De Utrechtse
Wielervereniging

Allroundgroepen

Uitdaging en afwisseling

De meerderheid van onze leden is allrounder. Allrounders ontwikkelen zich in de breedte als wielrenner. Ze willen iedere training uitgedaagd worden en met een voldaan gevoel naar huis gaan. Voor deze meerderheid organiseren we een sterk allroundprogramma. 

Hoofdtrainers & contact
De hoofdtrainers voor de allroundgroepen zijn Corien Flint, Toon Tielemans en Aike Munneke. Zij coördineren samen de trainingsgroepen, hebben contact met alle trainers en geven de input door voor de trainingsthema's. Heb je vragen of suggesties, dan kunnen je hen bereiken via allround@cs030.nl.

Eigenschappen allroundgroepen:

  • Grote variatie in thema's en oefeningen, met afwisselende elementen van wedstrijd en cyclo. De trainers geven flexibel invulling aan de conditionele en technische thema's uit het schema.
  • Technische invulling: bochten, sprinten, behendigheid, groepsrijden, klimmen/dalen: afwisselende thema’s om je te breed te ontwikkelen als wielrenner.
  • Conditionele elementen: afwisselende mix van wedstrijd en cyclo. Er komen zowel korte, explosieve intervallen voor wedstrijden als langere blokken voor het fietsen van tochten aan bod. Je traint snelheid, kracht en duuruithoudingsvermogen.
  • Opbouw seizoen: een gevarieerd aanbod waarbij in het begin van het seizoen een basis wordt opgebouwd en geleidelijk harder en intensiever wordt getraind. Er wordt niet naar een specifieke piek toegewerkt en er is geen sterk onderscheid in zware en minder zware weken.
  • Toegankelijkheid: er is geen minimum vereiste voor je aanwezigheid, hoe vaker je mee traint hoe beter je wordt! Je kiest in principe zelf je niveau, maar trainers spreken leden aan als hun niveau technisch of conditioneel niet bij de groep aansluit.

Niveaus

  • Iedereen kan terecht bij allroundgroepen. Allround 1 is onze meest toegankelijke trainingsgroep waarin alle leden mee kunnen komen. De hoogste allroundgroep is er voor onze snelste leden die geen wedstijd- of cycloambities hebben of die niet regelmatig mee kunnen trainen
  • Per kwartaal wordt bepaald hoeveel allroundgroepen er zijn. Dit hangt onder meer af van hoeveel wedstrijd- en cyclogroepen er zijn. Ook kan per week worden afgeschaald (bijv. ivm weersvoorspelling).

Groep

Kruissnelheid

Trainingsdoel

 Trainingsinhoud

Allround 1

28 km/u

Veilig kunnen groepsrijden op de eigen snelheid. Conditioneel en technisch beter blijven worden.

Conditioneel: afwisseling van wedstrijd en cyclo elementen.

Technisch: veel afwisseling tussen 5 hoofdthema's: groepsrijden, bochten, klimmen/dalen, behendigheid en sprinten.

(Allround 1+)

30 km/u

Allround 2

32 km/u

(Allround 2+)

34 km/u

Allround 3

36 km/u

(Allround 3+)

36+ km/u


-> De kruissnelheid is de groepssnelheid in de zomer bij een gematigde training ('D2'), op een vlakke weg zonder noemenswaardige wind. Dit is dus de snelheid die je redelijk eenvoudig bij moet kunnen houden in de groep.

Leden Login