Wedstrijden rijden

Binnen CS030 zijn ook competitieve renners actief. Naast leden die zich richten op prestatietochten zoals Alpenbrevet, La Marmotte, Maratona dles Dolomites, of meerdaagsen zoals The Ride en Haute Route, is er ook een groep renners (m/v) die rijdt met een licentie (amateur, sportklasse, master en elite). Hiermee kun je starten in regionale, nationale en internationale wedstrijden start. Zonder licentie kun je meedoen aan wedstrijden in de funklasse.

Klik hier voor een filmpje over wedstrijdrijden.

Alle leden van CS030 worden ook automatisch lid van de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie (KNWU) en krijgen zo een basislicentie waarmee je bijvoorbeeld trainingswedstrijden op de wielerparcours de Nedereindse Berg in Nieuwegein kunt rijden. Wil je criteriums of klassiekers rijden, dan heb je een van de bovengenoemde licenties nodig. Deze kun je als CS030-lid bij de KNWU krijgen via je eigen KNWU-account. Veruit de meeste wedstrijdrenners van CS030 rijden op dit moment met een amateur- of sportklasselicentie. Dat geld voor heren én dames.

Trainingen

Voor degene die wedstrijden (willen) rijden, zijn er de Wedstrijdgroepen. Daar wordt je gericht voorbereid op het rijden van wedstrijden en kom je in contact met andere wedstrijdrijders. Voor meer vragen over andere mogelijkheden, kosten en voorwaarden voor licenties verwijzen we je naar de website van de KNWU. Voor vragen over wedstrijdwielrennen bij CS030 kun je een mail sturen naar de hoofdtrainers van de wedstrijdgroepen: wedstrijd@cs030.nl.

Overzicht van mogelijkheden als wedstrijdrenner.