De Utrechtse
Wielervereniging

Training Prestatie

In de Prestatiegroep rijden renners die een specifieke doelstelling in het seizoen hebben anders dan cyclo’s. Deze prestaties kenmerken zich door vele korte intensieve inspanningen afgewisseld met minder intensieve stukken.

In alle drie de Prestatiegroepen wordt getraind door middel van intervallen, vaak in spelvorm. Renners kunnen kiezen uit drie groepen:

Prestatie 1
Veel prestatietoertochten (zoals Limburgs Mooiste of de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen) vinden plaats in heuvelachtig gebied. Prestatie 1-renners willen komend jaar voor het eerst meedoen aan een dergelijke tocht. Om die uit te kunnen rijden, is het belangrijk de energie goed te verdelen over de route. Tijdens de trainingen wordt daarom gewerkt aan uithoudingsvermogen en intensieve intervallen. Qua vaardigheden staan klimmen, dalen en het rijden in grote groepen centraal. Er wordt ook aan algemene vaardigheden gewerkt zoals eten en drinken tijdens een klim.

Prestatie 2
Heb je al meerder prestatietoertochten gereden en wil je een stapje meer? Dan is de Prestatie 2-groep voor jou. Qua accent en trainingsprogramma bestaat veel overlap met Prestatie 1, maar je wordt ook uitgedaagd om je grenzen te verleggen. Bijvoorbeeld in korte tijdritten en koersspellen.

Prestatie 3
In deze groep worden grenzen verlegd. Wedstrijdrenners trainen ook mee in deze groep (behalve als zij met de eigen ploeg trainen). De trainingen zijn gericht op het verhogen van snelheid en kracht. Hier worden alle facetten van het wielrennen getraind die nodig zijn om optimaal te kunnen presteren.

Leden Login