De Utrechtse
Wielervereniging

Wedstrijden rijden bij CS030

Binnen CS030 is zijn ook competitieve renners actief. Naast leden die zich richten op prestatietochten zoals La Marmotte, Maratona dles Dolimites of Luik-Bastenaken-Luik, is er ook een groep renners die rijdt met een licentie (amateur, sportklasse, master en elite) en hiermee in regionale, nationale en internationale wedstrijden start. In beide groepen zijn ook dames ruim vertegenwoordigd.

Wedstrijd rijden in Nederland werkt met een licentiesysteem. Alle leden van CS030 worden automatisch lid van de KNWU en krijgen zo een basislicentie waarmee je bijvoorbeeld trainingswedstrijden op de Nedereindseberg in Nieuwegein kunt rijden. Wil je criteriums of klassiekers rijden, dan heb je een andere licentie nodig. Deze kun je als CS030-lid bij de KNWU krijgen via je eigen KNWU-account. Veruit de meeste wedstrijdrenners van CS030 rijden op dit moment met een amateur- of sportklasselicentie.

Trainingen
De trainingen van CS030 worden gegeven in groepen op verschillende niveaus, van beginnende tot gevorderde renners. Door deze indeling kunnen de licentiehouders gewoon meetrainen met de reguliere trainingen bij de allround- of wedstrijdgroepen en deze trainingen goed gebruiken in hun voorbereiding op de wedstrijden.

Wedstrijdcommissie
De Wedstrijdcommissie van CS030 ondersteunt het wedstrijdwielrennen binnen CS030 door middel van begeleiding bij onder andere (de analyse van) powertaptesten en het maken van trainings- en wedstrijdschema’s.

Voor meer vragen over andere mogelijkheden, kosten en voorwaarden voor licenties verwijzen we je naar de website van de KNWU. Voor vragen over wedstrijdwielrennen bij CS030 kun je een e-mail sturen naar wedstrijd@cs030.nl.

Leden Login