Mountainbiken

Het hele jaar door worden mountainbike-trainingen en -activiteiten aangeboden voor en door CS030-leden. Leden met een cyclocrosser kunnen ook terecht bij deze trainingen.

Trainingen
In de winter vinden de zaterdagtrainingen plaats op de mooi uitgezette en onderhouden routes van de Utrechtse Heuvelrug (zorg zelf dat je een vignet bij je hebt). De locaties wisselen nog weleens, houd de kalender in de gaten voor de routes.

In de zomer vinden ook trainingsreeksen plaats op woensdagavond, veelal op het parcours van de de Nedereindse Berg. Deze modules zijn technisch van aard en bereiden je voor op een bepaalde wedstrijd (clubkampioenschappen) of cyclo/marathon.

Vertrek is altijd vanaf de Veilinghavenkade 177. De trainingen zijn geschikt voor alle niveaus, van beginnend tot en met gevorderd, en zowel technisch (gericht op het aanleren of bijschaven van de fietstechniek) als fysiek uitdagend. Verder is plezier een heel belangrijke factor! Wil je een keer op proef meetrainen, stuur dan een mailtje naar proef@cs030.nl.

Clinics
Twee keer per jaar vindt een Back on the Rock-clinic plaats, waarbij iedereen welkom is om (weer) te wennen aan de mountainbike of het voor het eerst te proberen met een gehuurde fiets!

Trainingsweekend
In het voorjaar organiseert de Trainingsreiscommissie een trainingsweekend in het buitenland voor zowel wielrenners als mountainbikers. Soms worden ook nog aparte weekende voor de mtb georganiseerd in bijvoorbeeld de Ardennen of de Eifel.

Clubkampioenschap
Jaarlijks organiseert de MTB-commissie een clubkampioenschap waarbij mannen en vrouwen op hun eigen niveau om de titel kunnen strijden.

Verder kiezen we ook af en toe gewoon een mooie tocht of wedstrijd uit om samen met leden te rijden. Join us!