Sportaanbod

Bij CS030 kun je het hele jaar door fietsen! We faciliteren trainingen op de weg, in het bos en in de sportschool.

Wielrennen

Het hele jaar worden er – bij veilige weersomstandigheden – trainingen op de weg gegeven. Op zaterdag zijn er van 9.30 uur tot 12.30 uur wegtrainingen. In het zomerseizoen komen daar trainingen op dinsdag (intensieve trainingen met blokken) en woensdag bij. Die beginnen om 19.00 uur en eindigen om uiterlijk 21.30 uur. Tot slot kun je je op zondagen in januari, februari en maart vermaken met duurritten van 100 km en langer. Start en finish zijn altijd bij café-restaurant Camping Ganspoort aan de Helling 87.

Iedere training van CS030 wordt begeleid door een KNWU-gecertificeerde trainer. Voor vrijwel ieder niveau is er een geschikte trainingsgroep. We starten in groepen van maximaal 14 renners. We gaan samen weg en komen samen weer terug. Tussen de trainingselementen, oefeningen en spellen hergroeperen we altijd voor evaluatie, meer uitleg en vragen, waarna we gezamenlijk verder fietsen. Bij onze trainingen geldt altijd: samen uit, samen thuis!

Wil je meer weten over de wegtrainingen? Lees dan hier verder.

Mountainbiken en cyclocross

Mountainbiken doen we in de winter, maar ook in de zomer. Bij voldoende animo worden ook cyclocrossers meegenomen. In de winterperiode vertrekken we om 9.30 uur vanaf Camping Ganspoort voor een trainingstochtje ergens op de Utrechtse Heuvelrug. Ook hier mikken we op een terugkomst rond 12.30 uur om samen nog even wat te kunnen drinken bij Camping Ganspoort. In de zomer zijn er ook techniektrainingen op de woensdagavond (vanaf 19.00 uur tot uiterlijk 21.30 uur). Die vinden vaak plaats op het parcours van de Nedereindse Berg.

Meer informatie over de mountainbiketrainingen lees je hier.

Indoor

Core stability

In het winterseizoen wordt de woensdagavondtraining op de weg vervangen door de core stability training in de gymzaal. Deze training richt zich op kracht, stabiliteit en coördinatie van het lichaam, wat helpt blessures te voorkomen en fietsefficiëntie te verhogen.

Spinning

In de winter verzorgen we een speciale spinningtraining voor wielrenners. Deze training is aangepast aan de belasting van een wielrenner en daarom net iets anders dan een reguliere spinningtraining. Deze training is geschikt voor alle leden met een basisconditie.