Tweeduizend eenentwintig

Namens CS030 wensen we je een gezond en sportief 2021!

Toen ik begon met het typen van dit stuk dacht ik in 4 regels klaar te kunnen zijn, want ja hoe kun je nou iets vertellen over een jaar waarin praktisch niets is doorgegaan. Echter bij het opschrijven van alle behaalde successen kan ik zeker niet zeggen dat het een afgeschreven jaar is geweest voor CS030. In het eerste kwartaal leek er nog geen vuiltje aan de lucht, stond Mattis in de top drie van de MiddenNederlandCompetitie, werd er volop gecrosst in Nieuwegein, gaf Bartels zijn Barf trainingen en was de Vuelta commissie hard bezig met het organiseren van activiteiten omdat er weer een grote ronde naar ons stadsie zou komen. Waar de cross en wedstrijden in eerste instantie werden afgelast door storm Ciara bleek er niet veel later een mondiaal virus de kop op te steken waardoor het seizoen, achteraf gezien, vrij snel voorbij was. Gelukkig was er nog een adempauze in de zomerweken waardoor we elkaar toch nog even gezien hebben.

In deze adempauze is me het meeste bijgebleven dat CS030 een organisatie is die als een huis staat en wordt gerund door vrijwilligers die het beste voor hebben met de club, ook op de momenten dat het uitzichtloos is. Het feit dat we continue bezig zijn met het inplannen van trainers zonder dat we weten of we überhaupt mogen gaan trainen, is voor mij een teken dat we er klaar voor zullen zijn wanneer het weer mag. En ja, ook ik zag andere clubs trainen of in groepjes van vier op pad gaan, maar binnen hetgeen waar we als club voor staan, was, en is, dit helaas niet mogelijk. Het is dé kracht van CS om achter het gedachtegoed te durven blijven staan.
Met het wegvallen van de sportieve activiteiten in Nederland werd iedere mogelijkheid met betrekking tot de reizen tot op het laatste moment bekeken. De flexibiliteit en doorzetting van de reiscommissie is bewonderenswaardig te noemen. Deze eigenschappen hebben zelfs nog mogen leiden tot een weekend wielrennen in Friesland.

Naast de sportieve doelen die geen doorgang hebben kunnen vinden is het ontbreken van sociale verbinding een groot gemis. Koffie met appelgebak bij Camping Ganspoort zat er niet in en daarmee het praatje over van alles en nog wat ook niet. Helaas werden de online evenementen gedurende de tijd steeds minder bezocht en kunnen we spreken van een zoom-moeheid.

Een scherm-moeheid wil ik het zeker niet noemen gezien alle Zwift activiteiten die ik op Strava langs zie komen. Het uitbreiden van één niveau op een dag naar twee wekelijks trainen met niveau differentiatie én nog een wedstrijd met CS010 op maandag is een ontwikkeling waarbij het niet anders kan dan dat we weer fitter de winter uit gaan komen dan andere jaren. Dank aan alle trainers die deze trainingen faciliteren!

Tweeduizend twintig stond ook in het teken waarin er ontzettend veel gebeurd is zonder dat het zichtbaar is geweest voor de leden. Zo hebben onze vertrouwenspersonen een cursus gevolgd om up-to-date te zijn met de laatste kennis en regelgeving, zit er weer leven in CS-NL, is er tussen neus en lippen door ‘even’ een MTB tak opgericht met een trainers opleiding én kledinglijn, is er een nieuw veiligheidsbeleid geschreven, is de outdoor fietspomp helaas niet gelukt, zijn we bij de gemeente geweest voor het accommodatie vraagstuk, hebben we een subsidie van 3000,- binnen gehaald voor de Vuelta en hebben we de 3000,- gekregen subsidie uiteindelijk weer teruggegeven. Daarnaast zal ik nog vele punten vergeten zijn te benoemen, denk aan de digitale core sessies, de bingo’s, de Spaanse tochten, het werken aan een nieuwe site, de digitale granfondo en ga zo door.

Ik wil alle actieve leden ontzettend bedanken voor hun inzet in het afgelopen jaar, ook de leden die lid zijn voor de sportieve doeleinden wil ik hartelijk danken voor het vertrouwen in de club. Ik kijk met vertrouwen de toekomst tegemoet en heb ontzettend veel zin in tweeduizend eenentwintig. Het jaar waarin CS030 weer de bergen gaat veroveren, het jaar waarin er weer gekoerst zal worden maar vooral het jaar waarin we weer met 100 man om 09.30 klaar staan voor een zaterdagtraining. Toch?!?!

De beste wensen en een gezond 2021.

Groetjes,

Koen Withagen, Laurens van den Hoek, Corien Flint

Nog geen opmerking, plaats je opmerking hieronder!


Voeg een reactie toe