De Utrechtse
Wielervereniging

Proeftraining

Wij vinden het belangrijk dat ieder nieuw lid van CS030 de kernwaarden van onze vereniging begrijpt en uitdraagt. Iedereen die voor het eerst meegaat met CS030, begint daarom met een proeftraining in de startersgroep om kennis te maken met de vereniging en met onze fietsregels.

Het doel hiervan is om nieuwe leden geleidelijk in onze vereniging op te nemen. In zes trainingen proberen we alle aspecten van de het wielrennen de revue te laten passeren. Onze mores en veilig fietsen in een groep staan hierbij voorop.

Als je nog nooit in een groep hebt gefietst en je hebt nog weinig kennis van je materiaal (je hebt bijvoorbeeld net een nieuwe fiets), dan is een opstaptraining misschien iets voor jou. Bij voldoende animo wordt deze training eens in de maand met een klein groepje georganiseerd. Hierbij krijg je veel informatie over onze vereniging, het fietsen in een peloton, materiaal en meer.

Proeftrainingen vinden alleen plaats op zaterdagen (racefiets). Proeffietsers kunnen in de winter ook meefietsen met onze offroadtrainingen op zondagochtend. Meld je aan via proef@cs030.nl onder vermelding van ‘proeftraining’. Ben je enthousiast en wil je lid worden, dan kun je dat na je proeftraining doen.

Belangrijk!
Neem voordat je aan de training deelneemt onze fietsregels door en let op de volgende zaken:

  • Zorg voor deugdelijk materiaal, zodat de groep niet onnodig op jou hoeft te wachten (samen uit, samen thuis).
  • Pas je kleding aan aan de weersomstandigheden: bij regen een regenjasje en bij kou lange mouwen, broek en handschoenen.
  • Gebruik van een helm is verplicht.
  • In verband met de veiligheid zijn twee stuurdoppen aan de uiteinden van je stuur ook verplicht.
  • Zorg dat je altijd twee reservebinnenbandjes, bandenlichters en een pompje bij je hebt.
  • Zorg voor voldoende eten en drinken (meer dan normaal als het heel koud of heel warm is).

Leden Login