift. Trainen op vermogen met een Smart Trainer is naast erg effectief ook erg leuk en motiverend, als je het in een groep kunt doen. De reacties waren dan ook zeer positief: “Ik vond het top!”, “Ik vond het ook top! Erg graag mee doorgaan.”, “Als fanatieke Zwifter ben ik hier heel blij mee!”.

Uiteraard waren er ook verbeterpuntjes: de techniek haperde hier en daar nog, en voor sommige deelnemers was het niveau nog een beetje te laag of te hoog. Allemaal dingen die we in de toekomst gaan verbeteren. De kopman van de commissie sportaanbod (CSA), Sebastiaan Hoogeboom: “Vanuit de CSA gaan we ervoor zorgen dat Zwift een vast onderdeel wordt van CS dat voor zoveel mogelijk leden toegankelijk, nuttig en leuk is. Het experiment van gisteren kunnen we volgens mij alleen maar als een groot succes zien.”

Dit betekent dat we richting de komende winter trainen op Zwift een permanent onderdeel van het CS-programma willen maken. Steeds meer leden kopen een slimme thuistrainer waarmee Zwift mogelijk is, dus de verwachting is dat we er ook als club steeds meer mee kunnen. Mattis Dielessen namens CSA: “We willen zelfs zover gaan dat de onderdelen in de trainingsschema’s van de diverse groepen 1 op 1 worden vertaald naar trainingen op Zwift. In geval van afgelasting, of als je zelf een keer niet kunt meetrainen, staat Zwift altijd klaar als back-up. Zo’n training kan je dan dus alleen doen – of zoals bij een afgelasting kun je aansluiten op een Zwift training die past bij groep.”

Over de trainingen van dinsdag: “Voor nu is het dus zo dat sommige misschien net even een niveautje te laag rijden en voor anderen is het behoorlijk sterven. Zo’n training vraagt enorm veel discipline van zowel trainer als deelnemer – veel meer nog dan op de weg. Maar hopelijk hebben we komende winter voor elk lid een passende groep op Zwift!”

We maken bij de Zwifttrainingen sinds kort gebruik van een chatserver via de app Discord (www.discordapp.com). Ook daarmee willen we doorgaan: handig voor de trainers die de instructies gewoon kunnen vertellen in plaats van in de chat typen tijdens het fietsen, en handig voor de leden, want je kunt met iedereen in de groep tegelijk kletsen zonder te hoeven draaien! En je kunt als je buiten trainingen om met iemand anders wil Zwiften ook inloggen om te chatten.

Zien we jou op eind 2020 terug op Zwift? Altijd al eens veilig in een groep met meer dan 14 renners willen trainen? Hou de nieuwsbrief in de gaten voor meer ontwikkelingen, of meld je nu al aan in de Zwift-WhatsApp-groep, en blijf op de hoogte van corona-trainingen en ontwikkelingen: https://chat.whatsapp.com/BRYKf0Onxjz1NJ69ilo4F7

Nog geen opmerking, plaats je opmerking hieronder!


Voeg een reactie toe