Van het bestuur: Groepstrainingen CS030

Naar aanleiding van de COVID-19 versoepelingen waren er veel vragen van leden of wij als CS030 weer kunnen gaan trainen in groepen. Omdat de 1,5 regel nog steeds leidend blijft voor buiten sporten, hebben wij helaas moeten besluiten dat volledige groepstrainingen er nog niet in zitten. Wel gaan we de solotrainingen verruimen door bijvoorbeeld op vooraf vastgelegde plaatsen oefeningen door trainers faciliteren. Mountainbike trainingen zijn wel mogelijk in groepen, omdat daar de 1,5 regel gerespecteerd kan worden.

Gisteravond hebben wij als bestuur met de kopgroep vergaderd over de verruiming van de regels voor buitensporten. De communicatie vanuit de KNWU is nogal dubbelzinnig: “het is nu mogelijk om weer in groepen op de openbare weg te fietsen”, om vervolgens te schrijven: “maar wel op anderhalve meter.” Wij zijn uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat dit positief is geformuleerd, maar voor wegtrainingen praktisch onuitvoerbaar. Het is echt een heel lastig besluit, want net als jullie willen wij heel graag weer samen de weg op!

Een jaar geleden konden we tijdelijk weer in pelotons op de weg trainen, omdat toen voor sporters de anderhalve meter regel kwam te vervallen. Dat is nu niet aan de orde. Andere verenigingen menen met de huidige versoepeling wel weer trainingen te kunnen aanbieden, maar sommigen vragen daarbij expliciet geen clubkleding te dragen. Wij gaan hier niet in mee omdat het voor ons duidelijk is dat in groepen rijden niet samen kan gaan met 1,5 meter afstand houden.

Wat wij wel gaan doen, is kijken hoe we de solotrainingen kunnen verruimen en bijvoorbeeld op vooraf vastgelegde plaatsen oefeningen door trainers te laten faciliteren. Denk aan een bochtentraining op de Nedereindse Berg of een tijdrit op een rustig parcours. De CSA gaat dit zo snel mogelijk verder uitwerken.

Mountainbike trainingen zijn een ander verhaal, omdat je hierbij wel de anderhalve meter kunt garanderen. Op korte termijn gaat de mountainbike commissie zich hierover buigen, en ze doen hun uiterste best om zo snel mogelijk mountainbike trainingen aan te kunnen bieden.

Wij hopen dat jullie ons besluit respecteren. Zodra wij mogelijkheden zien in het stappenplan van de overheid, zullen wij dit met alle handen aangrijpen om weer als vereniging de weg op te gaan!

Met sportieve groet,

Coen, Oscar en Maarten
Bestuur CS030

1 Opmerking

  1. Wordt er gekeken naar crosstrainingen bijvoorbeeld? Weet dat dit niet helemaal het seizoen ervoor is, maar dat zou met de huidige maatregelen wel weer mogelijk zijn…

    Voor degene onder ons die wel een crosser hebben maar geen full-blown MTB.


Voeg een reactie toe