Trainingsaanbod

Beste leden van CS030,
Zoals jullie weten zijn we achter de schermen hard bezig om te kijken wat er mogelijk is om de trainingen zo snel mogelijk weer op te starten, binnen de dan geldende regels. Na aanleiding van de adviezen van de NTFU en KNWU hebben we helaas besloten dat we als CS030 nog geen wegtrainingen gaan aanbieden. De reden hiervoor is dat we geen kwalitatieve training kunnen aanbieden zoals jullie die van ons verwachten. Puur praktisch gezien hebben we niet genoeg trainers om voldoende groepen van drie renners van een training te voorzien. Daarnaast maakt de afstand die we moeten houden van elkaar maar óók van andere weggebruikers een training onmogelijk. We zullen als grootste wielrenvereniging van Utrecht een maatschappelijk voorbeeld zijn waarin we niet met groepen de weg opgaan.

Volgens het advies van de KNWU kun je op een afgesloten parcours trainingen aanbieden voor een beperkte groep renners met in achtneming van de 1.5m afstand. In Nieuwegein is een wielrenparcours, De Nedereindse Berg (NEB). We zijn momenteel opzoek naar de mogelijkheden om de NEB te huren. Eerst zullen de verenigingen die aangesloten zijn bij dit parcours voorrang krijgen waarna de overige sportverenigingen de overgebleven dagen kunnen verdelen. Het plan voor nu is om eerst de CS Academy doorgang te laten vinden zodat we, wanneer we weer los mogen, voldoende trainers hebben. Daarnaast kijken we naar de beschikbaarheid voor enkele clinics die gehouden zullen worden op basis van inschrijving.
De NEB beschikt ook over een MTB terrein wat geschikt zou zijn om in kleine groepen techniek training aan te bieden. We zijn echter niet de enige met deze ideeën waardoor de beschikbaarheid van dit parcours ook hier beperkt is. Wanneer we meer weten over de beschikbaarheid en veiligheidsinvulling zullen we er een bericht over plaatsen.

Tot die tijd, blijf gezond en fiets verstandig.

Groet,

Kopgroep CS030
Bestuur CS030

Nog geen opmerking, plaats je opmerking hieronder!


Voeg een reactie toe