Update trainersstatus CS030 

Komende periode minder groepen ingedeeld dan gebruikelijk.

Binnen CS030 drijven we op de fantastische inzet van vele vrijwilligers. Dit is zowel binnen commissies die activiteiten organiseren als de trainers die elke woensdag en zaterdag voor de groep staan.

Nadat we als vereniging aan het begin van dit jaar weer konden opstarten waren er al signalen dat het krap werd met het aantal beschikbare trainers. Ondanks de vele nieuwe instromers die we via de CS Academy konden verwelkomen zijn we nog niet terug op het niveau waarop we als club willen zijn.

Dit heeft dan ook gevolg op de aantal trainingsgroepen die we voor het komende blok (Jun-Sep) kunnen indelen. In tegenstelling tot de normale 12 groepen kunnen we er maximaal 10 aan. We verwachten dat de impact hiervan op dit moment beperkt blijft.

Belangrijk criterium hierin is dat we de huidige trainers niet willen overbelasten; dat houd in maximaal 6 keer per kwartaal training geven en niet te vaak 2 trainingen achter elkaar. Ook als trainer wil je regelmatig gewoon kunnen meetrainen.

Als gevolg hiervan is er besloten om in deze periode geen starterstrainingen te faciliteren. Dit omdat wij er in geloven dat we eerst de eigen leden trainingen aangeboden voordat er nieuwe leden verwelkomd kunnen worden. Daarnaast geven nieuwe leden ook extra druk op de bestaande trainersgroep.

Natuurlijk hopen we deze starterstrainingen zo snel mogelijk weer op te starten.

Mocht je het ook leuk lijken om het trainerschap op te pakken, schiet komende zaterdag of woensdag eens jou trainer van die dag aan en vraag waarom het zo leuk is om training te geven. Ook kan je voor verdere vragen terecht bij cs030academy@cs030.nl.

Nog geen opmerking, plaats je opmerking hieronder!


Voeg een reactie toe