De Utrechtse
Wielervereniging

CS030 Cycling Team (CCT)


Het CS030 Cycling Team – afgekort CCT – is de mannenwedstrijdploeg van CS030. Deze ploeg rijdt wedstrijden op sportklasse- en amateurniveau.
Het CCT biedt structuur voor het wedstrijdwielrennen binnen CS030. Dit doen we door een hechte wedstrijdploeg te creëren waarbinnen het niveau van de renners op fysiek, technisch én tactisch niveau wordt verhoogd. Om dit te bereiken, bieden we specifieke wedstrijdtrainingen aan en zorgen ervoor dat de renners een mooi en uitdagend wedstrijdprogramma rijden.

Specifieke wedstrijdtrainingen

CS030 voert het motto ‘samen beter worden’. Dit geldt natuurlijk ook voor het CCT. Door samen te trainen, maak je elkaar beter!

 Het CCT heeft een eigen trainingsprogramma dat plaatsvindt naast de andere trainingen van CS030. De training wordt gegeven door een aantal vaste trainers. Zij kennen de renners hierdoor goed en kunnen zo de voortgang nauwgezet volgen. 

Iedere week is er één training in teamverband. Van januari tot en met maart is dit de zaterdagochtend, tijdens het wedstrijdseizoen de dinsdagavond. Je meldt je alleen af voor de groepstraining met een geldige reden.
 Door samen te trainen, motiveer en verbeter je elkaar. Daarnaast leer je elkaars kwaliteiten kennen, iets wat je uitstekend kunt gebruiken tijdens de wedstrijden die je samen rijdt.Uitdagend wedstrijdprogramma

Als lid van het CCT rijd je een vast basisprogramma. Dit programma bestaat uit klassiekers, omlopen en criteriums. Iedere renner die deel uitmaakt van het CCT rijdt deze wedstrijden. 

Voorbeelden van wedstrijden die afgelopen jaren zijn gereden, zijn de Omloop Liessel-Liessel, Zeelandclassic, Rûntsje Tsjûkemar, Ronde van Giessenburg en Ronde van de Maliebaan. 

Voor de klassiekers en omlopen wordt het inschrijfgeld door de club vergoed.

 Natuurlijk is er ook ruimte voor je eigen programma. Naast criteriums kun je bijvoorbeeld denken aan het rijden van cyclo’s.NCK 

Aan het eind van elk seizoen wordt het NCK georganiseerd, het Nederlands ClubKampioenschap. Dit is een tijdrit van zo’n 52 kilometer die door 6 leden van een fietsvereniging wordt gereden (zie foto voor de formatie van 2016). Hiervoor houd je je beschikbaar. De afgelopen edities hebben namelijk laten zien dat het NCK-team vooral wordt ingevuld met leden van het CCT.Resultaat

De gezamenlijke wedstrijdtrainingen hebben afgelopen seizoen hun vruchten afgeworpen. Er zijn meerdere podiumplaatsen behaald tijdens de wedstrijden en er was winst in Omloop Liessel-Liessel. Wil je weten hoe jij nog beter kunt worden, kom dan fietsen bij het CCT! Voor meer informatie mail je met de Wedstrijdcommissie: wedstrijd@cs030.nl

Leden Login