Core-stability

In het winterseizoen wordt de woensdagavondtraining op de weg vervangen door de core stability training in de gymzaal. Core stability training richt zich op kracht, stabiliteit en coördinatie van het lichaam, wat helpt blessures te voorkomen en fietsefficiëntie te verhogen.

De focus van de trainingen ligt op het goed uitvoeren van technische oefeningen, waardoor de juiste spiergroepen worden belast. Na een seizoen fietsen zullen de eerste core stability trainingen zwaar vallen.

De trainingen vinden elke woensdag om 20.00 uur tot 21.00 uur plaats in de gymzaal van basisschool de Pijlstaart (Amsterdamse Straatweg 1; ingang is links van de gymzaal). Inschrijven kan exact twee weken van tevoren via het ledengedeelte van de website. De data worden aangekondigd in de nieuwsbrief en zijn altijd terug te vinden op de kalender.

Core stability is inbegrepen in de contributie van CS030. Aangezien een dergelijke training niet te vergelijken is met een training op de weg, vinden op deze avonden geen proeftrainingen plaats.