Sportaanbod

Bij CS030 kun je het hele jaar door fietsen! We faciliteren trainingen op de weg, in het bos en in de sportschool.

Wielrennen

Het hele jaar worden er – bij veilige weersomstandigheden – trainingen op de weg gegeven. Op zaterdag zijn er van 9.30 uur tot 12.30 uur wegtrainingen. In het zomerseizoen komen daar trainingen op dinsdag (intensieve trainingen met blokken) en woensdag bij. Die beginnen om 19.00 uur en eindigen om uiterlijk 21.30 uur. Tot slot kun je je op zondagen in januari, februari en maart vermaken met duurritten van 100 km en langer. Start en finish zijn altijd bij café-restaurant Camping Ganspoort aan de Helling 87.

Iedere training van CS030 wordt begeleid door een KNWU-gecertificeerde trainer. Voor vrijwel ieder niveau is er een geschikte trainingsgroep. We starten in groepen van maximaal 14 renners. We gaan samen weg en komen samen weer terug. Tussen de trainingselementen, oefeningen en spellen hergroeperen we altijd voor evaluatie, meer uitleg en vragen, waarna we gezamenlijk verder fietsen. Bij onze trainingen geldt altijd: samen uit, samen thuis!

Wil je meer weten over de wegtrainingen? Lees dan hier verder.

Offroad

Mountainbiken

CS030 werkt aan een doorlopend MTB-programma. In de herfst en winter bieden we een wekelijkste training op een van de routes van de Utrechtse Heuvelrug (UHR). We vertrekken om 10.00u vanaf een startpunt nabij de MTB-route. De trainingen bestaan uit een mix van technische oefeningen en lekker doortrappen. Een MTB-training duurt ongeveer 2.5 uur, dus je bent rond 12:30u weer terug op het startpunt.
In de zomermaanden bieden we een serie gerichte techniektrainingen waarbij we ons met name richten op het verbeteren van de fietsbeheersing. Denk hierbij aan thema’s als balans op de fiets, bochtentechniek, het nemen van sprongetjes en drop-offs. Deze trainingen zijn op de woensdagavond op vanaf 19.00 uur tot uiterlijk 21.30 uur en vinden plaats op de routes van de UHR.

Wil je meer weten over de mountainbiketrainingen? Lees dan hier verder.

Cyclocross

Door leden van CS030 wordt deelgenomen aan de cyclocross competitie op de Nedereindse Berg.

Gravel

Gravel-commissie is in oprichting.

Indoor

Core stability

In het winterseizoen wordt de woensdagavondtraining op de weg vervangen door de core stability training in de gymzaal. Deze training richt zich op kracht, stabiliteit en coördinatie van het lichaam, wat helpt blessures te voorkomen en fietsefficiëntie te verhogen.

Spinning

In de winter verzorgen we een speciale spinningtraining voor wielrenners. Deze training is aangepast aan de belasting van een wielrenner en daarom net iets anders dan een reguliere spinningtraining. Deze training is geschikt voor alle leden met een basisconditie.

Zwift

In het winterseizoen worden er verschillende trainingen georganiseerd in de online fiets-werelden van Zwift. Dit varieert van een gestructureerde training op de donderdag tot wedstrijden aan het begin van de week. Zo kom je de donkere wintermaanden leuk door, en heb je sterke basis voor het wielerseizoen volgend jaar.