Trainingsmomenten weg

Iedere training van CS030 wordt begeleid door een KNWU-gecertificeerde trainer aan wie je al je vragen kan stellen. Voor vrijwel ieder niveau is er een geschikte trainingsgroep. We starten in groepen van maximaal 14 renners. We gaan samen weg en komen samen weer terug. Tussen de trainingselementen hergroeperen we altijd weer voor eventuele extra uitleg, evaluatie en vragen, waarna we gezamenlijk verder fietsen. 

Lees hieronder meer over de verschillende trainingsmomenten op de weg.

Zaterdagochtend

Het hele jaar door trainen we op zaterdagochtend op de weg. Tijdens deze trainingen wordt aandacht besteed aan alle facetten van het fietsen. We doen specifieke oefeningen op het gebied van houding, sturen en techniek, rijden in een peloton, waaierrijden en meer.

De trainingen beginnen elke zaterdag om 9.30 uur vanaf een vaste plek: restaurant Beers & Barrels aan de Veilinghavenkade 177. Zorg dat je op tijd bent: 10 minuten voor aanvang van de training. Je bent uiterlijk 13:00 retour, eventuele pech uitgezonderd.

Zondagochtend

In januari, februari en maart zijn er op zondagochtend duurritten van ongeveer 100 kilometer. Er zijn twee niveaus: niveau allround 1+ met een kruissnelheid van ongeveer 30 kilometer per uur (dit is de snelheid die je redelijk eenvoudig bij moet kunnen houden in de groep) en niveau allround 2+ met een kruissnelheid van ongeveer 33 kilometer per uur.

De trainingen beginnen elke zondag om 9.30 uur vanaf een vaste plek: restaurant Beers & Barrels aan de Veilinghavenkade 177. Zorg dat je op tijd bent: 10 minuten voor aanvang van de training. Je bent uiterlijk 13:00 retour, eventuele pech uitgezonderd.

Dinsdagavond

Op dinsdagavond zijn er gerichte trainingen voor renners die extra willen trainen. De dinsdag staat bekend als blokkentraining, met intensieve conditionele blokken op vaste rondjes. Meer informatie over het trainingsaanbod op dinsdagavond wordt richting het voorjaar gecommuniceerd.

De trainingen beginnen elke dinsdag om 19.00 uur vanaf een vaste plek: restaurant Beers & Barrels aan de Veilinghavenkade 177. Zorg dat je op tijd bent: 10 minuten voor aanvang van de training. Je bent uiterlijk 21:00 retour, eventuele pech uitgezonderd.

Woensdagavond

Alle trainingsgroepen (de starters uitgezonderd) hebben een groepstraining op woensdagavond. Het betreft een duurrit van ongeveer 2 uur waarbij aandacht wordt besteed aan veilig en efficiënt groepsrijden en waarbij eventueel ook wat conditionele blokken kunnen worden gedaan. Invulling hangt af van de trainingsdoelen en wordt ook afgestemd met de renners.

De trainingen beginnen elke woensdag om 19.00 uur vanaf een vaste plek: restaurant Beers & Barrels aan de Veilinghavenkade 177. Zorg dat je op tijd bent: 10 minuten voor aanvang van de training. Je bent rond 21:00 retour (of eerder, sowieso vóór zonsondergang).