Wielrennen

Bij CS030 hebben we trainingsgroepen voor verschillende soorten renners van verschillende niveaus.

Starters

Iedereen die lid wil worden van CS030, traint eerst mee met een reeks van vier starterstrainingen. In deze trainingen staan kennismaking met onze fietsregels, het aanleren van de basale fietstechnieken en vooral veilig in een groep rijden centraal. Zo word je goed voorbereid op de groep (Allround, Wedstrijd of Cyclo) van je eigen voorkeur en niveau. Aanmelden kan via starters@cs030.nl. Na de laatste starterstraining ontvang je alle informatie die je nodig hebt om lid te worden. Meer informatie over de starterstrainingen tref je aan onder de kop ‘Lid worden – starterstrainingen’.

Allround

Allrounders worden op alle fronten beter. De trainingen bevatten een grote variatie in thema’s en oefeningen, met elementen van trainingen uit de Wedstrijd- en Cyclogroepen. Technisch wordt er onder andere gewerkt aan bochten, sprinten, behendigheid, groepsrijden en klimmen/dalen. Conditioneel komen zowel korte, explosieve intervallen voor het trainen voor wedstrijden aan de bod als de langere blokken die nodig zijn om langere tochten goed te kunnen volbrengen. Je traint op snelheid, kracht en uithoudingsvermogen. De Allroundgroepen hebben zes verschillende niveaus, je vindt dus altijd een groep die bij jou past.

Wedstrijd

De Wedstrijdgroepen zijn voor leden die graag wedstrijden willen (leren) rijden. Dat kan met of zonder licentie, voor individuele wegwedstrijden of met een team, in competities en/of tijdritten, als je er maar plezier in hebt om competitief te fietsen. Technisch is er aandacht voor wedstrijdspecifieke vaardigheden, zoals (snelle) bochten, pelotonvaardigheden, sprinten/demarreren en behendigheid. Conditioneel ligt de focus op relatief korte, explosieve intervallen in combinatie met goed tussentijds herstel. Je traint met name je snelheid en explosiviteit en dus niet zozeer je uithoudingsvermogen voor lange duurritten.

Cyclo

Voor leden die zich willen richten op het rijden van cyclosportieven, zijn er de Cyclogroepen. Technisch is er aandacht voor vaardigheden die bij de cyclo’s van belang zijn: bochten, klimmen/dalen, behendigheid en groepsrijden. Conditioneel ligt de focus op (middel)lange conditieblokken voor extra trainingseffect en afwisseling. Je ontwikkelt vooral duuruithoudingsvermogen en kracht, en niet zozeer je pieksnelheid. CS030 heeft een eigen Granfondo-wedstrijdteam (het CGT), waarin samen naar een aantal wedstrijden toe wordt getraind. Maar ook voor wie de eerste duurrit in bergachtig gebied nog moet fietsen, staat een geschikte Cyclogroep klaar.